Kevés sokkolóbb pillanat volt Kővágó Szilvia életében, mint amikor teljes nyugalomban felbontotta az elektromos művektől kapott borítékot, amelyben az 50 négyzetméteres lakására kiállított számla volt 1 058 549 forint értékben.

Kinyitotta a borítékot, kivette az áramcsekket: 1 058 549 forint!

„Rettentően megijedtem és meglepődtem, amikor megláttam a számlát”

– kezdte feldúltan a nő.

Szilvia kálváriája akkor kezdődött, amikor kiderült, hogy egy számlát állítása szerint önhibáján kívül nem fizetett be, mert elkeveredett valahol, és kikötötték a villanyóráját.

„Miután észleltem, hogy nincs áram a lakásban, kétségbeesetten telefonáltam az Elműnek. Közölték, hogy a fizetési hátralék miatt döntöttek az árammegvonás mellett. A probléma azonban orvosolható, ha befizetek 17 ezer forintot. Ezt megtettem, és lőn világosság az apró lakásban”

– idézte fel az elmúlt év végén történteket Szilvia.

„A visszakötéskor történhetett valami malőr, hiszen míg reggel 16 ezer kilowattórát mutatott a számláló, estére már 26 ezerre ugrott. Pár nappal később – épp az éves számlaleolvasáskor – viszont már 37 ezer volt. Nem sokkal ezután érkezett a végső csapás egy több mint egymilliós csekk formájában."

Több panaszlevelet is írt, végül azt a választ kapta, hogy 20 ezer kilowattórát elengednek, a többit azonban – pontosan 500 ezer forintot –be kell fizetnie, ha nem akarja megint gyertyafénynél tölteni az estéit. Erre az összegre kapott részletfizetési kedvezményt. Ő azonban pontosan tudja, hogy nem hibázott, és szeretné, ha ezt az Elmű is elismerné. Tervei szerint egyelőre békés úton akarja rendezni az ügyét, ezért a békéltető testülethez fordult segítségért.

(Blikk)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sokanvagyunk
Szakemberek az Elmünél - hogy nem égett be az egész vezeték (vagy a pofájukról a bőr) a túlterheléstől.
ila51
Agyon biztosítom magam . Nem a kacatok közt tartom , hanem külön dobozban , a befizetett farkincát hozzá tűzöm az elszámolási oldalhoz , egy füzetben is fel van írva havonta a költség ...és mindig az az első ...a kis maradékot pedig eldorbézolhatjuk
Peller Anikó
@sokanvagyunk: ebben igazad lehet, 1 nap alatt 10 órával számolva (reggeltől estig) 1 megawattos fogyasztót kellett neki működtetni egész nap. Márha igazat mind a pipi.
ómió
Már megint a "Zorbán"? Vagy ő majd később jön?
justhpeter
Nyilvánvaló töketlenség áll a háttérben.
namihami
Némi rásegítés az ELMŰ-nek, hogy gyorsabban össze tudja dobni a CÖF újabb 500 milláját. Ekkora számlák esetén még a támogatás is ugorhat egy-két nullával.
A fogyasztó pedig legyen boldog, hogy tehetett valamit a ""népnemzeti és nagymagyar"" gondolatért. Ne kukacoskodjon, fizessen. Hiszen ez csak pénz. A honleányi elégedettség majd eztán...
""Kis lépés egy fogyasztónak, de nagy ugrás a CÖF-nek!""
Málna
Honnan tudja, hogy mennyit mutatott az óra a visszakötés reggelén és estéjén? Azt nézegette?
namihami
@Málna: Munkalap...még az ELMŰ-nek is kötelező.
jesz
békéltető testület? Ezeknél? Inkább elviszik a lakását, mert lopta a villanyt...
És még reménykedik? Ugyan kérem...
Málna
@namihami: Az ELMŰ csak egy adatot rögzíthetett, akkor, amikor visszakapcsolták az órát. A hölgy viszont két adatot mondott egy napon belül.
namihami
@Málna: Igy van! És a munkalapon szereplő fogyasztáshoz képest másnapra (24 óra) kiderült (szintén a mérő szerint), hogy ebben a lakásban működik az utolsó magyar alumíniumkohó.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
Málna
@namihami: Már aznap este kiderült a hölgy szerint. De miért nézegette az óraállást? Nekem ez nem életszerű.
És ha tényleg az ELMŰ rögzítette az induló állást, akkor tudniuk kell, hogy ennyit nem lehet pár napon belül fogyasztani.
namihami
@Málna: Az óraállás rögzítése (kivonulás esetén) kötelező. És egy ilyen összegű számla után, márcsak a meglepetés okán is, az se lenne meglepő, ha nemcsak időnként nézné a mérőt, de odaülne elé.
Nyilván előtte nem kapott ekkora összegű számlákat, mert akkor már eddig is reklamálna. Az pedig az ELMŰ érdekessége, hogy egyáltalán nem tűnt fel neki, hogy egy hónap alatt (előtte ki volt kapcsolva) sikerült a Szijjártó-féle lakópark fogyasztását egy nőnek produkálni. (de lehet másik lakópark is)
A számlát gép állítja ki, de ha valaki bemegy egy ekkora összegűvel, akkor azért illene kicsit alaposabb érdeklődést tanúsítani az esetben.
Málna
@namihami: "És egy ilyen összegű számla után, márcsak a meglepetés okán is, az se lenne meglepő, ha nemcsak időnként nézné a mérőt, de odaülne elé."
Ez tényleg nem lenne meglepő, de a számlát csak azután kapta, hogy nézegette a mérőórát.
Peller Anikó
@Szeparepa2: "durbincs: Putris kurva anyád seggét véresre basztad a ravatalon te náci hazug hazaáruló szarbángeci cseléd patkány troll fogyatékos gyáva propagandista pribék buzeráns szarházi faszkalap..."

A faszkalapot nem külön kell írni? Ja, nem.
namihami
@Málna: No akkor jiscsoráz:
Először is: a számlát, ha figyelmesen olvasod a beírásomat, a mérőóra nézegetése előtt kapta meg. Azonkívül, a szövegemben az volt, hogy nem lenne meglepő, ha odaülne. Tehát az ok a számla és az ""odaülés"" az okozat. És az ok mindig előbb van, ettől válik a következmény okozattá.
kereső
@namihami: Jesszom pepi, már itt tartunk? Igy kell elmagyarázni egy teljesen érthető három mondatot?Vagy négyet, ami már sokKK!
namihami
@kereső: Láthatod. De, az úttörő ahol tud, segít!
Málna
@namihami: Na, akkor most már tisztázzuk, mert valahol elbeszélünk egymás mellett. A cikkben ez áll:„A visszakötéskor történhetett valami malőr, hiszen míg reggel 16 ezer kilowattórát mutatott a számláló, estére már 26 ezerre ugrott. Pár nappal később – épp az éves számlaleolvasáskor – viszont már 37 ezer volt. Nem sokkal ezután érkezett a végső csapás egy több mint egymilliós csekk formájában."
Tehát előbb nézegette az óraállást, és csak később kapta meg a milliós számlát. Én erről beszélek. És te?
surdilloFUJT
@Málna: A villanyszámlával pofozzátok a szart!Lehetett egy kopott régi mérő ,hamár induláskor 16.000 kWh-t mutatott ,és cca.12 óra alatt egy 10.000-st ugrott!
namihami
@Málna: Ha valakinek igaza van, azt el kell ismerni. És a sorrendben (nem figyeltem eléggé) valóban igazad van.
De, az a tény, hogy egy ilyen számlát az ELMŰ, akármilyen módon, egyáltalán kipostáz, az a cég hibája. És nem mentség, hogy amikor bemegy reklamálni, akkor, akármilyen szerelési vagy egyéb hiba jött közbe, ne az azonnali ellenőrzést ajánlja fel. Ha egy ilyen reklamáció beérkezik, annál nem a korrigált összeg és nem az engedmény az elintézése a dolognak. Vajon hogyan lehet még a csökkentett összeget is megmagyarázni?
Málna
@namihami: Na végre, köszönöm.
Azt azért ne felejtsd el, hogy csak az egyik fél szemszögéből ismerjük a történetet, és az is meglehetősen hiányos. Ettől függetlenül el nem tudom képzelni, hogy lehetséges ennyi fogyasztást összehozni - akár egy év alatt is - kiindulva a saját áramfogyasztásomból. Ha viszont nem lehetséges, akkor a szolgáltatónak ezt el kellene ismernie.
namihami
@Málna: Na, viszonylagos közös nevező. Tehát, ne a kuncsaftot hibáztathassa a szolgáltató, egy ilyen helyzetben. És nem engedményekkel és ""jószívűséggel"" kellene manipulálni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.