6:23. Korányi – címen töltött fel videót a közösségi oldalára Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő egy egészségügyi dolgozóval beszélgetve győződött meg arról, hogy rendelkezésre áll a megfelelő mennyiségű ágy és lélegeztetőgép. Az ügyeletes, aki 22 órája volt talpon ekkor, elmondta, hogy 40 koronavírusos beteg van a kórházban, és 12 szabad hely van még. A lélegeztetőgépek számával pedig "nem is volt probléma", csak azzal, hogy ki működtesse, de már ezt is megoldották – derült ki a rövid videóból. A fiatal egészségügyi dolgozó úgy érzékeli, sokkal több beteg van és lesz is még, mert az emberek nem tartják be úgy a szabályokat, és "a korlátozások sem elég szigorúak".

Péntek reggel 6.23-kor érkezett meg a Korányi kórházba Orbán Viktor, a Pulmonológiai Intézetben tett látogatásról a kormányfő Facebook-oldalán jelent meg egy rövid videó.

A 24.hu azt írja, hogy a látogatás előzménye valószínűleg a Népszava csütörtöki cikke lehet: a lap értesülései szerint ugyanis a Korányiban és a Szent Lászlóban annyi a súlyos beteg, hogy a „lélegeztető kapacitása betelt”. A lap birtokába került levél szerint a Korányiban már a szakemberek is fogytán, ezért a kórház arra kérte az ellátókat hogy mérjék fel a saját intézményükben, hogy hány olyan ápoló, segédápoló van, aki önként vállalna kirendelt munkavégzést az intézményükben. A Népszava úgy tudja, hogy 76 munkatársat várnak különböző pozíciókra.

Orbán Viktor a látogatásról készült videó szerint reggel fél 7 környékén érkezett meg a kórházba, ahová testhőmérséklet-mérés után lépett be. Az orvosi pihenőben egy fiatal egészségügyi dolgozóval beszélt, aki elmondta:

40 koronavírusos beteget ápolnak és 12 helyük van még.

Orbán egyebek mellett arról kérdezte az ügyeletest, hogy „lélegeztetőgép, az van elég?” A válasz pedig így hangzott:

Úgy tudom, azzal nem is volt probléma, inkább azzal van a baj, hogy kell hozzá technikus meg kell hozzá…

Ezen a ponton Orbán Viktor a szakember szavába vágott és közbevetette, hogy „az a kérdés, hogy most van-e”. Az egészségügyi dolgozó pedig – vélhetően a lélegeztetőgépekre utalva – azt mondja, hogy

igen, most van.

Hozzáteszi: arra számítanak, hogy a második hullámban többen megbetegedhetnek,

mert az emberek nem tartják be annyira szabályokat és „a korlátozások sem elég szigorúak szerintünk”.

A videót ITT nézheti meg.

A kormányfő a kórházból a Kossuth rádióba ment, ahol az interjúban elmondta

miután csütörtökön elterjedt a baloldali sajtóban az az állítás, hogy nincs elég kapacitás az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, péntek reggel személyesen tájékozódott a kórházban, ahol azt az információt kapta, hogy természetesen van elég hely, lélegeztetőkészülék, és most még van elegendő ember is.

Hozzátette:

azt nem állítja, hogy minden rendben az egészségügyben, hisz amikor a Korányiban járt, az ügyeletes orvos és a takarító is épp 24 órás szolgálatban volt.

A teljes interjút ITT hallgathatja meg.

Forrás: 24.hu, Infostart, Origo

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
A fiatal egészségügyi dolgozót azóta már internálták... ( az anyja egy malomtulajdonos kulák szeretője volt,,,,mindent bevallott )...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@csak úgy...: Efftársilag a hasonló vélemény már "élettársiság", vagy ezt csak a másikra hazudjátok? Eszerint neked itt egy egész bolsifalka élettársad van? Ez nálad már az efftársi többnejűség, vagy csak elmezavar?
ómió
@Eladott Ország: Újabb "Athina Szonáta"? Miből gondolod, hogy érdekel? Pedig nem!
simmering73
@ómió: Nehezebb átlátni a szitán, mint az ilyen illibernyák szarkupacokon.
Jozefina
Kamus látogatás kamus hírekkel. Nem a minelnöknek kell a facebookján besszámolni, hanem a (jelen nem levő) médiának!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.