A miskolci Fidesz-KDNP frakciószövetség elfogadhatatlannak tartja, hogy a baloldali városvezetés véget vetett a rezsicsökkentésnek, folyamatosan emeli az árakat, ezentúl az önkormányzati bérlakásokban élőknek kell jelentősen többet fizetniük – mondta Soós Attila önkormányzati képviselő, a pénzügyi bizottság fideszes elnöke sajtótájékoztatón, pénteken.

A várospolitikus közölte:

a frakciószövetség többször jelezte a balliberális vezetésnek, hogy az általuk előidézett hétmilliárdos költségvetési hiányt ne a miskolciak zsebéből tömjék be.

Javasolták, hogy vezessenek be privatizációs és árstopot, ne kótyavetyéljék el Miskolc vagyonát, ne rójanak vállalhatatlan díj- és adóterheket azokra, akik évek, évtizedek óta becsülettel dolgoznak, dolgoztak Miskolcon, nevelik gyermekeiket, gondoskodnak szüleikről – fogalmazott.

Ennek ellenére ámokfutásba kezdtek: a kritikus közegészségügyi helyzetben a tömegközlekedés díjainak emelése és a járatok ritkítása mellett úgy döntöttek, hogy drasztikusan megemelik az önkormányzati lakások bérleti és óvadéki letéti díjait – fűzte hozzá.

Soós Attila azt mondta, hogy

Miskolcon csaknem négyezer lakásban emelik a közeljövőben folyamatosan a bérleti díjakat és a kapcsolódó letétet, ez több mint tízezer bérből vagy nyugdíjból élő miskolcit hoz lehetetlen vagy nagyon nehéz egzisztenciális helyzetbe.

Arra kérte a város vezetőit, hogy Miskolc működtetését és fejlesztését a város tízmilliárdos nagyságrendű bevételéből, az elmúlt esztendőkben elnyert pályázati pénzekből, de elsősorban az utóbbi évtizedben megvalósult számtalan fejlesztés eredményéből oldják meg. Ne állítsák a várost sodródó pályára, ne a miskolciakkal fizettessék meg az elvesztegetett elmúlt egy évet és az elmulasztott döntésekből és a hozzá nem értésükből eredő veszteségeket – folytatta.

Miskolc, a miskolciak többet érdemelnek, ne az ő zsebükben turkáljanak; ideje lenne dolgozni a városért – fogalmazott Soós Attila.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
mi van Miskolcon 10ezet fideszes kapott Bajer Zsóti módra bérlakást??? =))
Eladott Ország
Ennyiért laknak a fideszesek a Várban! Összeszedtük, hogy a milliós fizetés mellett mennyiért laknak a fideszesek a várban. …és még sokan mások, sőt uniós pénzből építettek maguknak lakásokat, vadászházakat, üdülőket saját célra...stb
www.facebook.com/watch/?v=2577682349003798
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
ómió
Sarc? Az biz' bolsi "sajátosság"! Bokros efftárstól Libás efftársig egyaránt jellemző volt!
ómió
@legott: Te vagy a bolsi "megmondó"? Sztem csak a ráhazudó! Netán "csípős" a bolsi valóság?
ómió
@Eladott Ország: Na! Már Athina Szonáta is készült róla? De legalább derekasan képes mindent másra hazudni? Mert az ám az "efftársi hitelesség" záloga!
Jozefina
Talán orbánna nem kéne elvonni az önkormányzatoktól egyre több pénzt, akkor nem ényszerülnének ilyen, vagy hasonló lépésre. Mellesleg a bérleti díjak nagyon alacsonyak!!! A fidesz-kdnp-nek pedig nem kéne annyira pénzéhesnek lenni, hogy lehetetlenné tegye az önkormányzatok költségvetését, működését!!!
legott
Vagy nem. A fideszeseknek még akkor sem hiszek, ha látom. És mi ez a "sarcol" szóhasználat?
És a Várban mi a helyzet a "sarccal"?
És hogy Orbán miatt évente 30 ezerrel több ember hal meg, akik még élhetnének?
És akkor most képzeld el, hogy odahordanak a Kossuth térre 30 ezer magyar ember holtestét. Egy kupacban. Jelöletlenül Akik még élhetnének. De már nem élnek. Mert meghaltak. Orbán miatt.

Orbán valóban nem lövetett - eddig - gumilövedékkel a tömegbe. Ő máshogy szabadul meg a magyar emberektől. A honfitársaitól.
Szegény Magyarország! Szegény magyarok!
colibri
A baloldalt egyfolytában támadni. támadni, visszatámadni, elvégre arról nem beszélhetnek, hogy a migráns Kriza polgármester telerakatta az önkormányzat épületét poloskákkal, hogy lehalgassa az ellenzéki képviselőket. Aljasok, a legalja!
csipetke
Nem tudja az ember,hogy sírjon,vagy nevessen az ilyen vádakra. A fidesz elszedte az önkormányzatok pénzét,akiknek intézményeket,óvodákat,iskolákat kell fenntartani, járvány ellen védekezni az állam helyett, kénytelen olyan dolgokhoz nyúlni,amit nem tett volna meg,ha a fidesz nem ilyen genyó. Ennyi
ómió
@legott: Jobbulást fajkreténségednek!
ómió
@Eladott Ország:Még mindig nem únod az Athina Szonátákat? Vagy csak a bolsi "hitelesség" köt hozzájuk?
simmering73
Jó ez a rezsicsöki. 2014-ben 5050ft volt a palacko sgáz, most 4990ft-ért vettem. Köszönjük Retyó Szilárd.
ómió
@Eladott Ország: Jól "termel" az Athina! Ezt mind elénekled az Internacionálé után?! Be fogsz rekedni a sok hazugságtól!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.