Szarka Gábor kancellár hiába jelentette be, hogy előrébb hozták az őszi szünetet, és péntek estig mindenkinek el kell hagynia az egyetem épületeit.

A hallgatók péntek esti sajtótájékoztatójukon közölték: a blokádot megerősítették, és amíg az autonómiát nem garantálják, fenn is tartják.

A hvg.hu beszámolója szerint a hallgatók bejelentették, hogy sem a Vas, sem a Szentkirályi utcai épületet nem sikerült kiüríteni, sőt, a tegnap lezárt Ódry Színpadot is visszafoglalták – be is mentek fórumozni, a kint lévő támogatóknak pedig megköszönték, hogy jelen voltak.

Az őszi szünetet az eredeti rend szerint, azaz október 26 és 28. között fogják megtartani. Nincs olyan objektív indok szerintük, ami az egyetem kiürítését járványügyileg alátámasztaná, az Innovációs- és Technológiai Minisztérium legutóbbi ajánlása szerint nem kell áttérni digitális oktatásra. Szarka rendeletének pusztán politikai célja van a hallgatók szerint, hogy elhallgattassa a tiltakozást – olvasható a Telex tudósításában.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Giovanni Alba
@Főlökött: Én is rákerestem, az eredmény ugyanaz, de úgy látszik el is kell olvasni. Sokra megy a Színház és Filmművészeti Egyetem diákja például a zalaegerszegi Dózsa György Tagiskola diákönkormányzatával. Tehát ez a találat nem találat.
Igen, ebben a helyzetben a kancellár egy báb, a sakkban fontos szerepe van, most viszont csak egy sötét paraszt, mármint sikerült teljesen eljelentéktelenítenie magát a handabandázással és fenyegetőzéssel.
"Fleck Zoltán tanszékvezető egyetemi tanár szerint az autonómia lényege az államon kívülisége, vagyis pont ellentétes azzal az érveléssel, hogy a kormánynak szorosan befolyásolnia kell az egyetem gazdálkodását. A kancellárokra terelődött a hangsúly, Fleck szerint viszont csak duplikálták az egyetemen meglévő ügyintézők és hivatalok számát. Hozzá csatlakozott Fazekas Marianna, aki szerint a konzisztórium és a kancellária olyan, mintha egy nadrágszíj mellé egy nadrágtartót is felvenne valaki."
eduline.hu/felsooktatas/A_kancellarokkal_van_a_legnagyobb_baja_az_e_45I75N
"ahhoz tanulni kell és nem kommandózni, középületet elfoglalni, barrikádokat emelni és feltételeket szabni"
Nem kellene a fejük felett átnyúlni, róluk, nélkülük dönteni az életüket meghatározó ügyekben. A szenátus jogköreit gyakorlatilag lenullázták. Eddig az egyetemi polgároknak beleszólási joguk és lehetőségük volt az életüket befolyásoló döntésekbe. Ezt elvették tőlük, és azt várják el, hogy törődjenek bele, fogadják el csendben, békével, mert .. mert csak. A felsőbbség döntött, vita nincs. Hát a felsőbbség itt nagyot tévedett. Igenis van vita, nem tűrnek birkamód. Egyébként Széchényinek volt egy mondása, már idéztem régebben "Nihil de nobis sine nobis" , azaz semmit rólunk nálunk nélkül.
Ismételten felhívom figyelmét arra a tényre, melyet előszeretettel ignorál, nem taknyos orrú óvodásokról, nem tüncikéző, hisztis gyerekekről, és végképp nem csipet csapatról beszélünk, hanem felnőtt magyar állampolgárokról. Célszerű lenne mellőzni az ilyen lekezelő stílust.
Főlökött
@Giovanni Alba: Lekezelő stílus lenne az, hogy ott az iskolában kommandósat játszanak és közben egy halom bűncselekményt követnek el, erről viszont ez lenne a véleményem ? Nem újkeletű dolgokról beszélek, hanem a BTK-ról, annak is a különös részéről. Mint említettem van a törvényes út és van a törvénytelen. Hát az ottaniak az utóbbit választották. Amúgy én nem ignoráltam senkit, az Ön fantazmagóriája lenne a : "nem taknyos orrú óvodásokról, nem tüncikéző, hisztis gyerekekről," minősítések halma.
Mi lesz, ha ezt így folytatják ? Vagy felfüggesztik - megszüntetik az egész sulit, mindenki mehet, amerre lát. Kommandózásból nem állítanak ki diplomát.
Második verzió, hogy valamelyik fegyveres testület előállítja az összes elkövetőt, de akkor futószalagon fog menni az igazságszolgáltatás, érdekes végeredményekkel. Elég csak rögzítenie kamerával a történéseket, lesz ott még szerintem hiv. szem. elleni erőszak is, amiért adnak egy kevés évecskét, így nem az egyetemre fognak járni, hanem a börtönbe. Nem tankönyvet kapnak, hanem a BV. szabályzatát olvasgatásra.
Giovanni Alba
@Főlökött: Igaza van, én tévedtem, van az egyetemen hallgatói önkormányzat. Ők írták a levelet Palkovicsnak.
szfe.hu/hok/hallgatoi-onkormanyzatunk-levele-dr-palkovics-laszlo-miniszternek-es-a-szakmai-szervezeteknek/
"Nagyi - elkezdődött !!
Most jönnek rá majd a gyerekek, hogy nem fenékig tejföl az élet és nem Ők mondják meg a tutit másoknak, mint ahogy otthon látták - tapasztalták - észlelték - tanították Nekik.
Részvétem számukra, mert ebből nagy bukta lesz ! Egész életüket kitöltő bukta, ezért nem kicsi, hanem igen - igen nagy. Csak eddig erre még nem jöttek rá szentjeim, avagy nem akartak rá jönni, vagy mást tanultak otthon, ezért sem véletlen a haza küldésük és az otthoni beszélgetés az Ősökkel. -> térjenek észhez
Ezt neveztem lekezelő stílusnak.
Főlökött
@Giovanni Alba: Mivel ezen választ azon hallgatóknak címeztem, aki oda tanulni - okulni - tudást magukhoz venni mentek volna és még ténylegesen gyerekek is lennének, mivel nem tapasztalták meg az élet nehézségeit - buktatóit - stb., a szüleik dotációjában járhatnak egy egyetemre és most tán fordulna a kocka, hogy Ők mindanák meg, ki mit tanítson számukra, ki - mit tehet meg -> ki pedig semmit sem tehetne ? Ez most tényleg komoly lenne ? Mindezt kivitelezve a teljesen törvénytelen eljárásukban ? Tán egy vicc lenne nekünk, Nekik hatalmas pofon lesz, melyet érezni is fognak.
Szentjeim fordítva ülnek a lovon :) :) - avagy elszálltak maguktól.

Javaslom addig térjenek észhez, míg be nem zárják ezt a plénumot úgy, hogy akkor örüljenek annak, hogy nem büntetőeljárásban érintettek lesznek ! Egy priusz, kihat - kihathat a teljes életükre ! Se diploma, +még priusz is, a szülők sem ezt akarták - akarnák, nem véletlen volt a megjegyzésem, az otthoni beszélgetésre...Ez viszont nem egy lekezelő stílus, hanem egy vélemény arról, hogy nagy gáz van az ottani fejekben és tippelve azt, mi miért is történt - történik, melyre utána - ezen gyerekeknek és még a szülöknek sem lesz ráhatása.
De majd az élet meghozza, kinek volt igaza...
Főlökött
"mindanák" -> mondanák, bocsánat elgépeltem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.