A rendőrség áramlopás miatt tartott házkutatást a VII. kerületi önkormányzat épületében, számítógépeket is lefoglaltak – írja a hvg.hu.

Áramlopás miatt ment ki a rendőrség a VII. kerületi önkormányzathoz, egy DK-s képviselő azonnal lemondott

Ezt követően Borka-Szász azonnal lemondott képviselői mandátumáról, és kilépett a pártból.

Bajkai István, volt fideszes alpolgármester, jelenlegi országgyűlési képviselő a Telexnek azt nyilatkozta, a DK-s képviselő irodájában bitcoin bányákat üzemeltettek a gépeken.

Niedermüller Péter, a kerület polgármester Facebook-oldalán fakadt ki. Azt írta, ordítani tudna: „(...) mi az öreg ördögnek kell ilyen baromságot csinálni? Miért kell veszélyeztetni mindent, amit lassan, rettenetesen sok munkával elértünk? Miért kell cserben hagyni mindenkit, a többi képviselőt, a pártot, az eszméinket?"

Tényleg le vagyok sújtva, mélységesen fel vagyok háborodva, erre egyszerűen nem voltam felkészülve. Soha, de soha nem fogom megengedni, eltűrni, hogy az önkormányzatban, annak környékén bárki is lopjon, vagy bármilyen törvénytelenséget kövessen el. Aki pedig mindennek ellenére ezt teszi, attól azonnal elválunk. Most is ez történt. A törvényesség, a morális elvek betartása mindenkire vonatkozik. Az én pártom tagjaira pedig különösen” 

- írta Niedermüller.

Fidesz: loptak, és most is lopnak

A Fidesz is elmondta véleményét, a kormánypárt közleményében úgy fogalmaz, "Erzsébetvárosban a baloldal korábban is lopott, és most is lop, ott folytatja, ahol 2010-ben abbahagyta".

Közleményükben azt írták: emlékezetes, hogy a Hunvald-korszakban a nyomozó szervek elvitték a baloldali polgármestert és ugyancsak letartóztatták az akkori pénzügyi bizottság elnökét is, akit súlyos börtönbüntetésre ítéltek vagyonellenes bűncselekmények miatt.

Pénteken a baloldal pénzügyi bizottsági elnökét érte tetten a nyomozó hatóság. Hivatalosan lopás a gyanú tárgya, amelyet az önkormányzat hivatalos helyiségében folytatott a Demokratikus Koalíció (DK) képviselője, de ennél sokkal súlyosabb bűncselekmények is feltételezhetők

- tudatták.

A kerületi Fidesz szerint "a gyanú fennáll", ezért azt kérdezik, hogy a "kerület gyurcsányista vezetése", Niedermüller Péter (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) polgármester tudott-e a lopásról, továbbá részesült-e a lopásból származó haszonból ő és a Demokratikus Koalíció, finanszírozták-e a pártjukat a lopott pénzből?

Emellett felszólítják Oláh Lajost, a kerület DK-s országgyűlési képviselőjét, nyilatkozzon arról, hogy "az önkormányzati jobbkeze", a bűncselekményben feltételezhetően érintett Borka-Szász Tamás juttatott-e neki a lopott haszonból, hiszen – tették hozzá – tudomásuk szerint rendszeresen tárgyalt a gyanúsítottal a lopás helyszínén.

"Az erzsébetvárosiak sajnos ismét megtapasztalták, hogy a baloldal Erzsébetvárosba nem önkormányzatot vezetni, hanem lopni jár. Bízunk abban, hogy a hatóságok a bűncselekmény minden szálát és érintettjét felderítik és bíróság elé állítják"

- áll a kerületi Fidesz MTI által ismertetett közleményében.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Valami nem stimmel. Ha valaki cégtől lop, azért az nem olyan egyszerű. Mert honnan szerez méretlen áramot? A "cég" fizet. Minek lopni. Ha a bitcoin bányászat - mi is az - hozzáértő megmagyarázná? Mert nyóc általánossal ez túl bonyolult. Ki az a marha aki ilyen helyről lop? Az tényleg nem normális. Szóval mi van emmögött?
És még számtalan kérdés.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Tudja valaki, hogy pontosan mi is történt? DK-sok?
tudode
Ejha!
.
Hogy merészeli ebben a "népmese" országban azt a sportot űzni, még ha kicsiben is, ami/amely ipiapacs a NER privilégiuma!!!
csipetke
Genyó dolog volt ettől a képviselőtől,hogy ilyen alja dolgot csinált,de azon már nem tudja az ember,hogy sírjon,vagy nevessen, ahogy a fidesz kommentálta a dolgot.Azok,akik szétlopták,lerabolták az országot. Hát ők jobb,ha mélyen hallgattak volna
Qqberci
1./ Olyan nincs, hogy "áramlopás". Van "szabálytalan vételezés", ami szerződésszegés és a szolgáltatóra tartozik.
2./ a bitcoin-bányászat munkahelyi gép(ek)en (a gép(ek)et magáncélra használni) csúnya dolog, de szintén nem a rendőrségre, hanem a munkáltatóra tartozik.

Fityesznyikek, akkor innen lehet folytatni!...
Giovanni Alba
@sgl: Volt polgármester, most országgyűlési képviselő nyilatkozik egy folyamatban lévő rendőrségi vizsgálatról. Csak nekem furcsa? Bár nerniában történnek furább dolgok is. A tanú megint (még mindig) aktuális. Virág elvtárs, ez már az ítélet.
www.youtube.com/watch?v=2N1gY5XqucM
Bacsó Péter egy vátesz volt, ötven évvel előre látott. Vagy csak mi hátráltunk vissza, a narancs zászlót követve? Dehát azt mondták : Előre!
simmering73
Számítógépet? Áramlopáskor a villanyórát szokták, nem? Ha ez a kurva maffiakormány csak az áramot lopta volna, ma mi lennénk Közép Európa Svájca.
jesz
elkerülte a figyelmem az az apróság, hogy a kis pernahajder bitcoint bányászott? Ugyanis ahhoz baromi nagy kombinatorikai készség kell...ráadásul a bitcoin itt illegális, nem a szerver(ek) által fogyasztott pár ezer kWh. Azt amúgy sem lophatta, a legálisan mért áramot kifizettette az önkormival(természetesen)... Rajta kívül nem hiszem hogy volt még ekkora matek észlény az irodákban, aki észrevette volna mit is csinál a faszi..lehet, hogy eldicsekedett egy kolléganőnek, miközben töcskölte az asztalon? gyanítom egy irigy köpött a levesbe, vagy egy politikai játszma része ez a bukta..
Mindkettő szar ügy...
advocat
Valami nem stimmel. Ha valaki cégtől lop, azért az nem olyan egyszerű. Mert honnan szerez méretlen áramot? A "cég" fizet. Minek lopni. Ha a bitcoin bányászat - mi is az - hozzáértő megmagyarázná? Mert nyóc általánossal ez túl bonyolult. Ki az a marha aki ilyen helyről lop? Az tényleg nem normális. Szóval mi van emmögött?
És még számtalan kérdés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.