A Kétfarkú Kutya Párt szerint saját társasházkezelő cégével újíttatta fel közpénzből a lakhelyét Gyurákovics Andrea fideszes ferencvárosi képviselő. 

Saját cégével újíttatta fel közpénzből a lakhelyét egy fideszes képviselő

A párt azt is állítja: éveken át sok másik általa kezelt házat is, és gyaníthatóan a politikai befolyásával reklámozta a bizniszt. 

Gyurákovics, aki 2019 őszén már csak listáról jutott be a képviselő-testületbe, ám most is a döntéshozó bizottság Fidesz által delegált tagja, fénykorában 13 millió 557 ezer forintot szavazott meg bármiféle érintettség jelzése nélkül a cége által kezelt társasházaknak – olvasható a cikkben, tételesen sorolva:

2016: Öt, a Gyurákovics-féle SOLATI Kft. által kezelt társasház nyert összesen 2 millió 300 ezer forintot, ebből három ház ráadásul Gyurákovics választókörzetéhez tartozott. A képviselő nem jelzett érintettséget, derűsen megszavazta mind az ötöt.

2017: Kettő, a Gyurákovics-féle SOLATI Kft. által kezelt társasház nyert összesen 700 ezer forintot, mindkettő Gyurákovics választókörzetéhez tartozott. A képviselő nem jelzett érintettséget. Simán megszavazta mindkettőt.

2018: Négy, a Gyurákovics-féle SOLATI Kft. által kezelt társasház nyert összesen 3 millió 200 ezer forintot. Egy ház tartozott Gyurákovics választókörzetéhez, 300 ezret kapott. A képviselő ennél az egy háznál jelzett érintettséget. A többinél nem. Áhítatosan megszavazta a három pályázatot.

2019, az önkormányzati választás éve: Hat, a Gyurákovics-féle SOLATI Kft. által kezelt társasház nyert összesen 7 millió 657 ezer forintot. Ebből kapott 1 milliót gázhálózat-felújításra a képviselő bejelentett lakhelye, egyben cégének és egyesületének székhelye, a Mátyás utca 9. Ez az épület harmadszor nyert 2012 óta. Mellette még egy ház tartozott Gyurákovics választókörzetéhez a hatból.

További részletek a Kétfarkúak cikkében.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Kormánypárti! Mennyi ilyen volt az elmúlt 30 évben!!!
nezelodo
"Kicsi vaj..." Mondaná a Salamon Béla bácsi, ha élne. Ha összedobnák a sok "kicsi vajat" pl az Orbán paprikáskrumplijához, (érdekes Kádár is mondott ilyesmit), akkor alighanem zsiradékban úszva meg sem találná benne e krumplit.
ómió
Ki bízta meg a munkával? Volt-e pályázati kiírás? Ki döntött? Egyéb részletek sehol, vagy "csak" a szarkeverés a "zsinórmérték"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.