Elbocsátották a gyöngyösi Bugát Pál Kórházból dr. Pócs Alfrédot, a vírusszkeptikus nézeteiről elhíresült orvost, akitől koronavírus-tagadó állításai miatt szeptemberben a Magyar Orvosi Kamara is elhatárolódott – írja a 24.hu. A hírt maga Pócs erősítette meg a portálnak. 

Az ortopéd szakorvos állítása szerint

a kórház igazgatója október 6-án hívta be és küldte el 25 év után azzal az indokkal, hogy Covid-ellenes.

Jelenleg egy hónapos felmondási idejét tölti, a salgótarjáni és az ózdi kórházban ugyanakkor továbbra is dolgozik. A Bugát Pál Kórház vezetése egyelőre nem szólalt meg az ügyben – teszi hozzá a 24.hu.

Pócs Alfréd amellett, hogy az orvosi kamara Heves megyei elnöke, tavaly az Egri Városvédők Egyesülete színeiben indult a megyeszékhely polgármesteri posztjáért is, és több mint 5 százalékot szerzett, kompenzációs listáról pedig be is került a közgyűlésbe, így jelenleg is önkormányzati képviselő. Többször hangoztatta vírusszkeptikus nézeteit az Orvosok a Tisztánlátásért Egyesület egyik vezetőjeként, a Youtube-ra egy két héttel ezelőtt feltöltött videóban például a maszkviselés ellen érvel. Egyesülete a nyáron 5G-ellenes tüntetést is szervezett Egerben, azt állítva, hogy

az 5G mobiltornyoknak „elképesztő élettani hatásai” lehetnek.

Amikor elbocsátásának híréről kérdezte a 24.hu, Pócs a lapnak azt mondta:

ő nem vírustagadó, de úgy látja, hogy a koronavírus miatt hátrányt szenvednek az ellátásban a nem fertőzött betegek.

A Magyar Orvosi Kamara szeptemberi közleményében Pócs Alfrédot ortopéd sebészként, harcos 5G elleni aktivistaként és az Orvosok a Tisztánlátásért Egyesület egyik vezetőjeként említette. A kamara az elhatárolódást az orvosnak a koronavírus-járvány kapcsán tett kijelentéseivel indokolta, mondván, azok jelentős részben tudományosan megalapozatlanok, félrevezetők és hamisak. Mint írták, az érdekképviselet Heves megyei szervezetének elnöke nyilatkozataival

„veszélyeztette az idősek, valamint a járványügyi védekezésben dolgozók életét, illetve aláásta a MOK hitelét”, ezért az elnökség ellene etikai bejelentést tesz.

A kamara ugyanebben a közleményben határolódott el a Gődény György gyógyszerész által hirdetett összeesküvés-elméletektől, vele Pócs többször is együtt szerepelt vírusszkeptikus konferenciákon.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI/ Vajda János

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Nos..ez egy undorító dolog...kezd hasonlítani a boszorkányüldözéshez...elvégzi a munkáját??? akkor mi a baj...úgyis olyan baromi jól állunk orvos létszámban hogy ilyen marhaságokért el kell bocsátani...vajon melyik vírus gurunak csípte a szemét??, arról nem is beszélek hogy az intézkedések egy nagy kalap kakát érnek...amíg a veszélyeztetettek szabadon keveredhetnek a "vírusgazdákkal"...mintha nem látnám hogy a szigorú maszkosdi bármi javulást hozott volna..
rokker33
@Pálinkás Pál: Tavasszal is 1000 felett volt a napi beteg és akkor még a maszk használat ellen volt a kormány is! Most hogy már a budira maszkot kell felvenni érthető az emberek reakciója és most is 1000 a napi megbetegedések szám!Az elküldött orvosról meg annyit fűznék hozzá hogy ha valaki másképp gondolkodik mint ahogyan azt Orbán elvárja az repül! 25 év munkaviszony levan szarva !!
ómió
A "maszkviselés ellen érvel"? Netán még tesz is ellene? Másokat meg azért büntetnek? Akkor most "nagyon kell csodálkozni"!
jesz
Trump nyílvánosan lehülyézte a vírusvédelmi tanácsadóját...
Asszem Trump igencsak a szakadék szélén ácsorog..

Ez hogy jön ide? Hát itt is két tábor van, csak a tagadók a veszes oldalon...ők az alvó oroszlán bajszát rángatják, miközben simán cicc..cicc...cicusnak szólítják
Lepényleső
...aztán évtizedeket követően kiderül,hogy igazuk nekik volt? A játék pedig arról szól,hogy az öregeknek meg ennyi...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.