November 1-jétől – idén január 1-jei visszamenőleges hatállyal – 1,2 százalékkal kell emelni a havi nyugdíjellátásokat – ezt mondja a ki a most megjelent rendelet.

Ennyivel több nyugdíj érkezik novemberben

Azért kell ennyivel emelni a nyugdíjakat (27 féle ellátást, benne például az öregségi, özvegyi, szülői nyugdíjat, árvaellátást), mert a tényleges pénzromlás, infláció magasabb a kormány által idénre vártnál. A kettő különbözete miatt kerül sor az 1,2 százalékos emelésre – írja a 24.hu.

A novemberi nyugdíj már ez az emelt nyugdíj lesz, ráadásul a január-október közötti időszakra számított emelt ellátást egyösszegben, a novemberi nyugdíjjal együtt utalják vagy hozza a postás.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Mi ez a kormányzati fizetésemelésekhez képest? Alamizsnának is kevés. Ráhel barátnője , Áder , a köztévé, és még mennyi haszontalan emberre kidobott pénz tűnik el a közvagyonból. Büszke magyar nép, rajtad röhög a kormányod.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@verőce21: Én rosszkor, rossz helyről mentem nyugdíjba. Áldassék az első Orbán kormány, aki hatalomra kerülve azonnal befagyasztotta 4 évre a közalkalmazotti béreket. Plusz akkor még élt a degresszív nyugdíj számítás. Ugyan azt 98-ban a Medgyessy kormány megszüntette, de nekem már késő volt. Nálam rosszabbúl csak Életempárja járt, ő 91-ben ment nyugdíjba. Utána meg már a + 9 év munkám nem számított semmibe. Ez van! Majd 50 év után minden fillért meg kell gondolnom, ma már egyedűl. Nem azért írtam, hogy nyafogjak, csak azt akarom mondani, hogy akik 2000 előtt mentek nyugdíjba a fele ma a nyugdíjuk, mint akik pl. az idén mennek. Ezért aztán a %-s emelés miatt egyre szélesebbre fog nyílni az olló, míg el nem fogyunk!
Nessy
@Pegero: Ez a válság kellős közepe volt. Azért a következő kormánynak 10 évbe telt, hogy az igért 14. havit, de legalább a 13. havinak egy heti részét vissza állítsa. De ennél is többet vett el a nyugdíjak vásárló értékéből az általuk törvénybe iktatott tisztított maginfláció szerinti "emelés", ami nem tartalmazza az idényjellegű gyümölcsök, zöldségek, támogatott gyógyszerek, egyes élelmiszerek árát. Ergo köszönő viszonyba sincs a valós inflációval.A másik a svájci indexálás elhagyása.
Nessy
@Pegero: Miután üres a kassza, és adósai vagyunk évtizedekre Kínának, Oroszországnak, meg akiről esetleg nem is tudunk,semmi remény. Mert nem valószínű hogy előadnák a tízév alatt ellopott pénzt hazánk jelen nagyjai! De ez a veszély nem fenyeget. Már elmondta Gulyás hogy egy kicsit módosítanak a választási törvényen! Így nem 49% = 2/3, hanem már elég lesz 39% is!
Nessy
@Pegero: Mi van, feladat megosztás? Fogjuk meg és vigyétek! :-))))
Nessy
@Pegero: És ha a jognak asztalánál az értelem nem foglal helyett, a szellem napvilága többé nem ragyog be a háznak ablakán, akkor marad a fidesz! :-((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.