November 1-jétől – idén január 1-jei visszamenőleges hatállyal – 1,2 százalékkal kell emelni a havi nyugdíjellátásokat – ezt mondja a ki a most megjelent rendelet.

Ennyivel több nyugdíj érkezik novemberben

Azért kell ennyivel emelni a nyugdíjakat (27 féle ellátást, benne például az öregségi, özvegyi, szülői nyugdíjat, árvaellátást), mert a tényleges pénzromlás, infláció magasabb a kormány által idénre vártnál. A kettő különbözete miatt kerül sor az 1,2 százalékos emelésre – írja a 24.hu.

A novemberi nyugdíj már ez az emelt nyugdíj lesz, ráadásul a január-október közötti időszakra számított emelt ellátást egyösszegben, a novemberi nyugdíjjal együtt utalják vagy hozza a postás.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Mi ez a kormányzati fizetésemelésekhez képest? Alamizsnának is kevés. Ráhel barátnője , Áder , a köztévé, és még mennyi haszontalan emberre kidobott pénz tűnik el a közvagyonból. Büszke magyar nép, rajtad röhög a kormányod.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Mi ez a kormányzati fizetésemelésekhez képest? Alamizsnának is kevés. Ráhel barátnője , Áder , a köztévé, és még mennyi haszontalan emberre kidobott pénz tűnik el a közvagyonból. Büszke magyar nép, rajtad röhög a kormányod.
ómió
Hát, hol így, hol úgy! Efftársilag meg sokaktól 2 havit nyultak le!
kereső
CSAK A FiDESS!!!Egyébként meg xarjanak sünt - mnb, pénzügyi kormányzat, ksh.
Nessy
Egy hónappal ezelőtt 1,5%-ról szóltak hírek, most 1,2%, mire ideér talán 1,0% marad belőle! Csak az infláció nem tájékozódik a kormányinfó és az MNB bejelentésein, hanem szépen növekszik! Ezen leginkább a svájci indexálás segítene, de arra nincs keret a költségvetésben. Lényegesebb dolgokra kell a pénz!
Jozefina
Ez a számítás és annak elosztási módja is inkorrekt!!! A száítás módját már többen kifogásolták, hiszen nem az eredeti "nyugdíjas vásárlási kosár" figyelembevételével történt, hanem mindenféle manipulációval, csak hogy minél kevesebbet kelljen fizetni. Ennek aa kevésnek az elosztása is sántít, hiszen a minimálnyugdíjon ill. az átlag nyugdíj alatt élőket sokkal jobban kellene támogítni, míg az 500 ezer Ft feletti nyugdijakat kevésbé. Sőt az 500 ezer feletti részt meg is lehetne adóztatni. Tisztességes munkával kevesen tudnak ekkora nyugdíjhoz hozzájutni!!!
jesz
@Nyírfa: nem szívesen adok igazat, de igazad van! Ez a -rajtunk röhög a kormány- a legszomorúbb, de találó megjegyzésed.
Nyírfa
@Nessy: Kiszámoltam mind a kettővel, sőt, 0,9-cel is. Ne érjen meglepetés.
jesz
@Nessy: a hírekben olvasni, hogy a totálisan gyenge forinton az MNB óriásit kaszált(sic)...majd száz milliárdot...oszt hová lesz az a
pénz?
A deviakölcsönösöknek(is) még reménytelenebb a jövő(és a jelen is)még szerencse, hogy a jószívű kormányfő bejelentette a parlamentben, novembertől tilos kilakoltatni(szem nem maradt szárazon)
Nyírfa
@jesz: Hát, nem jó látni, milyen meghunyászkodó, nyakbehúzó, szemellenzős nép vagyunk, miközben született szabadságharcosnak, felsőbbrendűnek akarjuk látni magunkat. Tényleg röhejes, de mi csinálunk magunkból hülyét.
Nyírfa
@jesz: Magyarország az egyetlen, ahol a gazdasági csomag kizárólag az elit és a határon túliak számára készül. Mi ez, ha nem az anyaország elárulása?
Nessy
@Nyírfa: Viszont a határon túli hű magyarjaik szavazataira, még a rég elhunyt nagypapáéra, is számíthat a fidesz! Meg ha ide eszi némelyiket a jó csoda, rájuk lehet bízni pl. kulturális élet tönkretételét!
Nyírfa
@Nessy: És vállalják. Ez a legnagyobb csalódás: partnerek a hazugságban, a rablásban, a visszafejlődésben. Biztosan van kivétel, de innen nem a józanok, nem a tisztességesek látszanak, nincs hangjuk, nem lépnek fel szolidárisan velünk. Tisztelet illeti azt a néhány kezdeményezést, amely az SZFE kapcsán nyilvánult meg.
Józsipapa
óriási összeg; hogy rohadjatok meg !!!
de majd rétvári megmagyarázza, hogy 10 év alatt mit tett ez a fasza kormány a nyugdíjasokért ...
Nessy
@Józsipapa: Csak a magyarázatot kutyának be ne adják, mert megvész szegény pára!
lusta
@Nyírfa: Azért itt most tévedtél. Nincs itt semmiféle meghunyászkodás, nyakbehúzás. Büszkén, szálfaegyenes derékban meghajolva csókolnak kezet a a nyögdíjasok a Soros-bérenc felcsúti kis tolvaj zsebcézárnak.
Csizmás Kond
@lusta: ...szerinted vissza kéne utasítsák ?
Nyírfa
@lusta: De csak a fidesz-nyugdíjasok. Ők azok, akik esernyőt sem kímélve védelmezik Európa megmentőjét, vonulnak felvetett fejjel Bayer és Bencsik mögött, ha Orbán kiadja a jelszót: utcára, aki magyar!
Félelmetes, milyen buta tud lenni az ember.
namihami
Ennek a roppant hatalmas százaléknak a kimatekozása a rakétaként emelkedő árak mellett nagyobb teljesítmény ettől a kormánytól, mint a teljws 10 éves tevékenysége együttvéve. Több a csavar benne, mint az Orbán egész életútjában.
lusta
@Csizmás Kond: Igen. A kézcsókot igen.
Csizmás Kond
@lusta: ...nem mindenki csókol kezet...és aki azt teszi annak az ő dolga...addig ér az esze vagy még addig se.
vacsi
Nagyon kedves dolog, de én azt értékelném igazán, ha a nyugdíjakat tisztességesen, a törvény szerint állapítanák meg...
Sámannus
Matolcsit kéne fejjel a klotyófőlé tartani, hogy hagyja abba a forint elleni támadásokat.
A jegybank sikerei mind a kisemberek kisemmizésének a következménye és az elfuserált pénzpolitikáé, amivel kóklerkednek.
Nessy
Nem tudjátok, lehet menni a Bahamákra karácsonykor? Mert ebből a marha magas emelésből biztos fussa rá! Hogy az ég szakadjon rájuk!
Majd ha visszajön a svájci indexálás, meg a nagyhangon megigért 14. havi nyugdíj, akkor verhetik a mellüket nemzetiszinü féltéglával! Egy hónapja még 1,5% volt, most 1,2%! Mire megkapjuk 1% lesz???
Sámannus
@Nessy: Meglehet mikulásra már lópecer lesz belőle
Nessy
@Sámannus: A vásárló értéke biztos, hogy a bányabéka alatt kilométerekkel.
verőce21
Úgy gondolom, őszintén mondom, ha ennek a korrekciónak a tízszeresét adná a kormány, azt is kibírná és méltányosabb lenne... a sokévi svájci indexálási alapot pótlandó...

És a gazdaságra is ráférne a vásárlóerő többlet. Úgyis visszahordják a nyugdíjasok az élelmiszer üzletekbe, ahonnan visszacsorog a 27% ÁFA.
(Persze a piaci kofáktól nem...!)
Nessy
@verőce21: Már megint egyetértek veled! :-))))
Eladott Ország
@Józsipapa: október 22., 11:10 ♦ A Csúti szórja az aprót, helló Röfik ...
olkt.hu/wp-content/uploads/2018/01/nyugdijas_penz_0.jpg
legott
1,2 százalék emelés a 12 százalékos áremelkedés mellett.

Nem tudom, ha halkan "kurvaanyáznék" egyet, az felkavaró lenne?

Én ember akarok lenni, de a hatalom mindig egy állatot csinál belőlem.
Múlnak az évek, de a hatalom rosszasága marad...
Fuck ya

www.youtube.com/watch?v=Eb7zH-UoJYk
legott
Ki tart ki kit?
Orbán beteg világában MINDENKI a hatalomtól függő kitartott lett!
Sámannus
@Csizmás Kond: Az anyjuk valagába kéne az összeset visszarugdosni, mert össze vissza hazudoznak.
@legott: ... közben a világbajnok áfa miatt fordított a helyzet. Ezért vitték le a jövedelem adókat is a béka seggébe, mert még a koldús is úgy adózik mint egy milliárdos, vagy még jobban, mert e lölőke baszik a világra ott is.
jesz
nekem pont elég lenne az a néhány milla, amit Gyurcsány lopott ki a zsebemből még bukása előtt...aki akkor ment nyugdíjba, annak -8%-al kevesbb járandóságot adtak egy nagyon gyorsan elfogadott törvénymódosítás alapján...akkor arra a fidesz is bólogatott...a -8% ért potyára dolgoztam, ezeket a szavazógép simán elvette.

Szarjon sünt mindegyik. Amit most adnak az arculcsapás.
jesz
@Sámannus: sajnos a nyugdíjasok nagy többsége azt hiszi, milyen jó neki, nem kell adóznia...az felbsem tűnik, hogy amikor veszi az ennivalót, a mamuszt, a szemüvegét, antüzifát, akkor a példátlan magas áfával igenis adózik...

Ki van ez találva(a sok gyökér ott vigyorog a színészek tüntetésén, az áfa az nem is jut eszükbe)
verőce21
@Nessy: Örülök, hogy egyetértesz velem!

De csak csínján bánj a piaci kofákkal, mert azok bevételei után nem fog tudni az állam nyugdíjat fizetni neked...! :)
Nessy
@verőce21: Én rosszkor, rossz helyről mentem nyugdíjba. Áldassék az első Orbán kormány, aki hatalomra kerülve azonnal befagyasztotta 4 évre a közalkalmazotti béreket. Plusz akkor még élt a degresszív nyugdíj számítás. Ugyan azt 98-ban a Medgyessy kormány megszüntette, de nekem már késő volt. Nálam rosszabbúl csak Életempárja járt, ő 91-ben ment nyugdíjba. Utána meg már a + 9 év munkám nem számított semmibe. Ez van! Majd 50 év után minden fillért meg kell gondolnom, ma már egyedűl. Nem azért írtam, hogy nyafogjak, csak azt akarom mondani, hogy akik 2000 előtt mentek nyugdíjba a fele ma a nyugdíjuk, mint akik pl. az idén mennek. Ezért aztán a %-s emelés miatt egyre szélesebbre fog nyílni az olló, míg el nem fogyunk!
Nessy
@Pegero: Ez a válság kellős közepe volt. Azért a következő kormánynak 10 évbe telt, hogy az igért 14. havit, de legalább a 13. havinak egy heti részét vissza állítsa. De ennél is többet vett el a nyugdíjak vásárló értékéből az általuk törvénybe iktatott tisztított maginfláció szerinti "emelés", ami nem tartalmazza az idényjellegű gyümölcsök, zöldségek, támogatott gyógyszerek, egyes élelmiszerek árát. Ergo köszönő viszonyba sincs a valós inflációval.A másik a svájci indexálás elhagyása.
Nessy
@Pegero: Miután üres a kassza, és adósai vagyunk évtizedekre Kínának, Oroszországnak, meg akiről esetleg nem is tudunk,semmi remény. Mert nem valószínű hogy előadnák a tízév alatt ellopott pénzt hazánk jelen nagyjai! De ez a veszély nem fenyeget. Már elmondta Gulyás hogy egy kicsit módosítanak a választási törvényen! Így nem 49% = 2/3, hanem már elég lesz 39% is!
Nessy
@Pegero: Mi van, feladat megosztás? Fogjuk meg és vigyétek! :-))))
Nessy
@Pegero: És ha a jognak asztalánál az értelem nem foglal helyett, a szellem napvilága többé nem ragyog be a háznak ablakán, akkor marad a fidesz! :-((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.