A mentőszolgálat szóvivője lényegében elismerte, hogy kapacitásgondjaik vannak. A Népszava úgy tudja, hétfőn több mint nyolcezer, szerdán pedig újabb 4-5 ezer közötti helyszínre nem értek oda mintát venni.

Hétfőn nyolcezer helyre nem értek oda a mentők mintát venni

Folyamatosan nő a tesztelési kapacitás, az elmúlt 24 órában 15 596 PCR-tesztet végeztek el, és az Országos Vérellátó Szolgálat is belépett a laboratóriumi tesztelést végzők közé – jelentette be szerdán az országos tiszti főorvos az operatív törzs szokásos tájékoztatóján. Müller Cecília hozzátette: a tesztelésnek semmilyen kapacitási határa nincs, azt minden szükséges esetben térítésmentesen elvégzik.

Ám úgy látszik, így az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) ért a mintavételi kapacitásainak a végére. A Népszava információi szerint hétfőn több mint nyolcezer, szerdán pedig újabb 4-5 ezer közötti helyszínre nem értek oda mintát venni a mentők.

A lap kérdésére az OMSZ kommunikációs igazgatója, Győrfi Pál lényegében elismerte a kapacitási gondokat. Mint írta: az elmúlt napokban jelentősen tovább nőtt az OMSZ-hoz beérkező mintavételi megrendelések száma.

Győrfi hozzátette: kapacitásaikat folyamatosan tovább erősítik, és igyekeznek minden tünetes beteghez 48 órán belül eljutni. Ezt nincs is okunk kétségbe vonni, ám más forrásból a Népszava úgy tudja: nem ritka, hogy négy-öt nap múlva érkeznek meg a covid-tesztre várókhoz a mintavevők.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Halo cecilia!!! Mi is a helyzet azzal, hogy a tesztelési kapacitásnak nincsenek korlátai??? Nem kéne félrevezetni az embereket!!! Csúnya dolog egy hívő nőtől!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szegfue
Most még "csak" a mintavétel okoz jelentős terhet, de vajon a laborokban mi a helyzet?!
tudode
Miközben most, vagy soha:
.
----Benyújtotta a kormány az akadémiai kutatók közalkalmazotti státuszát elvevő törvényjavaslatot
.
merce.hu/2020/10/28/benyujtotta-a-kormany-az-akademiai-kutatok-kozalkalmazotti-statuszat-elvevo-torvenyjavaslatot/
.
""""Egy tegnap este benyújtott törvényjavaslat szerint az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) ismét nekimegy az akadémiai kutatóhálózatnak, és meg kívánja fosztani közalkalmazotti státuszuktól az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) kutatóintézeteinek dolgozóit anélkül, hogy erről velük egyeztetett volna – írja a Magyar Tudományaóos Akadémia kutatóhálozatának leválasztása elleni tiltakozás során létrejött dolgozói csoport, az Akadémiai Dolgozók Fóruma."""
--------------------------------
.
Nehogy má elbízzák az akadémiKUSOK, hogy kimaradnak a jóbúl!
SystemError
Akkor hány valódi eset lehet itt naponta és közben a lényeg csak annyi számukra, hogy termeljetek...ami valahol érthető, de ezen kívül más viszont nem számit gyilok Viktornak, csak az adóalany...
kissé felnőttem
akkor ugye a hirek arról hangzatosak, hogy minden a legnagyobb rendben, Magyarország felkészült minden oké csak a statisztika meg a tájékoztatás hazugnak itélhető?
Pedig csak semmi nincs rendben a kutyák ugatnak a íirek meg torzultak .Dől a pénz csal leszivják elszívják hát ?
Pedig csak a hatalom megtartása látszik
nezelodo
@sgl: ma 08:18. Ha nincs felüliről korlát akkor mi az általuk preferált teljesítmény volumen korlát az eü intézményekben, a diagnosztikai eszközök használatánál, a műtéti beavatkozásoknál, ami generálja a várólistákat!? Kapacitás lenne rá, de nem csinálhatják, mert nem fizetik ki az eü kasszából.
És a birkanyáj pedig szájtátva hallgatja a blődségeket amikor az operatív törzs (Orbán) igét hirdet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.