Halottak napján és mindenszentek ünnepén nemcsak a halál miatti félelmet, hanem az isteni gondviselésbe vetett bizalmat is megélhetjük" - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az MTI-nek.„ Elmondta: az egyház különbséget tesz a szentségek között, és különösen járványok idején hangsúlyozza, hogy a legfontosabb a keresztség és a bűnbánat szentsége, illetve a szentségi feloldozás. Ebben az időszakban ezért, amikor senki sem tudhatja, mikor fertőződik meg és mennyire súlyosan betegíti meg a vírus, különösen fontos mindenkinek rendezni a lelki állapotát, hogy tiszta szívvel állhasson Isten előtt.„A járvány, a szembesülés az emberi élet törékenységével mindig alkalom a megtérésre, arra, hogy csak a legfontosabb dolgokra figyeljünk". Így volt ez a régi, nagy járványok idején és így van ma is" - mondta a bíboros. Erdő Péter arról is beszélt, hogy a katolikus templomokban megtartják a szentmiséket, de - ahogy eddig is - a híveknek, a szertartást vezető papnak és a...

Forrás: telex.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
Valoban kiválo alkalom a jarvany a megteresre! Mostmar NAPONTA 50en ternek meg Magyarorszagon - istenhez, a tulvilagra. Hala a fidesznek!
RonaGyuri
jellemző az egyházak is az emberi szerencsétlenségek vámszedői!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.