Ők szigorúbb intézkedéseket hoztak volna.

Ellenzéki össztűz zúdult Orbán Viktor bejelentéseire

Kedd este jelentette be Orbán Viktor, hogy a járványhelyzet súlyosbodása miatt éjfél és hajnali 5 között kijárási korlátozás lesz, és szigorúbb szabályok lesznek a rendezvényeken is.

Az ellenzéki pártok néhány óra múlva reagáltak a miniszterelnök bejelentésére, összességében keveslik, és nem érzik elég szigorúnak az intézkedéseket.

MSZP: "édeskevés", amit a miniszterelnök bejelentett

Édeskevésnek nevezte Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke Facebook-posztjában azokat az intézkedéseket, amelyeket Orbán Viktor miniszterelnök kedd este bejelentett.

Tóth Bertalan azt írta: amit a miniszterelnök bejelentett, "az egy lufi. Látszólag nagy, de belül üres".

Véleménye szerint ezek egy

"gyengekezű kormány erőtlen látszatintézkedései".

Közölte, az ingyenes parkolástól nem lesz kevesebb halott, az éjszakai kijárási tilalomtól nem lesz kevesebb fertőzött.

Tóth Bertalan hangsúlyozta, most nem büntetni kell, hanem életeket menteni, és megélhetést biztosítani azoknak, akiknek nincs már tartalékuk.

Tömeges tesztelésre lenne szükség, és azoknak a kontaktusoknak a csökkentésére, amelyek a vírus terjedését segítik – tette hozzá, sürgetve, hogy 100 százalékos táppénzt kapjanak a karanténba kényszerülők. Aki a fizetése 60 százalékát kapja táppénzként, inkább eltagadja a tüneteket, és nem fordul orvoshoz

- írta.

A szocialista politikus úgy látja, hogy a Fidesz nem biztosít elegendő forrást a védekezéshez, sem az egészségügynek, sem az önkormányzatoknak, sem a cégeknek, sem pedig az embereknek. Úgy fogalmazott: "A kormány tehetetlenül nézi, hogy összeomlik körülötte a maga építette légvár", és ennek következményei beláthatatlanok.

DK: mintha a kormányfő nem tudná, mi van ebben az országban

Annak alapján, amit Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány miatt kedd este bejelentett, úgy tűnik, mintha nem tudná, mi van ebben az országban – írta a Demokratikus Koalíció elnöke Facebook-posztjában.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: "Nesze semmi, fogd meg jól!"

A DK elnöke szerint teljes képtelenség, hogy a kormányfőnek nincs egy szava az iskolákról, tanárokról, diákokról, orvosokról és ápolókról, és legfőképpen a tömeges és ingyenes tesztelésről, mint ahogy az elveszített munkahelyekről, vagy a tönkremenő vállalkozásokról sincs.

Valójában a kormány nem tesz semmit, nem tesz új erőfeszítést, nem mozgósít új erőforrásokat

- írta.

Ez a kormány "alibizik, és ezzel emberkísérletet folytat" – közölte Gyurcsány Ferenc, hozzátéve, vigyázzunk magunkra, "ha már a kormány nem vigyáz ránk".

Jobbik: Orbán beismerte, hogy a kormány nem képes kezelni a járványhelyzetet

A Jobbik megítélése szerint a miniszterelnök beismerte, hogy a kormány alkalmatlan a járványhelyzet kezelésére, "továbbra is a vírus diktálja a tempót"- reagált az ellenzéki párt Orbán Viktor kedd esti, a rendkívüli jogrend ismételt bevezetéséről szóló bejelentésére.

Az MTI-hez eljuttatott közleményében a Jobbik

"egyenesen félelmetesnek" nevezte azt a kormányfői beismerést, hogy "bár senkit sem ért meglepetésként az úgynevezett második hullám", december közepére a kórházak elérhetik kapacitásuk felső határát.

Azt írták: szomorú karácsony vár a magyar emberekre az Orbán-kormány felelőtlensége miatt, hiszen nyilvánvaló – tették hozzá –, hogy egy meglepetésszerű első hullám megbetegedési és halálozási számait egy valóban alapos felkészülés esetén a mostani járvány nem hagyhatná le.

Véleményük szerint a szigorítások azt bizonyítják, hogy hiányosan készítették fel az egészségügyi és szociális intézményeket, és "amatőr módon" szervezték meg a járvány elleni védekezést.

A Jobbik felelős kormányzást, teljes körű, ingyenes tesztelést, ingyenes maszkokat, valamint a kieső bérek pótlását, a munkájukat elvesztő emberek megsegítését követeli – tudatták a közleményben.

Párbeszéd: a bejelentett intézkedések nem képesek kezelni a járványhelyzetet

A miniszterelnök által bejelentett intézkedések nem képesek kezelni a járvány terjedésének jelenlegi felfutását – reagált Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, társelnöke Orbán Viktor kedd esti, a rendkívüli jogrend ismételt bevezetéséről szóló bejelentésére.

"Továbbra is a foci és a haveroknak juttatott költségvetési források megőrzése a cél a valódi járvány- és válságkezelés helyett. A munkájukat vesztett emberek, a bezárt vállalkozások egy fillért sem kapnak"

- fogalmazott az ellenzéki politikus a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében.

Azt írta, a maszkviselésre vonatkozó szigorítások, az éjjeli kijárási korlátozás vagy az önkormányzatokat nehéz helyzetbe hozó, "káoszt teremtő és környezetileg káros ingyenes parkolás nem fogja megakadályozni az egészségügy összeomlását, a kapacitások kimerülését".

Szabó Tímea szerint "valódi intézkedés helyett ismét különleges jogrend mögé akar bújni a kormány, mert a miniszterelnök szerint túl lassú a törvényhozás". Ez hazugság, a parlamenti pártok minden értelmes védekező és az embereket segítő intézkedést támogatnak, a kormány az, amelyik ezeket rendre akadályozza – tette hozzá.

(MTI)

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Várt vagy egyáltalán számított bárki is érdemi döntéseket ettől és kormányától (ami persze egyedül őt jelenti).
Az Unio pénzét nem kérte (el kell vele számolni--kizáró ok máris), lenyúlás nem lehet, akkor minek?
Ennyi az ""ország vezetőjének"" összes intézkedése.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@csak úgy...: Akkor üldögéljünk, és várjuk a bátrak idejét. Hokedlim nincs, de ikeás kis horgászszékem van, letelepedünk egy patak partján, Ágnes asszony mos, mi bámuljuk a naplementét, lassan ciripelni kezdenek a tücskök. Az élet szép, Tenéked magyarázzam? :)
NKF
Na,hagyjuk a picsába ezt a nagy ellenzéket.Én nem védem Orbánt,de ha szigoritott volna
akkor az a baj ha kevésbé akkor az a baj.Mindegy,ha van sapka,ha nincs sapka.
Lepényleső
Mi ebben a gyengekezűség? A legfontosabbat bejelentette nyilvánosság előtt,a hatalmat általa legálisnak
kikiáltottan kezébe vette? Az általuk elkövetett törvénytelenségeket így akár törvényessé is tette?
S mindezt a vírusra hivatkozva,azon lovagolva? Idővel ha kiderülne nem volt véletlen,csodálkoznánk rajta?
csak úgy....
ha ágnes asszony mos ránk a patakban és én ikeás székböl nézegethetem...,
kezdek pozitív lenni,hol az a patak? a tücskök maszkban ciripelnek ? :)
kissé felnőttem
bakker megint kiestél a bal pitvarból, amúgy a valóságtól rég elrugaszkodott se lát se hall akár a dömötör.
Eljön az az idő amikor se termelés se a nyugdij alap megtermelésére nem lesz ember az országban Max szüzek meg kövérnek akik szülnek de ahhoz kell 22 év mire dolgoznának ha itthon maradnának, Szép jövö elé nézhetünk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.