Ők szigorúbb intézkedéseket hoztak volna.

Ellenzéki össztűz zúdult Orbán Viktor bejelentéseire

Kedd este jelentette be Orbán Viktor, hogy a járványhelyzet súlyosbodása miatt éjfél és hajnali 5 között kijárási korlátozás lesz, és szigorúbb szabályok lesznek a rendezvényeken is.

Az ellenzéki pártok néhány óra múlva reagáltak a miniszterelnök bejelentésére, összességében keveslik, és nem érzik elég szigorúnak az intézkedéseket.

MSZP: "édeskevés", amit a miniszterelnök bejelentett

Édeskevésnek nevezte Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke Facebook-posztjában azokat az intézkedéseket, amelyeket Orbán Viktor miniszterelnök kedd este bejelentett.

Tóth Bertalan azt írta: amit a miniszterelnök bejelentett, "az egy lufi. Látszólag nagy, de belül üres".

Véleménye szerint ezek egy

"gyengekezű kormány erőtlen látszatintézkedései".

Közölte, az ingyenes parkolástól nem lesz kevesebb halott, az éjszakai kijárási tilalomtól nem lesz kevesebb fertőzött.

Tóth Bertalan hangsúlyozta, most nem büntetni kell, hanem életeket menteni, és megélhetést biztosítani azoknak, akiknek nincs már tartalékuk.

Tömeges tesztelésre lenne szükség, és azoknak a kontaktusoknak a csökkentésére, amelyek a vírus terjedését segítik – tette hozzá, sürgetve, hogy 100 százalékos táppénzt kapjanak a karanténba kényszerülők. Aki a fizetése 60 százalékát kapja táppénzként, inkább eltagadja a tüneteket, és nem fordul orvoshoz

- írta.

A szocialista politikus úgy látja, hogy a Fidesz nem biztosít elegendő forrást a védekezéshez, sem az egészségügynek, sem az önkormányzatoknak, sem a cégeknek, sem pedig az embereknek. Úgy fogalmazott: "A kormány tehetetlenül nézi, hogy összeomlik körülötte a maga építette légvár", és ennek következményei beláthatatlanok.

DK: mintha a kormányfő nem tudná, mi van ebben az országban

Annak alapján, amit Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány miatt kedd este bejelentett, úgy tűnik, mintha nem tudná, mi van ebben az országban – írta a Demokratikus Koalíció elnöke Facebook-posztjában.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: "Nesze semmi, fogd meg jól!"

A DK elnöke szerint teljes képtelenség, hogy a kormányfőnek nincs egy szava az iskolákról, tanárokról, diákokról, orvosokról és ápolókról, és legfőképpen a tömeges és ingyenes tesztelésről, mint ahogy az elveszített munkahelyekről, vagy a tönkremenő vállalkozásokról sincs.

Valójában a kormány nem tesz semmit, nem tesz új erőfeszítést, nem mozgósít új erőforrásokat

- írta.

Ez a kormány "alibizik, és ezzel emberkísérletet folytat" – közölte Gyurcsány Ferenc, hozzátéve, vigyázzunk magunkra, "ha már a kormány nem vigyáz ránk".

Jobbik: Orbán beismerte, hogy a kormány nem képes kezelni a járványhelyzetet

A Jobbik megítélése szerint a miniszterelnök beismerte, hogy a kormány alkalmatlan a járványhelyzet kezelésére, "továbbra is a vírus diktálja a tempót"- reagált az ellenzéki párt Orbán Viktor kedd esti, a rendkívüli jogrend ismételt bevezetéséről szóló bejelentésére.

Az MTI-hez eljuttatott közleményében a Jobbik

"egyenesen félelmetesnek" nevezte azt a kormányfői beismerést, hogy "bár senkit sem ért meglepetésként az úgynevezett második hullám", december közepére a kórházak elérhetik kapacitásuk felső határát.

Azt írták: szomorú karácsony vár a magyar emberekre az Orbán-kormány felelőtlensége miatt, hiszen nyilvánvaló – tették hozzá –, hogy egy meglepetésszerű első hullám megbetegedési és halálozási számait egy valóban alapos felkészülés esetén a mostani járvány nem hagyhatná le.

Véleményük szerint a szigorítások azt bizonyítják, hogy hiányosan készítették fel az egészségügyi és szociális intézményeket, és "amatőr módon" szervezték meg a járvány elleni védekezést.

A Jobbik felelős kormányzást, teljes körű, ingyenes tesztelést, ingyenes maszkokat, valamint a kieső bérek pótlását, a munkájukat elvesztő emberek megsegítését követeli – tudatták a közleményben.

Párbeszéd: a bejelentett intézkedések nem képesek kezelni a járványhelyzetet

A miniszterelnök által bejelentett intézkedések nem képesek kezelni a járvány terjedésének jelenlegi felfutását – reagált Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, társelnöke Orbán Viktor kedd esti, a rendkívüli jogrend ismételt bevezetéséről szóló bejelentésére.

"Továbbra is a foci és a haveroknak juttatott költségvetési források megőrzése a cél a valódi járvány- és válságkezelés helyett. A munkájukat vesztett emberek, a bezárt vállalkozások egy fillért sem kapnak"

- fogalmazott az ellenzéki politikus a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében.

Azt írta, a maszkviselésre vonatkozó szigorítások, az éjjeli kijárási korlátozás vagy az önkormányzatokat nehéz helyzetbe hozó, "káoszt teremtő és környezetileg káros ingyenes parkolás nem fogja megakadályozni az egészségügy összeomlását, a kapacitások kimerülését".

Szabó Tímea szerint "valódi intézkedés helyett ismét különleges jogrend mögé akar bújni a kormány, mert a miniszterelnök szerint túl lassú a törvényhozás". Ez hazugság, a parlamenti pártok minden értelmes védekező és az embereket segítő intézkedést támogatnak, a kormány az, amelyik ezeket rendre akadályozza – tette hozzá.

(MTI)

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Várt vagy egyáltalán számított bárki is érdemi döntéseket ettől és kormányától (ami persze egyedül őt jelenti).
Az Unio pénzét nem kérte (el kell vele számolni--kizáró ok máris), lenyúlás nem lehet, akkor minek?
Ennyi az ""ország vezetőjének"" összes intézkedése.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Várt vagy egyáltalán számított bárki is érdemi döntéseket ettől és kormányától (ami persze egyedül őt jelenti).
Az Unio pénzét nem kérte (el kell vele számolni--kizáró ok máris), lenyúlás nem lehet, akkor minek?
Ennyi az ""ország vezetőjének"" összes intézkedése.
Jozefina
Éjfél és 5 óra között egyébként sem mászkál senki!!! Ez egy impotens kormány impotens intézkedése!! Az ellenzéki pártoknak tökéletsen igazuk van.
division
@Jozefina: Azt tudtad, hogy éjfélkor támad, és hajnali ötkor tér nyugovóra a vírus? :-)
gina
Már olyan mint egy kerek zsiros disznó, már gondolkodni sem tud,,,
RonaGyuri
@RonaGyuri: a postban a derék tanárúr-II ismét hozta a formáját, buta és tájékozatlan kekeckedés, akkoriban ritka kivétel volt nem kórházban szülni. De ettől még a szülőfalúja nem a területileg illetékes kórház!!! =))
justhpeter
@fideszes gyökér: Tekintettel a járványra az elképzeléseidet támogatni tudom, annál is inkább mert ezen a módon lehet leghamarabb a legtöbb közpénzt felesleges dolgokra elkölteni.
TollerBela
Nem az ellenzékre kellene összpontosítani, hanem a problémákra ! A fidesznek kellene kikérnie magának ezt a cinikus, hozzá nem értő megközelítést - ha van ott még értelmes ember, pár darab ! Összeomlik az oktatás, az eü - az orbán-féle nagypofájúak meg stadionoznak, egyházaznak, ájtatoskodnak, átszerveznek minden értelem nélkül, izmoznak, fociznak, szóval bármi mást - csak a problémákkal nem foglalkoznak ! Jelzem, a fideszes tagkönyv nem véd meg a vírustól !
tudode
Beszédes őfélesége virtuális, kísérleti laboratóriumi eszmefuttatása, ki tudja melyik énjével:
.
Egyszer volt, hol nem volt
.
---- Orbán szerint Magyarország egy igazi laboratórium
nepszava.hu/1000178_orban-szerint-magyarorszag-egy-igazi-laboratorium
----------------------------
.
Oszt' gondút egyöt, kettő lött belüle:
.
---- Orbán Viktor víruslaboratóriuma: Ausztria
index.hu/kulfold/2020/04/23/ausztria_magyarorszag_koronavirus_jarvany_laboratorium_korlatozasok/
.
------------------------------
.
Nem esett le a tantusza, Magyarország, alias O1G-nek sem, mert a járvány nem játék, demokratiKUSAN teszi a dolgát!
Aki Én
Ennek az embernek durván torzul a feje.
@Shikari: neked meg a lelked, te elmebeteg, hazaáruló fajankó.
Aki Én
A tehetségtelen és hasztalan ellenzéknek sajnos nagyon is igaza van.
namihami
@Shikari: 08.07: Helyes! Koncentrációs táborokba az ellenzékkel. Talán a könnyebb eligazodás érdekében különböző szinű csillaggal meg is lehetne őket különböztetni.
Aztán munka, éheztetés és a végén egy ""kiadós zuhany"".
Óóóhhhhh, nagy idők, nagy elődök!""
Aki Én
@Shikari: Nagyon remélem, hogy így lesz. Csak attól félek, új börtönöket kell építeni.
Nessy
@Shikari: Téves lájk!
Reszkess vírus! Megtámadni drága külügyérünket, főben járó bűn!!
division
@Shikari: Ne haragudj, de most ezek az intézkedések nagyon kevesek, mondhatni semmit nem érnek. Fidesz pártiként sem lehet az ember elvakult, ahogy én sem vagyok az.
szaboria1
@Horizont: Annyira nem figyel, hogy még azt sem vette észre, hogy a Mercédes gyár december közepétől befog zárni jan. közepéig.
Aki Én
@Shikari: ...hasonló? Még a románok is több kedvezményt, támogatást adnak a ROMÁN EMBEREKNEK, CSALÁDOKNAK.
Azt várjuk, hogy érdemben hasztalan látszatintézkedések helyett valódi segítség jöjjön a rászorultaknak, a focistákon és a haverokon kívül.
csak úgy....
@Shikari: "A gazdaság nem bír ki még egy leállást, így ott engedményeket kell tenni."
mióta tartozik a foci a gazdasághoz te bimbó!? orbán mindent és mindenkit leszar ha fociról van szó! neki az az istene..
nevetséges vagy @Shikari: jobbágy!
Nyírfa
Ne finomkodjunk: az orbáni fontoskodás a dilettantizmus és a hazaárulás házassága.
csak úgy....
@Nyírfa: ..és ezzel az adottságával,frankón ellavírozik a félkegyelmüek hátán efftársilag és nemzethyleg..
Nyírfa
@csak úgy...: Mint Trump. Félelmetes a hasonlóság.
Aki Én
@Nyírfa: Annyi a különbség, hogy Trump a hatalma előtt lett dúsgazdag, orbán meg a hatalmából lett dúsgazdag.
De elmebeteg mindkettő, ez a napnál is világosabb.
Nyírfa
@Aki Én: Igen, bár Trump sem a maga erejéből. Az apja örökségét herdálja a mai napig. Orbán pedig belőlünk él, mi vagyunk a gazdateste.
csak úgy....
@Nyírfa: még idöbe be kéne vezetni,hogy egy bizonyos IQ szint alatt a buksik szavazata csak 1/2 szavazatot érjen! én szólltam...
csak úgy....
@csak úgy...: ..persze ebben az esetben elöfordulhatna az is,hogy a jelölt szavazata csak egy felest ér ,de mi nem halgattatunk el senkit.., ugye!?
division
@Shikari: Az iskolabezárást meg kellett volna lépni mindenképpen megint, hiszen tudjuk, a gyerekek a fő tünetmentes hordozók.
csak úgy....
@division: egy elvakult orbánistának beszélhetsz! érdekes,hogy a hétvégi meccsek ellen nincs kifogásod...
ómió
Bizony! Efftársilag az országleállítás meg se kottyant volna! Efftársi népzsebivel az is "behozható"!
division
@csak úgy...: Pedig van. Ráadásul a héten nekünk is karantén, sajnos nejem pozitív tesztet produkált.
csak úgy....
@division: öszintén sajnálom! ebböl a helyzetböl mit üzensz a nem vállalkozó és nem tehetös,mondhatnám csóró honfitársaidnak? ezt nagyon öszintén kérdezem és nem provokálni akarlak!
nejednek jobbulást és szívböl kívánom,hogy ez csak egy rossz emlék maradjon!
zsupumi
Mit mondjak, ezek aztán komoly intézkedések. Szerintem is éjjel 12 és hajnali 5 között terjed a vírus az emberek között. Az ingyenes parkolás pedig jót tesz majd a levegő tisztaságának. Ezért kár volt egyetemre járni, ezeket az intézkedéseket az óvódás unokám is megtudta volna hozni.
Nyírfa
@csak úgy...: @csak úgy...: A demokrácia ott kezdődik, hogy mindenki elmondhassa a véleményét, olyan pedig nincs, hogy valaki csak félig foglalhasson állást. Úgyhogy, a szívem vérzik, de nem támogatom az ötletedet. Remélem, egyszer elnyerem a bocsánatodat. :)
legott
Orbán családját nem értem...
Orbán családja jól tudja, hogy mennyire egy beteg geci fasz Orbán, de mégis kussolnak.
Ennyire képes összezárni a rendszer.
Családon belül is.
Orbán családja is beteg !!!

Orbán egész családja bűnrészes.
Rendszerváltás után mindegyik számláját zárolni, és nem hagyhatják el a lakhelyüket, valamint az internetes hozzáférésüket zárolni.

Ha valaki szökik közülük, fejvadászokat küldeni utánuk (ha olyan országba menekülnek, ahol nincs kiadatás, én saját felelősségre civilként utánuk megyek, és kiiktatom a geciket - csak biztosíts fegyvert)

Orbán Viktort kivégezné István király (akire előszeretettel hivatkozik) ?
MINT A SZÉL !!!

Orbán Viktort simán kivégezné István király, amit művel Magyarországon a magyar emberekkel.
Nyírfa
Azt tudjátok, hogy a különleges jogrend mit jelent: az ellenzéki többségű, de fideszes vezetésű önkormányzatok teljes fideszuralomra állhatnak, a kormány onnan von el pénzt, ahonnan csak akar, oda irányíthatja, ahová úri kedve tartja, egy tollvonással, indoklás nélkül törölheti el az önkormányzati rendeleteket, tüntetés nuku, polgári engedetlenség nuku.
Rendőri beavatkozásra felkészül az SZFE.

Elképzeltem, hogy Orbánnak feltámad a lelkiismerete. Teljesen összezavarodott, nem tudott aludni, búskomor lett, megrémült attól az embertől, amivé vált. Megpróbálta visszaszerezni a keménységét, de , bárhogyan erőlködött, nem ment.
Érezte, hogy egyre sebezhetőbb lesz, és már nemcsak a felületen. Erőt vett rajta a pánik, hibát hibára halmozott. Ezen a ponton megláttam benne az embert, és a gyarlóságaiban magunkat. Elgondolkodtam, hogy vajon azon kívül, hogy nekünk nincs törvényi hatalom a kezünkben, miben és mennyire vagyunk különbek...hiszen 10 éve hagyjuk , hogy sehonnai bitang embert játsszon. 31 éve hagyjuk, hogy hazudjon, hogy meglopjon minket. Hagyjuk , hogy a társadalom alja cigányozzon, zsidózzon, fenyegetőzzön, és hagyjuk, hogy ezt szabadon, a kormány támogatásával tegye.
Hagyjuk, hogy a szemünk előtt bombázzák szét az országot, nincs szegmense az életnek, ahol ne ezt tennék.
Tudom, hogy vannak köztünk hősök, névvel és névtelenül. Hogy sokan teszik a dolgukat a legélhetetlenebb körülmények között is.
De mi, a kritikus többség mégiscsak hagyjuk...hagyjuk a csodába az egészet. És ettől nagyon rossz kedvem lett.
csak úgy....
@Nyírfa: jó ember lehetsz,magaddal szembe minden hülyének adsz egy plusz sanszot.
én figyelmezettelek!
Nyírfa
@csak úgy...: Jogomban áll a szemébe mondani, hogy: hülye. Jogomban áll tovább menni, és nem szövetkezni vele. Jogomban áll nem választani, sem politikusként, sem orvosként, sem tanárként, sem barátként. De nincs jogom korlátozni.
csak úgy....
@Nyírfa: és jogodban áll vállalni a következményeket? ..mikor a hülyegyerekek lökd.ösnek a vagonok felé ,mert szerinük te ... XY,nemzetellenség ?
gondold át a dolgot és válaszd a spártai megoldást...
Nyírfa
@csak úgy...: A fideszt szidjuk a középkor miatt, de lépjünk vissza az ókorba? Milyen jó, hogy jogomban áll XXI. századinak lenni. :)
Szerinted a nemzetellenséget kiáltók vannak többen? Szerintem a gyávák, akik egyszer bátrakká is válhatnak.
Nyírfa
Nagyon csúnya Orbán fogazata. Hiányos is?
csak úgy....
@Nyírfa: ott fogok ülni melleted a hokedlin és várni fogok a pozitív erdményre..
te még kamasz?- sokszor én is de a sárkányos és orbános meséket kinöttem!
ök csinálják a statisztikát , tisztában vannak azzal,hogy 45 -56 után hogy jártak a bátor magyarok,talán az aradi hösökre is ezért emlékeznek évente,-a miheztartás végett,hogy okuljon a leendö bátor...
Nyírfa
@csak úgy...: Akkor üldögéljünk, és várjuk a bátrak idejét. Hokedlim nincs, de ikeás kis horgászszékem van, letelepedünk egy patak partján, Ágnes asszony mos, mi bámuljuk a naplementét, lassan ciripelni kezdenek a tücskök. Az élet szép, Tenéked magyarázzam? :)
NKF
Na,hagyjuk a picsába ezt a nagy ellenzéket.Én nem védem Orbánt,de ha szigoritott volna
akkor az a baj ha kevésbé akkor az a baj.Mindegy,ha van sapka,ha nincs sapka.
Lepényleső
Mi ebben a gyengekezűség? A legfontosabbat bejelentette nyilvánosság előtt,a hatalmat általa legálisnak
kikiáltottan kezébe vette? Az általuk elkövetett törvénytelenségeket így akár törvényessé is tette?
S mindezt a vírusra hivatkozva,azon lovagolva? Idővel ha kiderülne nem volt véletlen,csodálkoznánk rajta?
csak úgy....
ha ágnes asszony mos ránk a patakban és én ikeás székböl nézegethetem...,
kezdek pozitív lenni,hol az a patak? a tücskök maszkban ciripelnek ? :)
kissé felnőttem
bakker megint kiestél a bal pitvarból, amúgy a valóságtól rég elrugaszkodott se lát se hall akár a dömötör.
Eljön az az idő amikor se termelés se a nyugdij alap megtermelésére nem lesz ember az országban Max szüzek meg kövérnek akik szülnek de ahhoz kell 22 év mire dolgoznának ha itthon maradnának, Szép jövö elé nézhetünk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.