A jobbikos Stummer János a kormányzati nyilatkozatokból azt a következtetést vonta le, hogy lassan már mindenki felelős az országban a járvány terjedéséért, csak a kormánytagok nem.

Orbán: mindenkit meg fognak gyógyítani, aki emberi számítás szerint meggyógyítható
Fotó (archív): Facebook/Orbán Viktor

Ki lesz majd a felelős azért, hogy a kormány azt tartotta a legfontosabbnak, hogy a balhátvéd és a cserekapus bérkompenzációt kapjon, azok helyett az emberek helyett, akik az utóbbi időszakban veszítették el a megélhetésüket – firtatta az Országgyűlés hétfői ülésén.

Ki fogja a politikai felelősséget vállalni azért, hogy a kormány egészségügyi és a gazdasági válságkezelés csődöt mondott?

- kérdezte.

Szerinte a felelősséget a miniszterelnöknek kellene vállalnia; az országnak erős és bátor vezetőre van szüksége, aki vállalja a felelősséget és nem egy gyenge emberre, aki elbújik az elől.

Orbán Viktor közölte, örömmel áll mindenki rendelkezésére, amikor a koronavírus elleni vakcina segítségével a járványt megállították és a vírust elpusztították, akkor mérleget lehet vonni, hogy nemzetközi összehasonlításban Magyarország hogyan teljesített.

Kitért arra, 2019-ben 41 282 orvos dolgozott az országban, ez 2010-hez képest hétezerrel több. Szólt az ápolók 72 százalékos béremeléséről és a 100 százalékhoz közeli orvosbéremelésről is.

Igenis védekeztek, igenis felkészültek, erőforrásokat mozgósítottak és le is győzik a vírust, noha jól láthatóan nem mindenki szurkol az embereknek

- hangoztatta.

Stummer János kifogásolta azt is, hogy a kormányfő azt ígérte, mindenkit meggyógyítanak, majd azt kérte, néma felállással emlékezzen a parlament a vírus miatt elhunytakra.

Orbán Viktor elmondta, ma is tartja, mindenkit meg fognak gyógyítani, aki emberi számítás szerint meggyógyítható. A menthetetlen betegek meggyógyítására értelemszerűen senki sem vállalkozhat

- jelezte.

Elmondta, a magyar statisztikákban nemcsak a koronavírus-fertőzésben meghaltak szerepelnek, hanem azok is, akik elkapták a vírust, de haláluk közvetlen oka nem a koronavírus volt.

Azt kérte, támogassák a kormány védekezését, hogy minél kevesebb áldozatot szedjen a vírus.

(MTI)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Orbán mára már csak egy elszabadult hajóágyú.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina
Persze te döntöd el ki az aki gyógyitható, sajnos rajtad már semmi nem segit,te már gyógyithatatlan vagy
volvós
...elsősorban a csicskáid, a seggnyaló elvtársaid,
és aki fidesz tag, későbbi cellatársaid és fajtársaid...
Gazella
Végre kibökte!!! Haláluk oka a krónikai betegségben haltak meg! Tehát nem covodban... covidban nagyon kevés ember halt meg. De statisutikázni kell. Dőljön a lé.
Lassan nem fog , hisz vétózgatott a barma.
Gazella
Érdemes jól megfigyelni a maszkhordást!!! Leri hpgy semmit se ér!!! Egyik sem ér!
szaboria1
Lám lám már megint módosította az ígéretét. Ez is olyan lett mint, azaz ígéret, hogy senkit nem hagynak az útszélén. Nem csak épp az árokba kötnek ki.
justhpeter
Orbán mára már csak egy elszabadult hajóágyú.
Pálinkás Pál
no nézd csak vírushívők...hogy is van ez???
"Elmondta, a magyar statisztikákban nemcsak a koronavírus-fertőzésben meghaltak szerepelnek, hanem azok is, akik elkapták a vírust, de haláluk közvetlen oka nem a koronavírus volt."
tehát...hányan is haltak meg a ti rettegett vílágjárványotokban??? és a legtöbb ország így számol...ha a valós adatokat hoznák nyilvánosságra, oda lenne a rettegés...ennek tükrében féljetek tovább,és baccátok szét a gazdaságot.../nem csak itthonra értettem/...az összes politikus egy hernyó!!!
RonaGyuri
Ez nem különös jelenség,

hanem a dilettáns paraszt-vakítás egyenes következménye

Elsőbb a tér idő elhajlás szerű jelenségre hivatkoztak, de végül be kellett vallaniuk, hogy …
Mit is?
„«Helytelen adat jelent meg, ez korrekcióra fog kerülni. Bizonyos vagyok benne, hogy ennél sokkal magasabb, ennek a többszöröse lesz az elvégzett laboratóriumi vizsgálatok száma» - magyarázta az Operatív Törzs napi tájékoztatóján Müller Cecília azt a különös jelenséget, hogy a hétfőn közölt hivatalos adatok szerint 6098 tesztet végeztek, de 6495 új fertőzöttet azonosítottak. Vagyis nem azzal magyarázta a különös eltérést, hogy a naponta elvégzett vizsgálatok eredményei napokkal később jelennek csak meg a statisztikákban.”
Az egy dolog, hogy kénytelen kellettlen be kellett vallaniuk, hogy hibáztak a dolog azonban ennél fontosabb dologra mutat rá. A dolgok működésére, a vonatkozó szakértelemre (na jó nem kis mértékben elemi számtan is van benne, de ez egy országos főorvostól talán nem túl nagy elvárás), pontosabban annak hiátusaira.
Nem, nem az a gond, hogy valaki valahol elírt egy számot! Hanem arról, hogy ezt senki sem vette észre. Számos kézen át kellett menjen, ahol – ha ott értelmes és hozzáértő emberek ülnének – észte jellett volna venniük. Az meg már csak cserkó/hab a tortán, hogy ez a sokszor már lejáratott nyanya ezt szemrebbenés nélkül fel is olvasta!!! =))
jesz
legalább olyan képet válasszanak ki, melyen szabályosan hordja a segítő (fő)orvos a maszkot... egy kisboltban is szólnak az ilyen hanyag viseletért.
simmering73
Amit szeretek benne, az a kipcsak bölcseletek felbüfögése. "Mindenkit meg fognak gyógyítani, aki emberi számítás szerint meggyógyítható". Zseniális éleslátás. És ekkora ésszel "csak" miniszter.
Clavigo
@simmering73: Na hallod...Eddig is csak a szerénysége tartotta vissza attól,,hogy megkoronázzák a hívei.,
Jozefina
@simmering73: "A menthetetlen betegek meggyógyítására értelemszerűen senki sem vállalkozhat" Azt nem mondta, hogy vajon ezekkel az emberekkel mi a terve??? Elfekvő, élelem elvonás, vagy gyógyszer elvonás!!! Etanázia??? Ez maga göbbelszi gondolat!!! Felháborító, hogy ilyet ki mer ejteni a száján, de azon több mocsok is kijött már!!!
ómió
Ez a Stummer efftárs vajh' mekkora dózisban szedi az értelmezésgátlót? Vagy efftársilag már anélkül is "megy" neki?
Málna
@szaboria1: Nem módodította, csak elmagyarázta az agyatlanoknak.
kissé felnőttem
szavak szavak szép hangzatos szavak.tán még éljenezni is kéne . hát nem lennék most éppen itélő biró de kétségem az akad jócskán. mikor ülünk össze Őrömmel állok elébe első 5 kérdésem kezdetben hányadikak voltunk az unióban ? és most a sereghajtás akkor csúcs lezüllés lenne? mert ??
Nessy
Orbán és a felelősség vállalás??? Azt sem tudja mi az! Soha semmiért nem vállalta a felelősséget! Mindig talált valakit aki elvitte helyette a balhét! Ha nem, akkor Soros, Gyurcsány, ellenzék, Brüsszel! És ez már egyre inkább szokássá válik másoknál is!
legott
Populista szar duma !!!
Orbán hazudik !!!

"Az intenzív osztály vezetője szerint normális körülmények között sok beteg élete menthető lenne."
...
“Az egészségügyi rendszerre egyszerre óriási mennyiségű súlyos beteg érkezik, és ilyen nagy számú beteg ellátása során már nem tudjuk biztosítani azt a rendkívül magas szakmai színvonalat, az intenzív tekintetében azt a komplex intenzív ellátást, amely mellett normál körülmények mellett sok beteg meggyógyulna” - mondta Szűcs.

Vagyis nem gyógyítanak meg mindenkit, aki emberi számítás szerint meggyógyítható !!!
Vagyis gyógyítható betegek halnak meg !!!

O1G
Clavigo
@Málna: 9.52. Szerintem neked fingod nincs,,hogy mi zajlik körülötted.
Gazella
@jesz: olyan nem szokott lenni!! Pláne orvosnál nem!!
Gazella
Nagyon jó most :D egy századot kivenyézelni egy kórházba :D
balos
Aki nem lép egy szerre,az nem kap kapcásat estére!Jönnek a karpaszományos doktorok!
TollerBela
Mégis, mi a fenét mozgósítottak ? Összekutyulták a vezetési struktúrát, parancsolgatnak, mindenkit megmozgatnak, Ez nem védekezés , ez azt nehezíti ! Eszközöket biztosítottak ? Kinek, hol ? A rendszer a maga teljesítményével biztosított eszközöket, semmiféle extra dolog nem történt! Az eü-ben dolgozó emberek adták azt a pluszt, ami a védekezéshez kellett. Adták ezt úgy, hogy szinte naponta martak beléjük a kormány baromságai ! Őket a mai napig nem védi semmi sem ! Orbánon nemzetiszínű szalaggal díszített maszk virul (feketén), a gengsztertársakon teljes zászlódísz feszül - a személyzet meg hetente kap két egyszer használatos maszkot, mert a katonai parancsnok szigorúan vigyáz a készletekre ! Mi az extra a kormány intézkedéseiben ? AZ a topa aperitív cirkusz a cecibohóccal ? Ne máááááá ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.