Ez az év és a világjárvány bebizonyította, hogy mi, magyarok valóban összetartozunk – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) XIX., online megtartott ülésére küldött videoüzenetében csütörtökön.

A kormányfő a Máért és a Magyar Diaszpóra Tanács résztvevőit köszöntve arról beszélt: idén érdekes módon esnek egybe egymástól látszólag különböző dolgok, így a trianoni diktátum századik évfordulója és egy világjárvány. Mind a kettő próbatétel, és "összekapcsolódásuk arra emlékeztet bennünket, hogy a próbatételek nem történetiek, hanem itt vannak minden nap velünk".

"Az összetartozás nemcsak a történelmi múlthoz, hanem a jelenhez és a jövőhöz is köt bennünket" – mondta a miniszterelnök.

Hangsúlyozta: a világjárvány próbatétel volt abból a szempontból is, "hogy mennyire igaz az a megnyugtató, szívből jövő és őszinte kívánságunk, hogy

bár a történelmi Magyarországot sok darabba vágták, mi, magyarok valójában mégis összetartozunk".

Az év bebizonyította, hogy ez nemcsak egy történeti, nemcsak egy szellemi gondolat vagy előfeltevés, hanem hús-vér valóság – mondta Orbán Viktor.

"Szlovákiával, Szerbiával, Horvátországgal, Szlovéniával a lehető legszorosabb együttműködést alakítottuk ki, az osztrákokkal pedig szinte napi egyeztetésekben voltunk, és közben a politikai nehézségek ellenére a Kárpátalján és Erdélyben élő magyaroknak is segítséget tudtunk nyújtani. Bebizonyítottuk, hogy nekünk minden élet számít, határon innen és határon túl.

Bebizonyítottuk, hogy egyetlen magyar sincs egyedül"

- fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve, hogy a világjárványnak még nincs vége, és azt kérte, "továbbra is vigyázzunk egymásra!".

(MTI)

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa2
Magyarországon születtem, magyarok az okmányaim, magyar az anyanyelvem, és sajnos nem bírtam elmenekülni (illetve de, csak visza kellett jönnöm), csapdában maradtam ebben pokolországban; ami persze szar volt a szarbáni vészkorszak előtt is. Azonban ha ez a náci tömeggyilkos hazug hazaáruló csaló tolvaj patkány diktátor magyar, akkor én biztos hogy nem vagyok magyar, előbb tartozom össze egy pöcepondróval, mint ezzel a bélféreggel...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@SystemError: egy rendes kaméleon még a szemét is le tudja nyalni..
nezelodo
Vezérünk, jó lenne tisztázni, hogy a "moslék ellenzék" is magyar-e esetleg, és belefér-e a magyarok összetartozásába, vagy a "jogállamiság utcai harcosaként más kategóriát jelölt ki számukra?
SystemError
@csak úgy...: de a kaméleon nincs begyógyszerezve és emiatt többnyire sikerül neki eltalálni a kiszáradt részeit. Nem utolsó sorban a kaméleon jó fej, ez meg 1G. Ilyenkor szerintem idegi alapon szárad ki..csak átvándorol a víz a "feszüléstől" és dehidratáltság áll elő. Nyilván nem párolog el valaki izzadság nélkül 5 perc alatt annyira, hogy ezt a perverz műsort csinálja a nyelvével kényszeresen a smirgli szája miatt. Így elmondva, lehet, hogy gyíkember vagy ilyesmi. Mármint lehet mégiscsak van köze a kaméleonhoz valami kipcsák génmutált szálon. Vagy szerinted tetszik neki az egyik riporter és a maga egyszerű módján ilyenkor udvarolni próbál. Vagyis közösülési szándékát jelzi ily módon ?:) Nem könnyű eldönteni, de az biztos, hogy ez nem normális dolog! Ez vajon alapbetegségnek számít a mostani helyzetben nemzetbiztonsági oldalról?
ómió
Pedig - úgy mondják - ez se "trianonilag", se efftársilag nem "píszí"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2021. January 24., 09:03
34 ember lett tegnap milliomos
Szórakozás - 2021. January 23., 22:41
Átadták a Petőfi Zenei Díjakat, tarolt egy erdélyi zenekar