Több alkalommal is meghibásodtak lélegeztetőgépek a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban – erről értesült a Népszava több forrásból.

Elromlottak a lélegeztetőgépek a zalai kórházban: a hivatalos szervek megnémultak, nem válaszolnak a kérdésekre

A lap megkereste a Zala Megyei Szent Rafael Zala Kórházat, de az intézmény csak azt válaszolta, hogy a jelenlegi eljárásrendnek megfelelően a felvetett kérdésre az operatív törzs ad felvilágosítás.

November 17-én a Népszava írásban fordult a kormányzati tájékoztatási központhoz és az operatív törzshöz, de tíz nap alatt sem kaptak választ.

Mivel a hatályos jogszabályok szerint az orvostechnikai eszközökkel kapcsolatos váratlan eseményeket a kórház köteles jelenteni az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek (OGYÉI), a lap megkereste ezt a szervezetet is, választ azonban innen sem kaptak csütörtök estig.

A lapnak a kórház két dolgozója is megerősítette, hogy valami baj van a zalaegerszegi intenzív osztályon használt egyes gépekkel. Azt nem tudták, hogy összesen hány eszköz romolhatott el, és ezek a hibák okoztak-e veszélyt, jelentettek-e kockázatot a betegellátásában.

(Népszava/24.hu)

Cikk- és címlapkép: koronavirus.gov.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Made in China?
Szargyarto szerzeménye, amin az orban klán nagyot kaszált megint. A magyar betegek meg dögöljenek meg a kórházakban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Nyilván rossz csomagot bontottak fel: az alvás segítőt helyezték üzembe...
Nessy
Mi közünk hozzá? Pártunk és kormányunk szerint semmi! Lényeg, hogy nem kevés pénzért vettünk, többet is mint kellett volna.. Sőt már boldog, boldogtalannak ajándékozunk belőle!
Yoda69
Made in China?
Szargyarto szerzeménye, amin az orban klán nagyot kaszált megint. A magyar betegek meg dögöljenek meg a kórházakban.
csipetke
Majd a stand up comedy társulat kiáll,oszt nyunyó néni megmagyarázza...
@Nessy: 7:44 Ukrajnának adtak 50 db-ot,Kirgizisztánnak 20 db-ot,Csehországnak,akik tőlünk sokkal jobban állnak 150 db-ot, a Vajdaságnak 100 db-ot,és amiről még nem tudunk.A sokszoros áron,közpénzből vett kütyüket elajándékozzák.Röhej ez a kormány,azaz orbán,merthogy ő dönt mindenről.
Jozefina
Ha egy ilyen gép meghibásodik az mindenképp ember életeket is veszélyeztet. Ez látszik az illetékes szervek hallgatásáról is.
Nessy
@csipetke: Drága játék hülye gyerekeknek, csak nekünk kerül sokba!
Sámannus
El felejtették elolvasni ami a dobozra volt írva 丢弃 = selejt! Minden tiszta elméjű magyar ember ehhez mérhetetlenül drágán jut hozzá..
Ha még ajándékozzák is még ártanak is annak az országnak, akinek adják.
Küldenék inkább vissza a kereskedőnek. de gondolom csak sarki garanciával vették meg ugyanis ilyen értékes dologban úriemberek vakon megbíznak.
kissé felnőttem
nem válaszolnak ? rájuk kell rugni az ajtót és lecserélni (nem az ajtót a bürokratákat ) ki van kiért el kéne dönteni ! fizetésüket nem osztják szét ugye lapitani azt igen,?
kissé felnőttem
Illetékes Pintér sándor mától telefon a kapitányságokról közvetlen vonalon elérhető ANNO a pártbizottságokról hivhatták.
namihami
Ezeket kellene INGYEN elajándékozgatni Erdélybe (meg a fene tudja, még hova) és itthonra az üzemképeseket eljuttatni a kórházakba.
Bár akkor meg a voksszavazók száma csökkenne...Azok pedig fontosabbak az Orbánnak, a hatalomban maradás miatt.
gina
Megint milliokat keresett ezen az üzleten Orbán és mocskos bandája, érdekli őket az emberek élete, mocsok gyilkosok, Viktort kötném az egyik ilyen rossz gépre !!!
Pálinkafőző Rézüst
@gina: bocsi, de nem...hanem milliárdokat!!! Nem mindegy... :((
jesz
most ajándékozott Orbán 100 db lélegeztetőt Horvátországnak...

Ha azok is ilyen "romlósak", akkor baj van...
Lepényleső
A víruson kívül mi megbízható ami kínai,- még akkor is ha érte a piaci ár többszörösét fizették ki,- papíron?
Nyírfa
Kínai. Bravó, Péter, ugyan nem történt nagy dolog, csak életveszélybe sodortad a honfitársaidat, de nem ügy, marad még elég. Legfeljebb hozatsz a határon túlról.
Amúgy, teljes megvetésem. Nem mintha érdekelne téged bárki véleménye, aki nem lop, nem csal, nem hazudik, és nem veszi félvállról az embertársai életét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.