Demeter Szilárd szombati, Origón megjelent írása egyre nagyobb botrányt kavar. Korábban a Mazsihisz és az izraeli nagykövetség is elítélte a nyilatkozatot, amelyben Demeter Európát Soros György gázkamrájának nevezte. Vámos György író pedig az elsők között szólította fel a közéletből való távozásra a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatóját. A botrány nemzetközi szintre ért: szót emelt a miniszteri biztos „borzalmas” kirohanása ellen az American Jewish Committee is. 

Ahogy azt tegnap mi is megírtuk, Európát Soros gázkamrájának nevezte Demeter Szilárd. Az Origón megjelent véleménycikkében Demeter úgy fogalmazott:

Európa Soros György gázkamrája: a multikulturális társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos. Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai

Az írás széles körben váltott ki komoly felháborodást, vasárnapra már nemzetközi szinten is – írja a HVG.

Mélységesen elítélünk minden visszaélést a holokauszt emlékével

– írta Izrael magyarországi nagykövetsége Twitter-oldalán.

Nincs helye a történelem legnagyobb bűntettét összekötni kortárs vitákkal

– tették hozzá.

Borzalmasnak nevezte Demeter szavait az American Jewish Committee (AJC) közép-európai szervezete, szintén a Twitteren. Mint fogalmaztak, szót kell emelni az ilyen történelmi tudatlansággal és a holokauszt lekicsinylésével szemben.

Antiszemita módon támadta írásában Sorost és az EU-t Demeter

– olvasható a Nemzetközi Auschwitz Bizottság (Internationalen Auschwitz Komitees) közleményében is. Elnökük, Berlin Christoph Heubner szerint

Demeter kirohanása egy új mélységet jelent a magyarországi antiszemita, Európa-ellenes kampányban, ami nem csak a magyar holokauszt-túlélők számára visszataszító.

Korábban a Mazsihisz és az izraeli nagykövetség is elítélte a nyilatkozatot.

Bajnai Gordon pedig Orbán Viktornak azt üzente:

Amennyiben Demeter Szilárd még hétfőn is az Ön kormányának tisztviselője, akkor ezt a nyilatkozatot nyilván mi magyarok, és az egész világ a magyar kormány álláspontjának tekinti majd.

Ha így lesz, én – sokakkal együtt – Ön helyett is szégyenkezni fogok hazám és a magyarok nevében.

Ne legyen így.

Forrás: HVG

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@justhpeter: @sgl: @Clavigo: A puhos most ott van a fuggony mogott, es leskelodik, mint az 5 eves gyerek, amikor rosszat tesz, es azt figyeli, hogy ki fogja ot es miert megbuntetni, de o mar elore dacoskodik, hogy csakazertse!
Egy kurva szava nem lesz ehhez, - majd szepen beige;r - nem ad, CSAK beiger - Slomonak egy sokszamjegyu osszeget, a tobbit meg magaban elkuldi az anyjaba.,
Nem erdekli ezt semmi, sem moral, sem erkolcs, gerinc, kovetkezetesseg, empatia - SEMMI, csak a penz meg a hatalom - ha ezt a kettot elerheto kozelsegben lathatja, akkor lenyugszik, es mindenkit es mindent leszar
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
luiz
ezek az ukrán meg román fideszmigránsok tönkre basszák az országot
karma1
@luiz: Es meg keresnek is rajta egy valag penzt...:(
Clavigo
Hírünk a világban...egy szaros megélhetési román migráncs miatt..
justhpeter
Demeter csak a kormány álláspontját fecsegte ki.
karma1
@justhpeter: @sgl: @Clavigo: A puhos most ott van a fuggony mogott, es leskelodik, mint az 5 eves gyerek, amikor rosszat tesz, es azt figyeli, hogy ki fogja ot es miert megbuntetni, de o mar elore dacoskodik, hogy csakazertse!
Egy kurva szava nem lesz ehhez, - majd szepen beige;r - nem ad, CSAK beiger - Slomonak egy sokszamjegyu osszeget, a tobbit meg magaban elkuldi az anyjaba.,
Nem erdekli ezt semmi, sem moral, sem erkolcs, gerinc, kovetkezetesseg, empatia - SEMMI, csak a penz meg a hatalom - ha ezt a kettot elerheto kozelsegben lathatja, akkor lenyugszik, es mindenkit es mindent leszar
Nyírfa
" Antiszemita módon támadta írásában Sorost és az EU-t Demeter

– olvasható a Nemzetközi Auschwitz Bizottság (Internationalen Auschwitz Komitees) közleményében is. Elnökük, Berlin Christoph Heubner szerint

Demeter kirohanása egy új mélységet jelent a magyarországi antiszemita, Európa-ellenes kampányban, ami nem csak a magyar holokauszt-túlélők számára visszataszító. "

Új mélység, új fejezet Orbán, a fidesz, a magyarok számára.
csak úgy....
@Nyírfa: lesz ez még mélyebben is, csak várd ki a végit!
szaboria1
Már az is felháborító volt, hogy kinevezte Orbán az Irodalmi múzeum élére.
Nyírfa
@csak úgy...: A fidesz zuhanórepülésben van, bármi lehet a végén. Lehet, hogy kis időre fel tudják emelni a gépet, de az csak arra elég, hogy ne orral csapódjanak a földbe. Aki teheti , ugrani fog.
csak úgy....
@Nyírfa: orbán egy foggal-kürömmel ragaszkodó típus,kerül amibe kerül .
luiz
Törölte a román patkány a facebook oldalát.
Nyírfa
@csak úgy...: Hiába ragaszkodik, van erő, ami ellen nem tehet. Ezt az erőt gyalázza évtizedek óta.
Nyírfa
@karma1: De ez a kettő - a pénz és a hatalom - most távolodni látszik.
karma1
@Nyírfa: A profeta beszeljen beloled, ill. hogy ne Magyarorszagtol, hanem csak a puhos enyves kezetol meg a ptrohos seggetol tavozzon penz es hatalom...:o)_)))
Nyírfa
@karma1: Mondanám, hogy a komplett fidesztől, de erre egyelőre nincs remény. Viszont cserékre , igen. Én Lázárt ugyanolyan aljas embernek tartom mint az összes többit - na jó, néhányuknak talán mozgolódik a lelkiismerete -, de gyanús a visszatérése. Egy félidős miniszterelnöki csere benne van a pakliban.
karma1
@luiz: Eleg furcsa, hogy "gazkamrazik", fuhrerezik es a facebook algoritmusa nem bassza ki hivatalbol az FB-rol, minbt ahogy kellene. (Pedig az a cukorhegyi nevu faszkalap hogy megigerte, hogy a FB-n nem lesz rasszizmus, antiszemitizmus, terror, meg ilyenek.
Engem meg kitiltott egy napra a "buzi" szoert...Ocska kis alakok, eddig is kar volt hivatalban maradnia barmelyiknek is.
karma1
@Nyírfa: Varjon meg ezzel a nemzetkozi szervezet, meg mi is... Mindig azt hisszuk, hogy na most mar ennel lejjebb nincsen, mert ez a banyaszbeka segge alatt is 1000 kilometerrel van... De nem, felebredunk egy uj napra, es nem egy, de legalabb 3 bicskanyitogato dolgot talalunk a hirek kozott!
De mar menekulnek a patkanyok - huznak elfele - de nem lesz egyszeru megpattanniuk, ennyi expozicio utan.
Mi van a gunarnyakuval? Mi lesz, ha Izraelben meg a legcsokosabb bortontoltelek netanjahu is bekereti a magyar nagykovetet, es kerdore vonja, - mert ez azert mar tulmegy a szemelyes viszonyokon, a politikai baratsagon - egy egesz nemzetet, meg a vilag osszes zsidojat sikerult 3 mondatban padlora tenni.
karma1
@Nyírfa: Szerintem itt mar nem lesz eleg egy-ket kulcsembert lecserelni, mert mar mindegyik eljatszotta a maga kis zsugajat - Ha arra gondolsz, hogy esetleg a tomeg hirtelen fellelegezne, ha ismet lazart latna a felsovezetesben, hat en ebben nem hiszek! Nekem meg erosen cseng a fulemben "akinek nincs semmije, az annyit is er" cimu orokertekuje, a kimagyarazatlan vadaszkastelya, a tizeneves kisfianak a 17 milliosra hazudott villaja. (En inkabb 170 millasra tippelnek, a kepek alapjan). Ennek a mocskos bandanak minden tagjanak a kezehez hozzatapad egy joadag gazsag, de meg tobb penz. Ezeket mar siman nem engedi el a felduhodott nep.
Nyírfa
@karma1: Hogy érted, hogy még várjon ezzel a nemzetközi szervezet, meg mi is?
luiz
@karma1: Persze, hogy nem törli,Zuckenbergnek is meg kell élni valamiből. Már csak a nyugdíjasok meg a nácik használják a Facebookot, mindenki más elmenekült. Én is már 4 éve ott hagytam, és jelentem még mindig élek
kokopelli
@karma1: ...sajnos "fidesztalpasok" úgy érezhetik,hogy egymás hasonlatait überelni ill. felülütniük kell!
Az is lehet,hogy csak egy kis vállonveregetést kapnak,de a lényeg az hogy megemlegeti (?) őket a Főnök!
Nekem a kutyák falkája ugrik be róluk,holott a kutyákat még meg is értem!
karma1
@Nyírfa: Ugy, hogy ne jelentse ki, hogy na ez aztan a legmocskosabb, legmelyebbre sullyedt kijelentese volt ennek a rezsimnek, mert lesz meg ennel alabb is, foleg, ha hivatalosan beindul a kampanyev, jovo aprilisban., Erre irtam, hogy mar legalabb 4-5 eve a leggusztustalanabb dolgokkal jonnek elo, szinte mindegyikuk, es en mindig azt hiszem, hogy na,. ennel lejjebb mar nem lehet, mert ez gusztustalan, nem elfogadhato, es nemzetkozileg is baj lehet belole. (Emlekezz csak vissza, amikor 2 eve a gunarnyaku elkuldte a fergeteges redvasba a holland nagykovetet. Azota se vagyunk joba veluk, mert ez a pokhendi proszto azota se kert bocsanatot azert, mert gusztustalanul valaszolt egy holland allasfoglalasra.
Nyírfa
@karma1: Konkrétan egy Orbán elleni puccsra gondolok, és, igen, egyelőre Lázárt tennék a helyére. Nem én. Ők.
De ez csak '22-ig tartana. Hogy közben a fidesz hogyan próbálná megtartani a hatalmat, milyen cseréket eszközölne a pozíciók mentén, hogyan viszonyulna az EU-hoz , ezek olyan kérdések, amelyekre többféle válasz is adható, a legrosszabb variációtól a kevésbé rosszig terjedően.

Azt kéne elérni végre, hogy az ellenzék a civil szférával közösen létrehozzon egy nagy-nagy kerekasztalt, és hosszas tárgyalások és egyeztetések útján felállítsák 2022. szakértői kormányát.
Én ezt látom járható útnak. Vagy a leginkább kívánatosnak.
karma1
@Nyírfa: Ertem en, hogy mire gondolsz, de nincs ezeknek a seggnyaloknak a pucajukban annyi ver, hogy puccsoljanak, plane a lazarral. Azert, mert egy szar szervezet elere kineveznek egy elegge ketes egyeniseget, az azert nem egy tenyleges csere. Nagyon hamar el fog jonni az ido - plane karacsony elott - amikor konkretan az elelemert fog elindulni az ehes emberek tomege - mert azokat nem fogja semmi sem visszatartani. Es ha belevesszuk, hogy megtiltottak az etelosztast is az egesz orszagban, hat eleg cifra karacsony lesz az iden, - ennek az enyhitesere nem lesz eleg ez a nagy kozos csaladi osszejoveteles karacsonyi igeret, amit mar most belenget ez a lelki nyomoronc
Nyírfa
@karma1: 13.38

Aha. Oké, ezzel egyet is értek, csak nem értettem, mert erről nem írtam. Az, hogy idéztem a nemzetközi szervezet közleményét, amelyben új mélységként értékelték Demeter írását, és ezt rávetítettem a fideszre, a magyarokra, még nem jelenti, hogy a történtek alá nem mehetnek. Képesek rá.
karma1
@Nyírfa: Mindenkeppen szakertoi kormany kell - es biztos, hogy lazar szivesen atvenne a hatalmat, de kepzeld el, ahogy 22 utan meg is akarna tartani! Nagy valoszinuseggel van annyi anyag a puttonyaban lazarnak orbanrol, amivel rendesen ki tudna utni , mert lazar nem felejt es nem bocsajtja meg orbannak, hogy rogan miatt menesztette ot, ill. 2 evig egyutt kellett dolgoznia rogannal ugy, hogy o lett lazar fole helyezve. De a magyarok mar nem fognak hinni abban, hogy a fidesz kepes lenne egy teljes tabula rasa-n tulesni, mert csak ugyanabbol a szar alapanyagbol allna ossze a kormany.
karma1
@Nyírfa: Hahaha, hat persze! Kulfoldon ezt mar minden legaljanak mondjak, mi meg tudjuk, hogy lehet ez meg tizszer ilyen mely is...:o))) Ezt akartam mondani...:o))) Csak itt mar ejjel ket ora van, azert nem voltam talan egyertelmu.
Nyírfa
@karma1: Sok igazságot mondasz, de a fideszt ismerve inkább tartom reálisabbnak az Orbán nélküli tűzoltási kísérletet mint Orbánnal egy utcai harcokat kiváltó, már a vírusra sem tekintettel lévő elkeseredett lázadást.
Hogy felemlíted az éhezőket, látod, fogalmam sincs, kik fogják elvégezni a krisnások vagy bárki életmentő ételosztását.
silber13
@karma1: aztán a csúti hájas majd úgy fog járni egyszer a függöny mögötti leskelődéssel, mint anno Polonius a Hamletben4:-g))))))))))
Nyírfa
@karma1: 13.49

Hát ez az! Lázár biztosan maradni akarna, de ő nem az az ember, aki kelet felé kacsingat. Tehát, bizonyos dolgokban már a választások előtt el kell játszania, hogy demokrata. :)
Viszont, szerintem, ha most sikerül egységbe kovácsolódnia az ellenzéknek - nem úgy, ahogy eddig, hanem az önkormányzati választások tapasztalataira építve -, akkor '22-ben nekünk , az ellenzéknek áll a zászló.
silber13
hiányolom nagpoájú shikarit és a társait, látom, nagy a kuss fijjúg!
karma1
@silber13: jaj Dragam, hat mit keresne egy fidesz troll egy olyan cikknel, ahol eppen a fidesz-botranyrol van szo? Es nem a fidesz elonyere am!
kokopelli
Végre sikerült nekik túlszárnyalni a Soros Gy. lejáratására anno megrendelt két mocskot,az Arthur Finkelstein-t és a
Georg Eli Birnbaum-ot!l Egy nagyrakás lóvét spórolhattak! Igaz,hogy a Arthur-ka a homokosok betegségében dobta
fel a bakancsát! A fityiszesek már megállnak segítség nélkül is a "saját népük" lábán !
Csizmás Kond
Nincs helye a történelem legnagyobb bűntettét összekötni kortárs bűnökkel...
kokopelli
@silber13: talán megérezték,hogy a "köcsög" vissza fogja venni a baromságát? (büntetés 3x ejnye!)
Csizmás Kond
Szar ügy... amikor országoka igaznak le, embereket juttatnak koldusbotra, akkor nem szól senki sőt az elnyomót pártolja de egy ilyen írásra az egész világ zsidósága felmorran...és a bérencek vonyítanak mellettük.
csipetke
@Csizmás Kond: 17:02 Ez bizony így van.Ritkán értek veled egyet, de most beletrafáltál. Ez a seggarc demeter emlegette a führert,és gázkamrát,összemosva a mai viszonyokkal,ráadásul hihetetlenül tapló,és idióta módon. Ha nem tudná az ember,hogy orbán körül szinte csak idióták vannak,azt gondolnám,hogy rozsdamaróra szívott még valamit ez az agyatlan
Csizmás Kond
@csipetke: Kinek mi tetszik annak tapsol...
Az hogy a vén szart, a gázkamrát és hitlert együtt emlegette miért kéne nemzetközi ajvékolássá fajuljon ? Mi volt benne amiért pl te, ekkora tüsszögőgörcsöt kaptál ? Miért nem lehet kiejteni ezeket a szavakat ?
Amióta a világ a világ történtek tömeges gyilkosságok, kezdve NagySándortól keresztül Hannibálon egészen a napjainkig ölik az embereket hol a hitükért hol a helyükért hol a színükért de valahogy azokért nem sikítozik senki...szar behódolt alávaló szolganép az ilyen. Nem ez a nagyszájú okozta a holokausztot sőt akit emlegetett sokkal inkább a kihasznált zsidók pénzéből szedte meg magát és még ő a szent...na húzzanak a francba.
ómió
Nem csoda! Soros kriptoefftárs muszlim migráncsokkal "kedveskedik" az európai zsidóságnak is! Tessék "elítélni", akinek ez nem tetszik!
nezelodo
Eben guba, egyik muszlim migráncsokat hoz Európára, ahogy fentebb a kevés szavú kolléga, (kb harminc szó), állítja, a másik meg TÜRK Tanácsot hoz a nyakunkra, a kereszténység védelmezőjének, meg orosz kémbankot, a zemberek érdekében. Amúgy meg nemzetközileg körözött arab bűnözővel üzletelt a családja.
csak úgy....
@Csizmás Kond: a te elméd rottyantabb mint a tökös lacié..
Eladott Ország
Orbán ezzel csak megerősíti azt a szilárd meggyőződésünket, hogy Demeter Szilárd a NER kultúrpolitikusaként és egyik fő ideológusaként az illiberális Orbán-rendszer lényegét fejtette ki. Amit elmondott, erre épül az Orbán-rendszer egész ideológiája és logikája. Demeter Szilárd ezek miatt a gondolatai miatt repült a magyar kultúrpolitika csúcsára és lett annak egyik fő befolyásolója és átalakítója. Méghozzá az általa leírt antiszemita, náci gondolatok alapján. Orbán hallgatása a legteljesebb mértékben igazolja ezt. Az illiberalizmus valójában antiszemitizmus, mert a nácik a liberalizmust, a liberális jogállamot a zsidókkal azonosítják, és a zsidók eszközének tekintik a “nemzeti egység” szétverésére. Ez nácizmus. Az semmit nem számít, hogy ezt “keresztény” frazeológiával öntik le. A Horthy-rendszer folytonosságát hirdető Orbán szellemi elődei is az antiszemitizmus alapján voltak a nácik harcostársai és kiszolgálói.
Csizmás Kond
@Shikari: Akinek a pénz az istene annak nincs becsülete...
csak úgy....
@Csizmás Kond: "Akinek a pénz az istene annak nincs becsülete... "
lásd a hirtelen gazdagodott orbán bandát! :)
@Shikari: @Csizmás Kond: a kettö fö butus,kiknek még mindíg a trianon sajog! :)
Málna
@Csizmás Kond: "Miért nem lehet kiejteni ezeket a szavakat ?" Ki lehet ejteni - de csak kártalanítással összefüggésben.:-)
Ezt nem tudom megemészteni:index.hu/kulfold/2020/10/19/holokauszt_tamogatas_koronavirus/
csak úgy....
@Málna: akkor ne vedd be! :) így csak azok járnak,hogy nem bírják megemészteni,akik bevesznek minden maszlagot!
Csizmás Kond
@Málna: azok akik ilyesmiket állapítanak meg bárhol a világon szintén zsidók...
Nyírfa
@Eladott Ország: 13.47

" Az illiberalizmus valójában antiszemitizmus, mert a nácik a liberalizmust, a liberális jogállamot a zsidókkal azonosítják, és a zsidók eszközének tekintik a “nemzeti egység” szétverésére. Ez nácizmus."

Ez egy jó okfejtés. Tetszik.
Csizmás Kond
@Shikari: ..semmilyen, egyi a vallás másik a nemzetiség kéne legyen de náluk csak dísz, mert ízráelhez kötődnek.
csak úgy....
@Csizmás Kond: @Shikari: orbán bennetek örömét leli.. :) nincs még pár zakkant haverotok, talán toborozhatnátok viktornak! :)
evacica
Tök elegem van ezekből a határon túli ejtőernyős bandából! Orbán ezekkel veszi körül,magát, ezek a kezéből esznek! Orbánnak sikerült elérni azt is, hogy nem csak az országot, de a határon túli magyarságot is megosztja az anyaországgal! Orbán csak kárt okoz ennek az országnak, éppen ideje, hogy eltűnjön a süllyesztőben! Velejéig romlott ez a kormány!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.