Március 15-e óta hivatalosan 8099 áldozata van Magyarországon a koronavírusnak.

10 percenként meghal egy magyar ember a koronavírus miatt: és mit is mondott Orbán Viktor szeptember 4-én?

A napi jelentések talán hozzászoktatták a közvéleményt ahhoz, hogy újabb mérföldkőhöz értünk, de hogy milyen sok 8000 halott, annak érzekeletésére a 444.hu a következő adatokra hívta fel a figyelmet:

7720 gyerek született havonta idén átlagosan Magyarországon

2008 és 2019 között, vagyis 12 év alatt összesen 8129-en haltak meg közúti közlekedési balesetben Magyarországon

2015-19-ben, vagyis öt év alatt 8473 öngyilkosság történt Magyarországon

A járvány feltűnően laza kezelése miatt tavasszal sokat kritizált Svédországban lakosságarányosan már kevesebben hunytak el, mint nálunk. Ott a király szerint elbukott a járvány elleni védekezés.

Amikor Orbán Viktor szeptember 4-én a Kossuth Rádióban azt mondta, hogy „a védekezés sikerét Magyarország emberéletekben méri”, akkor 621 áldozata volt a járványnak itthon. Most már 13-szor annyi.

November elseje óta átlagosan 10 percenként nő a koronavírus áldozatainak a száma Magyarországon.

És ez csak az áldozatok hivatalos száma, jóval többen hunyhattak el a járványban vagy annak következményeként. Erre utalnak a Központi Statisztikai Hivatal adatai is.

(444.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
hűha...egy átlagos nap minden 4. percben meghal egy magyar valamiben!!! utálom amikor így csúsztatjátok a statisztikát...mellesleg most sem hal meg több ember naponta,mint tavaly ilyenkor...tehát lehet rajta elgondolkodni hogy vajon miért!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
@Giovanni Alba: dec. 20. Nézd senki nem tudja hogy hány lélegeztetős gépes van. Sőt! Mi akik kórházakban dolgozunk se tudjuk, hogy mi folyik. Felső utasításra senki ndm mondd semmit se.
Egy fix! Mióta folyik ez a covid hisztéria azóta az a balesetben meg öngyilkoságban elhinytak is mind covidosnak vannak feltüntetve! És nem is voktak covidosok.
Lélegeztetőgépen meg olyan is fekszik aki 70%-ban megégett!!! Az is covidnak számít.
Nessy
@Gazella: Tudod, sok éven át voltam elemző statisztikus. A fekvő és járóbeteg ellátás finanszírozási statisztikáit a kezdektől fogva ismerem. A szakrendelő és a kórházi ambulancia tételes jelentéseit az én csapatom összesítette naponta, ebből csináltam éveken át a jelentést, és elemeztem az adatokat, osztályokra, orvosokra bontva. Miután anno gyakorlatban is dolgoztam a legtöbb osztályon, még az elején a főnővérekkel, orvosokkal állítottam össze egy, egy osztály jelenthető kódjait. Így, ha valaki mást is jelentett, vagy nem nem volt elfogadható az a tevékenység az osztályon, meg tudtuk beszélni, korrigálni. Iszonyú sok munka volt legalább félévig. De most gondolod, hogy bárki ráér odafigyelni mit jelenthet, mivel, mely kódok zárják ki egymást? Van még egyáltalán kompetens, hozzáértő ember, aki kódol? Nem hiszem. Hiszen mindig a gazdasági területen kezdték a spórolást. Sőt a beküldött jelentésekkel "odafönt" is addig foglalkoznak, míg ki lehet valamit szűrni, hogy ne kelljen azt az ellátást kifizetni.
Már megint milliárdokért fognak programot készíteni olyanok akik nem láttak kórházat belülről születésük óta. Bocs, hogy hosszú voltam, de azt hiszem nem az osztályon végkimerülés határán dolgozók tehetnek róla, hogy még amit jól jelentenek, azt sem úgy összesítik, vagy nem úgy publikálják! Ma arra kell válaszolni: " Mennyi lehet"?
legott
Azt hirdeti óriás plakáton a geci, akinek csak statisztikai szám egy ember élete, és kimondottan örül magában rötyögve a sok öreg halálának, mert nem kell nyugdíjat fizetni utánuk, hogy
"Minden élet számít".
Ez a Fidesz LEGNAGYOBB hazugsága a sok közül... mind közül !!!
Lepényleső
...és mivel törvényük szerint ő az egyeduralkodó,minden halálért ő okolható?
,
csipetke
@Lepényleső: 20:09 Azért nem de a felelőtlen,idióta kijelentéseiért igen
SÍva
És minden elhunyt beteg kovidos is! Akkor is ha balesetet szenvedett! Tudjuk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.