A Fidesz-frakció kizárásának jogi lehetőségét keresi az Európai Néppárt, ennek érdekében egy munkacsoportot hoztak létre – szemlézte a Poltitico cikkét az EUrologus. A Politico nyilvánosságra hozta az erre vonatkozó határozatot. Úgy módosítanák az Európai Néppárt EP-frakciójának működési szabályzatát, hogy egyetlen szavazással, a képviselők egyszerű többségével ki lehessen zárni egy egész képviselőcsoportot.

A néppárti frakció keddi ülésén megválasztották az öt tagot, közöttük Othmar Karast, aki legutóbbi Deutsch Tamás kizárását kezdeményezte. Az ötfős testület arra vonatkozó javaslatot készít elő, hogy a frakcióból ne csak egy személyt, hanem egy egész képviselőcsoportot is ki lehessen zárni. Az is az elképzelések között szerepel, hogy a kizáráshoz a kétharmados többség helyett legyen elegendő az egyszerű többség.

A képviselőcsoport február végéig szeretne dönteni az eljárási szabályzat módosításáról. Az EUrologus úgy tudja, most már nem ragaszkodnak ahhoz, hogy előbb az Európai Néppárt döntsön a felfüggesztett Fidesz sorsáról, erre ugyanis legkorábban ősszel kerülhet sor. A néppárti frakció tervei között az is szerepel, hogy a jövőben nem jelent automatikus frakciótagságot, ha egy párt néppárti színekben szerez EP-s mandátumokat.

A Fidesz és a Néppárt évek óta tartó konfliktusának legutóbbi epizódja az volt, hogy december közepén a képviselőcsoport felfüggesztette a Fidesz delegációvezetőjének, Deutsch Tamásnak valamennyi olyan jogosultságát, amely a frakciótagsághoz köthető. Deutsch ugyanis több interjúban azt mondta, hogy Manfred Weber frakcióvezető nyilatkozatai a náci Gestapo és a kommunista ÁVO módszereire emlékeztetik. A magyar politikus ugyan többször bocsánatot kért és visszavonta a szavait, de ez csak ahhoz volt elég, hogy ne zárják ki a frakcióból. Mivel a döntés határozatlan ideig tart és semmilyen funkciót sem tölthet be, ezért Deutsch lemondott a Költségvetési Ellenőrzési Bizottságban betöltött alelnöki posztjáról.

Forrás: HVG

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Azonban Deutsch-ügy ide, Szájer-ügy oda, a fidesznek már jó ideje nincs semmiféle keresnivalója a Néppártban. Az, hogy onnan eddig nem vágták még ki őket, a pártcsalád gyengeségének eredménye. Hasonlóan az unió egészéhez, itt is sokszor fontosabbak a gazdasági alkuk és politikai szövetségek, mint a demokrácia vagy a becsület. Ha így halad a Néppárt, könnyen lehet, hogy ahogy a kizárásuk idején elérték, hogy azt hazudhassák, saját maguk függesztették fel tagságukat, úgy ezúttal is elképzelhető, hogy hagyják Orbánnak, hogy kiléptesse pártját a Néppártból. Nem igazán értem, hogy miért nem teremt precedenst az EP legnagyobb pártcsaládja és miért hagyja azt, hogy teljesen hülyét csináljon belőle egy autokrata és politikai prostituált pártja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fideszes gyökér
@Shikari: Éljen a fasiszta cigányfejű dagadék!
Le a magyarokkal!
Mi a büdösbunkó cigányok nem vagyunk fasiszták, de BIZTOS, hogy kiirtjuk az összeset!
durbincs
@csak húgy...: @namihami: @fideszes gyökér: Mert erre maguk alá vizelnek ?
Lepényleső
S vajon ki lehet ellene,Soros,a migránsok,a bolsevikok,a liberálisok,a jobbosok,a többségi lakosok?
Szeparepa2
DURBINCS NEVŰ FIZETETT PROVOKÁTOR PRIBÉK TROLL PATKÁNY MIATT CSINÁLOM EZT. AMÍG ITT RANDALÍROZIK ÉS ONTJA A NÁCI HAZAÁRULÓ ÁLHÍREKET ÉS HAZUDOZÁST, ADDIG NEM FOGOK LEÁLLNI EZZEL, SAJNÁLOM HA ZAVAROK VALAKIT. (EZÉRT IS HOZOGATOK FEL RÉGEBBI CIKKEKET, AHOL MÁR VÉGE A TÁRSALGÁSNAK) DE A CÍMLAPON NEM TŰRÖM MAG A PATKÁNYSÁGAIT A RÁGALMAZÓ HAZAI HAZUG HAZAÁRULÓ NÁCI AGYMOSÖ PROPAGANDA ÁLHÍRGYÁROSOKNAK, AKÁR TETSZIK, AKÁR NEM. SEGÍTSETEK INKÁBB! AMINT MEGJELENIK A "MOST BESZÉDTÉMA" MEZŐBEN EGY DURBINCSFÉLE HAZUG MOCSOK, MÁRIS LEGYEN ÖSSZTŰZ, ÉS MINDENKI KOMMENTELJEN BE EGY VALÓS TÉMÁHOZ!
9 NORMÁLIS AZAZ IGAZ CIKK KELL, AZZAL MÁR KITOLUNK EGY ALJASSÁGOT... ÉS ÍGY TALÁN NEM VÁGOM HAZA ANNYIRA KOMMENTELÉST ÉN IS, MÁS KÉRDÉS, HOGY MEGTESZI EZT NÉLKÜLEM IS ÚGYIS A KURVINCS PATKÁNY, AKI TALÁN A BEDE, TALÁN NEM, KI TUDJA, NEM IS ÉRDEKEL, ELÉG AZT TUDNI, HOGY HAZUG HAZAÁRULÓ NÁCI ORBÁNCSICSKA TROLL FÉREG... MERT FIGYELI A CÍMLAPOT! FRISSÍTGET, ÉS HA LÁTJA, HOGY KI LETT TOLVA, AZONNAL BEÍR (ÉS NYILVÁNVALÓ HOGY SOKKAL ALJASABB ÉS UNDORÍTÓBB PATKÁNYSÁGOKAT) UGRIK IS FEL A MOCSKA, EKKOR ÉN MEG AZONNAL FOLYTATOM A SÜLLYESZTÉSÉT... ÉLVEZEM, MERT SZIVATOM A FÉRGET VELE... NYIVÁN NEM KAP PRÉMIUMOT A SIKERES AGYMOSÓ GYŰLÖLET-PROPAGANDÁÉRT, HA NINCS HOSSZAN KINT A CIKKE A CÍMLAPON..
ómió
A kizárás jogi lehetőségét keresi? Talán inkább a kizáráshoz szükséges szavazattöbséget! Sosem tanultok már meg mély összefüggésekben hazudni, efftársak!?
evacica
Már réges-régen ki kellett volna dobni a Néppártból ezt a hazug korrupt sz...keverő bagázst! Csak lejáratja a Néppártot és szégyent hoz rájuk is nem csak ránk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.