Újabb fejezethez érkezett az Orbán Gáspár külföldi taníttatása kapcsán kialakult szópárbaj. Németh Szilárd ezúttal egy kis románozással felelt Fekete-Győr András kihívására.

A Momentum elnöke Orbán Gáspár sandhursti kiképzésén kapott össze a két fideszes politikussal. Vasárnap késő délután folytatódott a kommentelői izmozás: Budai Gyula után Németh Szilárd is válaszolt Fekete-Győr András kihívására.

A Magyar Honvédségben nem nyüszítve menekülő vörös rókákat, hanem a haza fegyveres szolgálatára alkalmas, a magyar nemzethez hű honvédeket képeznek. Így az alábbi esküszöveget sohasem fogjuk Fekete-Győrtől hallani:"Én, Fekete-Győr András esküszöm, hogy MAGYARORSZÁGOT HÍVEN SZOLGÁLOM, hűséges honvédje leszek. Magyarország függetlenségét, az állampolgárok jogait és szabadságát bátran, a törvények betartásával és betartatásával, a rám bízott honvédek és fegyverek erejével, ÉLETEM ÁRÁN IS MEGVÉDEM. Elöljáróim parancsainak engedelmeskedem, alárendeltjeimet jogaik tiszteletben tartásával vezetem, róluk emberséggel és felelősséggel gondoskodom. ISTEN ENGEM ÚGY SEGÉLJEN!”

- írta Németh Szilárd Facebook-oldalán, aki a posztját Fekete-Győr András román nemzeti színekre festett portréjával együtt rakta ki közösségi oldalára.

A Magyar Honvédségben nem nyüszítve menekülő vörös rókákat, hanem a haza fegyveres szolgálatára alkalmas, a magyar...

Közzétette: Németh Szilárd – 2021. január 17., vasárnap

Az ügy előzménye, hogy Orbán Viktor miniszterelnök fia két másik magyarral együtt 2019 szeptembere után elvégezte a brit katonai elitiskola, a Sandhurst Royal Military Academy kilenc hónapos kurzusát a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként, ami kadétonként közel 40 millió forintba kerülhet. A tanulmányokat több ellenzéki szereplő is élesen bírálta, köztük Fekete-Győr András is, erre pedig több kormánypárti reakció is érkezett.

Forrás: 444

Címlapkép: MTI/Kovács Attila

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Akkor a Magyar Honvédségben ugató disznósajtokat képeznek?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
hát szépen átvariáltátok szöszi van népellenes parancs is ? vagy olyan ami alkotmányos jogot érint ? vagy csak melldöngetésed viziói? oké értem én , csak a bukott rendszer emberei tán nem is emberek meg nem is magyarok alázhatók ? gyalázhatók ? na ez a szégyenletes, magyar a magyarra uszitva? aki nem rátok szavazott az ELLENSÉG meg hazaáruló? sziszi I???kár keménykedni egyszer fent ám egyszer lent.
ómió
Bizony! Katonatisztek tucatszámra tanulhatnak külföldi intézményekben, de ez a "Zorbán" fiának "efftársilag nem jár"! "Ércsük", efftársak!?
namihami
Ahelyett, hogy ez a kis ország büszke lenne arra, hogy olyan fiai vannak, akiknek más, sokkal kisebb képességű katonákhoz képest, két esztendő elég a képzés elsajátításához. Más, olyan ""hájas katona"" éveket kénytelen áldozni az életéből, hogy eljusson arra a szintre, amihez ennek a Gazsigyereknek két röpke év is elég volt. Ha így szárnyal, akkor jövőre már a marsalli rang is kevés lesz a képességei elismeréséhez.
ESCOBAR
... válaszolt ... a tank mellől ... távirányítóval ...
balos
@Qqberci: Nem szeretnék vitába bocsátkozni,de IGEN igen!
balos
@namihami: Rakéta meghajtó lesz belőle!Tekerős pedállal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.