Az államtitkár Ungár Péter kérdésére felelt így. Az ügy előzménye, hogy egy 11. osztályosoknak szánt nyelvtantankönyv online kvízfeladatában olyan állítások hangzanak el, miszerint a nőket az ételek és italok érdeklik, a férfiakat pedig a politika és az üzlet. 

A férfi politizál, a nő érzelmi életet él

– ez állt egy 11. osztályosoknak szóló nyelvtantankönyv egyik feladatsorában, amiről ITT írtunk bővebben. Ungár Péter, az LMP képviselője Kásler Miklóshoz fordult ezzel kapcsolatban, és azt kérdezte tőle, átment-e ez a feladatsor az Emberi Erőforrások Minisztériumának engedélyeztetési eljárásán. Azt is megkérdezte:

helyesnek találja-e a miniszter, hogy a magyar diákokat arra tanítja egy tankönyv, hogy a politika, a gazdaság és az üzlet nem a lányok dolga, a család pedig nem a fiúké.

A miniszter helyett Rétvári Bence válaszolt, aki arról írt, hogy szerinte Ungár szándékosan érti félre a feladatsor tartalmát, hogy utána emiatt megdöbbenhessen a baloldali médiában.

Rétvári Bence válaszában azt írta:

Sem ez a feladat, sem bármelyik tankönyv nem tanítja azt, amit Ön ír, hogy a lányoknak nem dolguk a politika, a gazdaság, az üzlet, a fiúknak nem dolga a család. Ezt egy szóval sem írja sehol. Sehol nem beszél kizárólagosságról a feladat, csak jellemzőkről. Ezt Ön húzza rá direkt a feladatra, hogy legyen min felháborodnia Facebookon. Önök – felülve a divatos gender expressre – már azt is tagadják, hogy az anya nő, az apa férfi

– írja az államtitkár, aki szerint Gyurcsány-kormány idején az óvodai nevelés programjában tiltották, hogy a fiúk autózzanak.

Mint a hvg.hu megjegyzi, valójában nem a Gyurcsány, hanem a Bajnai-kormány idején írták bele az alapprogramba, hogy az óvoda "elősegíti a nemek társadalmi egyenlőségével kapcsolatos előítéletek lebontását", ebből lett mára az a fideszes emlékezetben, hogy akkor nem engedték matchboxozni a fiúkat, illetve babázni a lányokat.

Forrás: HVG, 444

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ez annyira igaz, hogy pl. Selmeczi Gabika valóban nem politikus. Csupán egy egyszerű érzelmi (és éhező) lény, aki leginkább a pénzzel áll közeli érzelmi kapcsolatban. És ez annyira igaz, hogy pl. egy magyar NŐ semmi úton nem vállalna egy mondjuk egy igazságügyminiszteri pozíciót, hiszen ott a három gyereke, akikkel érzelmi életet kell élnie.
Hasonló példák sokasága a szekrényben, csak kinyitni nem tanácsos, a csontvázak miatt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Ez annyira igaz, hogy pl. Selmeczi Gabika valóban nem politikus. Csupán egy egyszerű érzelmi (és éhező) lény, aki leginkább a pénzzel áll közeli érzelmi kapcsolatban. És ez annyira igaz, hogy pl. egy magyar NŐ semmi úton nem vállalna egy mondjuk egy igazságügyminiszteri pozíciót, hiszen ott a három gyereke, akikkel érzelmi életet kell élnie.
Hasonló példák sokasága a szekrényben, csak kinyitni nem tanácsos, a csontvázak miatt.
Nessy
Hát, ha ilyen egysíkú lett volna a családi beszélgetés, nem hiszem, hogy 53 évig elviseltük volna egymást életempárjával.
Különben tudtommal nem okoz impotenciát, ha egy férjnek vannak érzelmei, és még ki is meri mondani, mutatni! Az sem baj, ha az asszonypajtás tudja kezelni a családi kasszát, és a hó végén is van kaja az asztalon.
Lehet, hogy Orbán apuka rosszul nevelte gyermekét, nem kapott kisvasutat karácsonyra? Elmondta a költővel: "Kérem én még nem játszottam", és ezt pótolva lett kisvasút a falujában, meg stadion a kert végében.
sokanvagyunk
Jól van, na! - jövőre majd a 12.-esek könyveit fogja tanulmányozni. :)
Qqberci
Következő fejezet: Dugni csak misszionárius pózban!!!...
namihami
@Nessy: Mi több, például a családi kassza kérdése. Én a világ minden kincséért (vagy legalábbis csak nagyon sokért) lennék egyáltalán hajlandó átvállalni tőle a kasszakulcsot. Fájjon csak az ő (fideszi értelemben) csupán érzelmekre alkalmas feje azon, hogyan tudja beosztani. Pedig, minden dicsekvés nélkül, de nem a legalsó osztály pénzét kell beosztania.
namihami
@Qqberci: És csak gyermekáldás céljából.
Nessy
@namihami: Kutya unalmas lenne az a házasság, ahol csak erről tudnának beszélgetni, az elvárt megosztásban! De még egy baráti társaság egy estére is akár.
Nessy
@namihami: Volt egy hímnemű barátunk, akinek ez volt az elve! Ezt leszámítva, egy jó fej volt, órákig lehetett vele beszélgetni értelmes dolgokról, és humora is volt. Ja, agglegény volt a drága!
Csizmás Kond
@Nessy: ma:13:42...hol olvastad hogy baj ?
kissé felnőttem
Te meg hülyeségről csak hogy meglegyen a napi böfögésed
namihami
@Nessy: 14.36: és 14.40: Nem értelek! Ha (mint írod) a barátotoknak is ez volt a véleménye, akkor nem lehetett agglegény. Én ugyanis (olvasd el mégegyszer) pont azt írtam, hogy nem (NEM) vállalnám át a kassza kezelését.
kereső
Ezek ebbe fognak teljesen belehülyülni!
Málna
Mindig megdöbbenek, hogy felnőtt emberek mennyire nem tudnak egy egyszerű szöveget értelmezni.
Clavigo
@Málna: Néha veled is bajban vagyunk,,itt a Propin.. Eszméletlenül értetlen tudsz lenni...
csak úgy....
azt a hédervári ..., te rétvári! a témán ti lovagoltok mint a migráncson,soroson ...stb. és csak tereltek és hazudoztok!
itt van pld. a @Málna: elvtársnö,aki (saját vallomása szerint) tud szöveget értelmezni,de csak arra fussa neki,hogy kétségbe vonja a mások szövegértését!
Gazella
Te isten verte nagybarma!!
A nők pont a melóról, meg a kinyuvasztott eresz pasikról beszélnek... na meg arról, hogy kurva drága az élelem... miattatok te nyamvadt hernyák.
Csizmás Kond
a két nem különböző érzéseit mi sem könnyebb bizonyítani mint bemenni egy üzletbe és megnézni melyik tart az autók vagy szerszámok felé és melyik a bugyik meg függönyök felé...
Ludmilla
@Málna: mert szerinted értelmezési probláma van?
Ludmilla
@Csizmás Kond: meglehetősen primitív megközelítés
Málna
@Clavigo: Hát ha hülyeséget beszéltek... Mindennapos sajnos.
Málna
@Ludmilla: Igen, szerintem az van. Nem is kicsit.
Csizmás Kond
@Ludmilla: Valami minél egyszerűbb annál valóságosabb.
csak úgy....
@Málna: te egy talpra vagy fejre esett elvtársnö? ti ketten @Csizmás Kond: al,akár az ember tragédiáját is képesek lennétek színre vinni ,természetesen a vidnyánszki rendezésében. :)
Qqberci
@namihami: Benőke helyett is inkább mentek volna moziba...
namihami
@Qqberci: Nekik az csak egy egyalkalomra szóló szórakozás lett volna. Nekünk, a szerelmük gyümölcse állandó szórakoztatást biztosít. Röhögünk is rajta (is) állandóan. Csak ne kerülne ilyen sokba a fenntartása.
csak úgy....
@namihami: csak óvatosan, még kivetik rátok a vigadalmi adót.
Lepényleső
Tudnunk kell ez a skatulya,na de vajon miről társaloghatott az egyik nagy keresztény,a csatorna bajnoka,
s miről a demokrata keresztények ortodox hada,kik a közpénzt magánosítják politikusnak álcázva?
ómió
Deviánsék mindent deviánsan értenek?
lemming
Rétvári Bence egy büdös paraszt!
Mondjuk ez eddig is tudható volt az értelmesebbjének, de talán ez a kijelentése az angyalarcú ördögnek elgondolkodtatja a bizonytalanokat is.

Attól nem vagy angyal, mert annak mondod magad.
De attól ördögi vagy, ahogy viselkedsz.
balos
Amikor 1 fideSS keresztes lovag megszólal az ördög elnémul a bámulattól!
Ronin2
Nem láttam ezt a nyálas köcsög Ungárt hőzöngeni,amikor a "buzimesekönyvet" propagálták.
Ui:- komolyan irigylem,hogy MOST ez a legfőbb gondja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.