A helyzet sokak számára már tarthatatlan.

A vendéglátósok felélték minden tartalékukat, a bérkompenzációból pedig szinte semmi nem érkezett meg

– mondta Gerendai Károly, aki arról is beszélt, hogy a saját éttermei is kimerítették a tartalékaikat.

Nem csoda, hogy elégedetlenek a vendéglátósok

– nyilatkozta a Magyar Hangnak.

Gerendai Károly (Lupa Beach) és Bóné Zoltán (NVESZ)

Közzétette: Nemzeti Versenysport Szövetség – 2018. szeptember 13., csütörtök

Ki vannak véreztetve, felélték minden tartalékukat, kilátástalan helyzetben vannak. Miközben hónapok óta nem nyithatnak ki és a jelek szerint ez még egy darabig így is marad, a kormány által korábban beígért bérkompenzációból szinte semmi nem érkezett meg a lassú és nehézkes bürokrácia miatt

Gerendai, aki most a Costes étterem tulajdonosa úgy gondolja, az, hogy néhány vendéglátóhely a tilalom ellenére is kinyitna, nem sok jóra vezetne. Azzal azonban egyetért, hogy az éttermek megnyitása szigorú szabályozás mellett nem jelentene nagyobb kockázatot, mint a bevásárlóközpontok nyitva tartása.

A saját éttermeiről azt mondta: a korábban elkülönített tartalékok már kimerültek, ezért hitelből finanszírozzák a veszteségeket.

Címlapkép: Facebook/Nemzeti Versenysport Szövetség

(hang.hu)

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Ez a vírus a fideSSes vezetést Magyarország teljhatalmú vezetőjévé tette!Ott segítenek ahol a nábobjai érdekeltek,így a nem az ő érdekeltségébe tartozó pénz kereseti helyeket ellehetetlenítve,az élret újra indulása után szarér húgyért fogják felvásárolni!Tiszta 89 ,csak most befejezik,amit akkor még nem tudtak "kiszőkíteni"!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Ez a vírus a fideSSes vezetést Magyarország teljhatalmú vezetőjévé tette!Ott segítenek ahol a nábobjai érdekeltek,így a nem az ő érdekeltségébe tartozó pénz kereseti helyeket ellehetetlenítve,az élret újra indulása után szarér húgyért fogják felvásárolni!Tiszta 89 ,csak most befejezik,amit akkor még nem tudtak "kiszőkíteni"!
Pálinkás Pál
@balos: nos...akkor talán nem petíciókat kéne írogatni az ellenzéknek...ami most történik,abban vastagon benne vannak ők is...ez a "vírus " semmivel nem veszélyesebb egy influenzánál...én már tavaly tavasszal megjósoltam hogy ez lesz, hülyének néztek...hát most megkapták!!!
csipetke
Na és ezen Gerendai miért csodálkozik?A kormányközeliek cégei,lőrincé leginkább tuti hogy kaptak. Kiváncsi vagyok,hogy amikor az ember ilyen-olyan oldalakat nyit meg,folyton felbukkan orbán,amint azt a 2,vagy 3 mondatot egy papírról felolvassa. Kiváncsi lennék,hogy ezért a három mondatért mennyit csenget a kormány a webes oldalaknak,nyilván nem keveset.Orbán a saját reklámozása helyett ezt a pénzt is fordította volna kézzel fogható segítségre.Ki kiváncsi a felolvasására,a segítség lenne a lényeg,felesleges rizsa helyett.
A lényege,hogy a fidesznek minden élet számít,de leginkább a kormányközeli lények,és cégek élete,meg a sport,a sok felesleges stadion fenntartása,a fideszes alapítványok százmilliárdokkal való kitömése,ahonnan ki tudja milyen mély zsebekbe kerül a della,és lehetne sorolni,hogy a válságkezelő alapból milyen felesleges kiadásokra sz@rtak el óriási pénzeket az emberek segítése helyett.Ilyenkor látszik,hogy milyen messze van még '22,vajon még addig mi mindent tesznek tönkre?
verőce21
Megszakad az ember szíve a vendéglátósokért, kocsmárosokért! Akik a tiszta, leadózott jövedelmeket szívják el az állampolgároktól.
Még az Alaszkai aranyásók aranyrögei is az utolsó dollárcentig hozzájuk vándorolt. Csak nyitni kellett egy kocsmát és játékszobát.
Vagy ott van Las Vegas..., de bármelyik étterem..., ez az igazi maffiózó életforma.
Senki nem sajnálja a parazita vendéglátósokat. Eljött az az időpont, amikor nek ők a végső haszonlesők...!
Aki Én
@verőce21: Éppen az előbb dicsértelek meg, de ez az írásod súlyos elmezavarról árulkodik, az ijesztő tájékozatlanságod mellett. Ilyen stílusban, ennyi butaságot összehordani egy komplett társadalmi csoportról :(
A kocsmában, ahol ott hagytad az agyad, tudják, hogy te vagy az?
Lényeg, hogy Las Vegas, meg arany rögök :))
Nessy
A vendéglősök hangosabbak, mint az a sok száz kisvállalkozás, amelyik csendben ment csődbe, és szűnt meg. Mert lehet, hogy papíron sok tízezer munkahelyet "mentettek meg", de a valóságban a fele sem igaz! Csak a Magyar Közlönyt kell figyelemmel kísérni, ott le vagyon írva, kiket, mennyivel "támogattak", milyen "gazdaság élénkítő" témákra mentek milliárdok.
verőce21
@Aki Én: Mindenki utálja a vendéglátósokat! Ugyanúgy, mint a biztosítási ügynököket. Legfeljebb nyilvánosan nem adnak hangot neki... De elmondható majdnem az egész szolgáltató szektorról is... Minden értékteremtés nélküli parazita népség.

Csak egy elviselendő rossznak tartja őket mindenki.
Aki Én
@verőce21: ...és tudtad fokozni. Elképesztően ostoba vagy. Ennyi butaság még tőled is sok(k).
Nessy
@verőce21: "Majdnem az egész szolgáltató szektor értékteremtés nélküli parazita". Tudod, Google a barátunk, legalább nézd meg mely tevékenységek tartoznak a szolgáltatás körébe!
csak úgy....
@verőce21: neked a kedvenc parazitád a fidesz, pedíg ök zabálták üresre a buksid.
verőce21
@Nessy: Csupa olyanok tartoznak oda, ahol a könnyű nagy pénzeket lehet lekaszálni.

Nem véletlenül a maffia kedvelt játékterepe...!
ómió
Talán sürgetni kéne!? Vagy elég, ha elsírjuk a rémhírterjesztőknek?
Nessy
@verőce21: Azért, mikor pár hete kicserélték a beázott lakásomban, és a felettem lakóéban a törött vízcsövet, majd tényleg szépen helyreállítottak mindent, kissé más véleményen voltam! Nem igazán volt köztük maffia tagnak kinéző dolgozó.
De te biztos járatosabb vagy maffia témában.
verőce21
@Nessy: a vízvezetékszerelés, csatornázás az építőipari tevékenységek közé tartozik!
kissé felnőttem
megélnek az igéretből a kormánytagok.képviselőik polgármestereik a tőbbi labdába sem rúg. kiéheztetés mai módja a rákosi féle padlás söprés meg a beszolgáltatás?
kereső
Világsikeres válságkezelés! Világsiker a magyar járványkezelés! Európai legjobbjai vagyunk! Mi visszük a fényt Európába!
- orbán: a halottak számában mérjük a járvány ellenui védekezés sikerét: több mint 12 ezer halott-mennyi is az 1 millió főre vetitve.
Szenzáció: Nálunk a katonák védik a kultúrát, az egészségügyet- amit a belügyminiszter irányit, az egészségügyért felelős???miniszter közben csontokat rak össze- ami szerinte segit a járvány elleni védekezésben is.
Olyan vakcina felhasználását engedélyezik, amelyről kiderült, hogy az ország lakóinak 70%-a nem kaphatja meg, kiváltképp a 60 éven felüliek. (ráadásul a küldött minta nem egyezik a tömeggyártottal!!!).
A gazdaságvédelmi alapból a valódi támogatások mértéke nem éri el a 25%-ot-és ez is csak a megitéltre vonatkozik, a folyósitásra nem. Az valahol a béka feneke körül található.
Miközben a nemzethy oligarcha 17,7 milliárdot kapott a szállodáira- ahonnan elbocsájtotta munkavállalói 50 százalékát.
Duma, duma, duma- és folytatják a fideSS programját: folytatjuk: a hazugságokat, a kommunikációs kormányzást, az ország kifosztását.
hirtelen: csak ennyike!
Nessy
@verőce21: És annak lakossági szolgáltatási ága a javítás. Nem új házat kellett építeni. Mint ahogy a minden ősszel a konvektort átvizsgáló gázszerelő is szolgáltatást nyújt.
lemming
@kereső: A 17 milliós Hollandiában 13 ezren haltak meg!
Aki Én
@verőce21: ...te rákaptál a piálásra? Megártott a kocsma nélküli karantén? Nem pisálsz eleget, tele vagy méreganyaggal? Túl sok volt a permetszer? Csak M1-et nézel? Valaki visszaél a neveddel?...
Mi van ma veled? Átlag alatti a teljesítményed, kontroll nélkül adod közre az eszement írásaidat?
Kivégezted a lektorodat?
lemming
@verőce21: Elsőre pénzszerelőnek olvastam a gázszerelőt. (Van olvasószemüvegem. Valahol.)

Orbán a pénzszerelő. Addig szerelgeti az EU és az ország pénzét, amíg hozzá csatornázódik be a nagy része. Ez gáz?
Aki Én
Mi történik itt? 10:32- kor már 10:37-es kommentek?
verőce21
Amikor az amerikai elnök (Bush) Magyarországra látogatott, (és miután az elnök reggel kocogott a pasaréti Vasas-pályán, előadást tartott a Közgázon – utána beszaladt a Tolbuhin körúti vásárcsarnokba és margaretthatcheri gesztusként vett gyorsan tíz őszibarackot -, majd találkozott az Ellenzéki Kerekasztal képviselőivel) - a Kossuth téri beszédében elmondta (Bush széttépte az előreírt beszédet, felszabadult és kúl, nem a hivatalát és konzervatív világlátását, hanem amerikaiságát tolta előtérbe), és elmondta, hogy százezernyi kisvállalkozást vízionál az "új" Magyarországon, komolyan megijedtem.

Előrevetítette számomra, a maffia belépését az országba, a sok munka nélkül gazdagodó ügyeskedőt, az őrző-védő gorillákat, stb.
Nem sokáig kellett rájuk várnunk...!
lemming
Aztat propagálja a fideSS-es propaganda, hogy minden élet számít.
De! (mert mindig van egy "De!")

Minden élet számít, kivéve...
És most képzelj el egy naaaaaaaaaaaagyon hosszúúúúúúúúúúú listát, ami akár kezdődhetne a vendéglátósokkal és a vendéglátósok családjával.
Azt csak halkan jegyezném meg, hogy az elhíresült taxissztrájk (vagy taxisblokád) ennél sokkal kevesebbért tört ki.
(de csitt! - csak csendben, csak halkan, hogy senki meg ne hallja)
verőce21
@Nessy: Igen, a gázszerelők is gyorsan gazdagodók voltak...
lemming
Bakker, ilyet sem láttam még. Zavar az erő... időben.
A 1032-es kommentemet verőce21 1035-ös kommentje után írtam (egyébkén, hogy tudtam volna válaszolni rá?)
lemming
Úgy látszik a "Mennyit ér egy hazug ember ígérete?" kavar be az erő... időben.
Mert azt kettővel azelőtt írtam és az utolsó üzimet is az elé tette be.
Most kíváncsi vagyok, hogy ezt hova sorolja be.
Dobpergés...
csak úgy....
@verőce21:" Előrevetítette számomra, a maffia belépését az országba, a sok munka nélkül gazdagodó ügyeskedőt, az őrző-védő gorillákat, stb.
Nem sokáig kellett rájuk várnunk...! "
oszt ne csodálkozz ha a pintér elvtárs seggberúg , már 2 hete rend van az országban hiszen a fideszed uralkodik.
lemming
Az úrihölgy osztályfőnőknek jelentem, helyre állt a(z idő)rend.
Aki Én
@lemming: Nálam 10:32 kor ugrott az idő. Előtte voltak 10:37 es hozzászólások, mikor még nem is volt annyi az idő.
Fura
lemming
@csak úgy...: Én szeretném, hogy jelöljék meg a bűnelkövetőknél, hogy cigány volt-e az illető.
Jogom van tudni, hogy a lakosság arányához képest hány bűnelkövetés írható a cigányok (finoman: roma származású emberek) számlájára!

Ha ezt nem teszik meg, milyen jogon vádolják a nyugati sajtót cenzúrával, mert nem beszélnek nyíltan a bevándorlók (fideszesen: migránsok) bűntetteiről?!
lemming
@Aki Én: Akkor most utaztunk az időben?
lemming
A "segberúg"-ot meg "segbekúr"-nak olvastam.
Hol van az olvasszeművegem???!!!
kereső
@sgl: Amiről most szereztünk tudomást a 200 millás vásárlás Budán 2019-ben történt. Má' megint azt irja az ujság (Lujza), hogy a 2020 janu
árjában leadott vagyonbevallásában nem szerepelt.
Aki Én
@sgl: Szegény hátrányos helyzetű. Épp a minap próbáltam elmagyarázni ennek a félkegyelmű propagandista @Málna: -nak, hogy miért rossz az orbáni ,,támogatás", és, hogy minél több van valakinek, annál többet adunk még neki mi, adófizetők. Szerinte az ilyenek kapjanak, ne a valódi rászorulók. Szerinte aki rászoruló, az lumpen munkakerülő. Legalábbis ahogy rövidre zárta, ezt jelenti.
Természetesen nem értette, és most sem fogja. Ilyen a jó fideszes.
Plusz még a havi több millió mellé, meg az állami cégvezető férje 4,6 millája mellé kap 300 ezer ft. lakhatási támogatást is.
Természetesen azt is adóforintból.
csak úgy....
@lemming: 10.51 ez a kívánságod nem áll a (mostani) hatalom érdekében!
nekik úgy jó,ha a bünözök cigányok mert ezzel is tudják manipulálni a közvéleményt,- a sok csirketolvaj disznót gyöz!
verőce21
Nehogy már ezek a moslékoshiénák ringatózzanak a szociális hálón...!
csak úgy....
@verőce21: igazad van! ha se munka se pénz inkább a te nyakadat tekerjék ki a pénztárcádér..
verőce21
@csak úgy...: Te miről beszélsz húgyagyú? Itt nem a cigány bűnözőkről van szó...
"pénztárcádér.." ?
csak úgy....
@verőce21: már a cigányoknak is lobbizol? :) te aztán egy vastag buxás more lehetsz,egy igazi tollas ! még megérjük,hogy vajda lesz belöled...
Lepényleső
...a többséghez,- amíg a kisebbség dúskál benne ha a bánra az esküt letette?
verőce21
@csak úgy...: (19:59) dagonyázz inkább a már megkedvelt szarodban..., nem megy neked élcelődés Bugsy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.