A hvg.hu-nak több forrásból is megerősítették a házkutatás tényét, azonban azt nem tudni egyelőre, melyik hatóság és miért nyomoz a rendezőnél. 

Mindent átkutattak Szász János otthonában, még a gyerekei számítógépét is lefoglalták a rendőrök. A hvg.hu információja szerint az ügy hátterében a rendező és egy producer jogi vitája állhat. Szász ügyvédje szerint túlzó és indokolatlan a rendőrségi intézkedés.

A hvg.hu-nak Szász János ügyvédje, dr. Fülöp Tamás elmondta, hogy

a rendezőhöz a hajnali órákban vonult ki a rendőrség, amikor az egész család, a gyerekek is otthon tartózkodtak.

Fülöp elmondta, hogy Szász Jánosnak a művészeti tevékenységével kapcsolatos a rendőri intézkedés, ami még délután fél 2-kor is zajlott.

A rendőrök számítógépeket, telefonokat foglaltak le, köztük a gyerekeknek azokat a számítógépeit is, amelyeken az online oktatásuk zajlik.

Az ügyvéd elmondta azt is, hogy a kutatási jegyzőkönyv alapján tudja csak feltételezni, hogy milyen ügyről van szó.

Csakhogy ezzel az a probléma, hogy az a cselekmény, ami a kutatási határozatban szerepel, nem bűncselekmény

- mondta. Másrészt a bűncselekmény, amire hivatkozva a rendőrök megjelentek Szász otthonában, büntető törvénykönyvben található egyik legenyhébb bűncselekmény, ennek alapján a rendőri intézkedés Fülöp szerint "tökéletesen eltúlzott és indokolatlan".

A HVG hozzáteszi, más forrásból származó információk szerint

Szásznak egy ismert producerrel van jogi természetű vitája, ez állhat az ügy hátterében.

Az Index közben telefonon felhívta Szász Jánost, aki viszont az intézkedés ideje alatt nem nyilatkozhat újságíróknak. Az Index hozzáteszi, Szász János január 12-én felmondott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Nyilvánosan nem kívánta részletezni döntésének okát. Korábban a lapnak adott interjújában elmondta, hogy tiszta szívéből szolidáris az SZFE hallgatóival. Akkor még a maradás mellett döntött, addig, amíg szerinte végérvényesen felvállalhatatlanná nem válik a helyzet. 

Forrás: HVG

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a szaros ukrán pribék mozgósította az embereit? =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Érthető a felvonulás. Igy vonultak a Mengyi Rolandért, a Simonkáért, a Boldogért, a Simlicskáért, a Kaletáért, az M. Rihárdért, a Mikola savas unokaöcsikéért, a Szájer Józsiért, a vak komondoros derék NER társért, az asszonyverő katonatisztért, a csíkszívó Habonyért, a Borkaiért, és a Szécshenyi szűzeiért, a londoni lézeres trubadúrért, és még hosszan lehetne sorolni a NER társak megregulázását. A Jani kihúzta a gyufát, azzal hogy kiszállt az ukrán mozgamár és a tüzértiszt, (Orbán) tobzódásának romjaiból, eddig sem politizált, max. hányingere lett tőlük, ami természetes. Tehetnek neki egy szívességet, ha megengedi.
Klubtag
@csak úgy...: ...na ja, minden rendszer gyakorlatából a leghatékonyabbat és a személyiségükhöz a legközelebb állót válasszák ki, nincs új a nap alatt...
nezelodo
Melyik hülye nevezte is Orbánt Rambónak? Nesztek, hát nem elhitte magáról, és úgy is viselkedik!
ómió
"Duntzja" viszont nyilván nincs, hogy miért!
Lepényleső
Ismét üzembe helyezik a jól bevált lefüggönyözött Pobeda autóikat,- s persze a módszereket amiket elődeiktől tanultak,
- valahol,ahol ugyanazok nem változnak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.