Hetvenhat esztendeje, hogy fővárosunk elesett. Hetvenhat esztendeje, hogy Budapest Várba szorult védői megkísérelték a lehetetlent: áttörni a szovjet gyűrűt. Egy hosszú, véres ostrom záróakkordja volt a kitörés.

Forrás: magyarnemzet.hu
Feltöltő: Shikari
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Némi fényezés a nácik cselédjeinek állt utolsó csatlósoknak.
Egy pusztán területgyarapítási célból, egy tömeggyilkos eszme szolgáivá tett ország ""büszke hősei"". A Don-kanyar névtelen ""bajnokai"". Úgy a katonák, mint a munkaszolgálatosok a ""Nagymagyarország"" elv védelmezői. A határok védelmezői (a határoktól 3.000 kilométrrre) és a végén, némi nyilas ""erősítéssel"" Budapest lerombolói. Íme, Budapest védői, a szovjet hadsereg ellen.
Arról pedig, hogy ez AKKOR felszabadítás vagy megszállás volt (az orbáni történelemoktatás egyre inkább ezt sulykolja) talán a zsidókat és a pincék népét kéne megkérdezni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Némi fényezés a nácik cselédjeinek állt utolsó csatlósoknak.
Egy pusztán területgyarapítási célból, egy tömeggyilkos eszme szolgáivá tett ország ""büszke hősei"". A Don-kanyar névtelen ""bajnokai"". Úgy a katonák, mint a munkaszolgálatosok a ""Nagymagyarország"" elv védelmezői. A határok védelmezői (a határoktól 3.000 kilométrrre) és a végén, némi nyilas ""erősítéssel"" Budapest lerombolói. Íme, Budapest védői, a szovjet hadsereg ellen.
Arról pedig, hogy ez AKKOR felszabadítás vagy megszállás volt (az orbáni történelemoktatás egyre inkább ezt sulykolja) talán a zsidókat és a pincék népét kéne megkérdezni.
Aki Én
@Shikari: Mostanra Budapest, sőt az ország ellenségei ,,szorultak" a várba.
kokopelli
@namihami: Akkora barátok voltak az akkori mocskos németetek,hogy a bolond szövetségesek városait is feláldozták,
hogy a saját gatyájukat mentsék! Nürnbergben meg tényleg tele is szarták!!!
namihami
@Shikari: A ""barbár vörös horda"" pusztán aztán jött ide, miután a II. Magyar Hadsereg is tett némi ""vendégszereplést"" ott, ahová senki nem hívta. A fent említett jelzős katonaság semmivel nem volt ""hordább"", mint a német-magyar megszálló hadsereg orosz földön. Szerinted, miután a saját hazájában végigverte a náci-hungarista katonákat a szovjet hadsereg, aztán mit kellett volna tennie? Eljutnak a határig, ott elköszönnek az országukat lerombolóktól és visszafordulnak?
Hogy kegyetlenek voltak? Igen. De csupán eltanulták az őket megtámadók stílusát.
Hogy megerőszakolták a nőket? Biztosan volt olyan is (bár a számokban van némi kételyem)---de biztos volt, mindkét oldalon.
Lelőtték az ártatlan civileket, elhurcolták munkára? Nem ismerős ez az eljárás neked?
Megszállták Magyarországot (is)? Bizony. Ki akartak egy olyan vonalat alakítani, amelynél egy esetleges újabb támadásnál nem közvetlenül a saját határon áll az ellenség. Hogy ebben benne voltunk mi is? Hát, az utolsó csatlósoknak már csak igen könnyen ilyen sors jut.
...és így tovább...
Clavigo
@Shikari: Mesélj erről,,,te román .. ..Hogy történt ez ?
division
@Clavigo: Ideraknál valami bizonyítékot arról, hogy Shikari román? Vagy csak jó szokásodhoz híven vagdalkozol mint általában minden cikknél? Ebben az országban élsz, dolgozol, fizeted az adót? Mert ha nem, neked sincs semmi jogod mást kritizálni, aki netalán nem itt él.
csak úgy....
@Shikari: eszem azt a csöpp zavaros agyad.
namihami
@Shikari: ""1941 június 22.-én a német csapatok beletámadtak a Szovjetunió nyugati határánál összevont erőibe, amelyek Európát meghódítani készültek.""
Bocs, de ezt hol olvastad? És most ne a fideszi történelemoktatásra hivatkozz.
Ha (HA) ez így igaz lenne, akkor a német csapatok nem Moszkváig, Sztálingrádig, a bakui olajmezőkig és a Szu Európa felé eső szinte teljes egészéig hatolhattak volna be egy olyan országba, amelyik KÉSZÜL egy háborúra. Érdekes tény, de amikor a hadigazdaság már felkészült a németek ellen (és persze kaptak segélyeket is), akkor bizony Berlinig verték őket. Vajon akkor milyen okból hagyták a keleti területeiket lerombolni, felégetni és a lakosság zömét kiírtatni? Csak egy kis előnyt akartak a náciknak adni?!?! Innen szép a győzelem?!?!
Vedd már egy kicsit komolyabbra!
namihami
@Shikari: Mert roppant valószinű, hogy egy ország vezetése és hadserege Európa megtámadásának gondolatával játszik, amikor ""elavult a technikája és a vezérkar kivéreztetve""? És a degeneráltak, karöltve a gyilkosokkal mégis elsöpörték a ""hősöket"". És csak úgy mellékesen, de a Szu-t 1941. júniusában támadták meg, az amerikaiak pedig decemberben üzentek hadat. Addig a harc az európai térfélen zajlott. Ezután léptek be az amcsik és főként az ázsiai harctéren. És a végén győztek. Ezek szerint mégiscsak azok voltak a katonailag és emberileg jobbak.
A mi ""dunaparti hazafiainkról"" pedig már szó se essék. ""Mikor emeltek már szobrot--A sok hős lábnak, mely ott úgy futott"". Igazi hősök és hazafiak voltak a fegyvertelen zsidók, nők és gyerekek ellen. Ehhez kell csak igazán a katonai kurázsi.
Hogy Európára milyen jövő jött, az kizárólag Hitler érdeme. Ha nincs a ""nagynémet álom"", akkor nincs háború és a földrész teljes átalakulása elmarad. A kisbajszos szimplán házhoz ment a lóalkatrészért. Mert ugye senki nem kényszerítette megtámadni Európát és aztán a Szu-t. Ez egy egyszerű politikai és katonai balf@sz agyament lázálma volt. És eredményezett 25 millió halottat. És egy porig égetett Európát és fél Ázsiát. Plusz két bombát Japánban.
Clavigo
@Shikari: Megint téged oltanaka,te vakmajom ?
kokopelli
Az öreg angol mondta,hogy "A történelem az,amiben az utókor megegyezik!" Ő nem számított arra,hogy nem fog
megegyezni,és arra sem,hogy akár száz évig fogják még csűrni-csavarni is.A kis bajszos ß@r,még német sem volt,
de úgy csinált ..mintha! Az első világháború vesztesei meg mégegyszer kaptak a pofájukra! (;-))
1984
Fasisztákról beszélünk ebben az esetben.

Hitlert védték, Hitlerért haltak meg és nem Magyarországért, Budapestért, a magyar szabadságért.

Elbaszták. Belepusztultak. Dicstelenül.

Az összes fasiszta-náci-Horthy emlékművet lefújom non-figuratív.
A vörös színre gondoltam először, de inkább narancssárgával fogom, mert az kifejezőbb.

Hányingerem van az szdsz-es munkásruhalékék propaganda plakáterdőtől !!!
kokopelli
A '80-as években tudtam meg,hogy a német hadsereget a Neckermann-árúházak tulajdonosa öltöztette
be,amin milliárdokat keresett!Eszembe jutott rögtön a "papírtalpas" magyar sereg az orosz télben! Ennyire
mocsok volt a hadvezetés,amikor t.k. ők mészárolták le a saját katonáikat!
1984
Jelenleg dugig van mocskokkal a vár.
Jó lesz megrohamozni a várat és kiűzni a mocskokat onnan !!!
laszlobihari
hősök?!?!?! áldozatok voltak! kivéve a nyilasok az SS valamint a hithű nácik, mert ez a szemét csapat megérdemelte amit kapott! a sorkatonák és a kereszttűzbe került civilek áldozatok! de ott ahol nem meggy maggal lőnek ott az ártatlanok halnak meg többségében nem pedig a bűnösök! az orosz(bocs. szovjet) sereget nem a tudós klub rendes tagjai alkották, lehet azt is mondani "primitívek" voltak, a hadviselési moráljuk kb. a kora középkorra tehető modern fegyverekkel. ezek után már csak egy kérdés marad, mi a francnak kell kötekedni ilyen bandával, ráadásul sokan voltak mint az oroszok! Shikarinak pedig, a "Dicsőség a hősöknek" kifejezést ifjú korunkban sok helyütt lehetett olvasni, de akkor még Cirill betűkkel írták! "Слава Гелройам!"
kokopelli
Elmentek a hős katonák Sztálingrádig a pofonokért, és a maradékot később elhozták a "ruszkik" egész Berlin-ig!
Igazi házhozszállítás!Először azt kell tisztázni,hogy mi a "farokért" zalrándokoltak oda? Egy názi "pipeline" hiány-
zott a későbbi veszteseknek? Megkapták!...meg a "cucilizmust" is a pofájukba! (;-))
1984
Identitászavar.
A magyar "hősök" azt sem tudták igazából, hogy mit védenek ki ellen.
Csak védték a védhetetlent.
laszlobihari
@Shikari: Az "SS" hadosztályok önkéntesekkel volt feltöltve, nem sorozott állománnyal! A nyilasok pedig tetves náci gyilkosok voltak, akik itt rekedtek Budapesten, nekik nem volt már más választásuk az elkövetett bűntettek után, a sarokba szorított patkány is abban reménykedik, ha kellően harciasnak-veszélyesnek mutatkozik akkor esetleg nyílik előtte egy út amin megléphet, itt ebben az esetben nem jött össze. Azok az eszmék amikre hivatkozol, azok csak egy csökött barom hagymázas képzelgései voltak.
Istenakinincsen
@Shikari: Te kis buzi gyökér.Hős lettél!
Új néven vagy már te féreg?Nem látom hogy ugatnál.
Mi az új neved?
Vagy csak munkaidőben ugatsz kutya?Hétvégén otthon élvezed a jutifalatot?
Gazdi mérges lesz ha munkaidőben faszságokat irkálsz!Vagy ez a munkád?
Ha esetleg lesz értelmes hozzászólásod akkor értékelem.
ha nem akkor azt fogom írni,hogy:A kurva anyádat.
Ez a szint szerintem elég neked.
Istenakinincsen
@Shikari: Látom már gondolkásra használod a fejedet!Gratula!Visszatértél a szintedre tarkamarhafajta.
Milyen fajta vagy te?Bátor seggnyaló buzihuszár.
Anyádat azért nem szidom mert te vagy egy nagy büdös ökör!
csak úgy....
@Shikari: a nyilasok butábbak vótak akkoriban mint te manapság!- persze csak egy mojfingnyi a különbség .. :) tibim fogadjunk ,hogy neked már a büdös életben nem gyün meg az eszed!
Clavigo
@Shikari: Érezzed a törödést te félkegyelmű...
csak úgy....
@Shikari: te a sok idiótára gondolsz,akik a fhürerük nevében vagy a szálasi tezsvér nevében 16-55 között , idö-nap elött kénytelenek lettek alulról szagolni az ibolyát? kár,hogy lehetetlen egy szembesítés köztük és közted! tibi,te egy buta csótány..
kokopelli
@csak úgy...: az volt a magyar-német virtus akkor,hogy a pofonokért papírtalpú bakancsokban Sztálingrádig
utazni,és mezitláb a zord orosz télben hazabaktatni! Jó mulatság férfi munka volt!Jutalomból kapott a nép egy
hosszú elvtársi megszállást!...bő vörös nyállal!
Istenakinincsen
@Shikari: Imádom a stílusodat:-)
A kurva anyázást most már felejtős,mert lehet hogy másképp születtél ilyen félkegyelműnek.
Apád fosott a réten egy nagyot,aztán ha már ürít akkor rávert téged és hogy nehogy kiszáradj még le is hugyozott.A tűző nap segítségével kikeltél mint egy lárva.
Ki van zárva hogy neked meggyün az eszed!
Honnan?
Próbálunk segíteni,de ez olyan lehetetlen küldetés.
Mit szólnál egy olyan "alternatív"lehetőséghez,hogy nem kurvaanyázunk,nem egymást baszogatjuk hanem arról beszélgetünk vagy értelmesen vitatkozunk ami a címben szereplő téma?Nem kell hozzá túl sok ész,csak egy kis önfegyelem.
csak úgy....
a magyar úrak mindíg mindent megtettek a magyarokért!-nem ök tehettek arról,hogy a papírbakancsos had nem igyekezett,még a tél beállta elött megsemmisíteni a ruszkikat!
a magyar urak kur..a annnyátt akkor és most is...,akik a papírbakancsosoktól lehetetlent követelnek,közben mentik a bolhaszarost ..
Istenakinincsen
@Shikari: A kurva anyádat!Büdös bunkó!
Az ilyen barbár hordáktól,mint a te fajtád ki fogja megvédeni az unokáinkat?
kokopelli
@Istenakinincsen: ne bántsd őt! A "Wermact" szó megmond mindent! (;-))
simmering73
@Shikari: "Wehrmacht" te fajgyökér. Még nácinak is hülye vagy.
csak úgy....
@Shikari: tibim,te már nácinak is plömplöm?
Istenakinincsen
@kokopelli: Nem akarom bántani,de ez olyan sötét hogy még azt sem engedélyezi hogy segítsünk rajta.Ennyire ostoba nem lehet senki...vagy mégis?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.