Kósa Lajos a Blikk által megszerzett ajándékozási szerződés szerint köszönettel elfogadta az ajándékokat, amik valójában nem is léteztek.

A Blikk cikke szerint Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselővel sikerült elhitetnie a csengeri örökösnőnek, Sz. Gábornénak, hogy övé egy nagy francia bank 99 százalékos részesedése, amiből 24,09 százalékot neki ajándékozna. Ezt a Blikk a birtokába került ajándékozási szerződésre alapozva írta meg. 

Blikk: Elhitette Kósával a csengeri örökösnő, hogy multimilliomos bankárt csinál belőle, amit a politikus köszönettel elfogadott

Fotó, címlapkép: Facebook/Kósa Lajos

Kósa a lap szerint az ajándékot "köszönettel elfogadta" a nőtől, aki egy svájci repülőcég osztalékjövedelmének öt százalékét is felajánlotta neki öt évig. Kósa a cikk szerint azt is köszönettel elfogadta. 

A fideszes politikus a rendőrségi vallomásában nem emlékezett a két ajándékozási szerződés megkötésének körülményeire, azt állította, hogy Sz. Gábornéval kapcsolatban mindvégig az volt a magatartása, hogy tőle semmit nem fogad el (sem pénzt, sem ajándékot, sem egyebet), és szerinte a két ajánédkozási szerződés is semmis volt, mert nem voltak az ajándéktárgyak az ajándékozó birtokában.

A Blikk cikke szerint a csengeri "örökösnő" Kósa rokonait is meg akarta ajándékozni, közjegyző előtt nyilatkozott, hogy komoly összeget utal a politikus feleségének, illetve édesanyjának. Kósa felesége közjegyző előtt utasította vissza a cikk szerint a valójában nem is létező ajándékot, édesanyja szerint pedig ő soha nem írt alá ilyen szerződést. 

Csárdi Antal LMP-s frakcióvezető hétfőn közölte, feljelentést tesz ebben az ügyben, miután Juhász Péter, az EGyütt egykori politikusa megszerezte a csengeri "örökösnő" ügyében Kósa Lajos, a felesége és az édesanyja rendőrségi vallomásait. Csárdi azért tesz feljelentést, mert azok alapján valaki visszaélhetett a fideszes politikus édesanyjának adataival, a rendőrség viszont nem indított nyomozást okirathamisítás miatt.

Forrás: blikk.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Állítólag azt is megbeszélték, hogy ha megvan a pénz, akkor gőzmozdonnyá operáltatja magát.
...szeneskocsival.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Mi a baj ezzel? A Lajos úgy három évtizede elfogadja a zsenialitásáért az adófizetőktől a luxus életszínvonalat, meg azt az üres telket a fejében amire a karrierjét építette.
Aki Én
Állítólag azt is megbeszélték, hogy ha megvan a pénz, akkor gőzmozdonnyá operáltatja magát.
...szeneskocsival.
kissé felnőttem
Az észérség netovábbjai de gondolkodni az nehéz majd a fegyház- on belül lesz idejük körbejárni karieres multjukat.
karma1
@Aki Én: Aszittem, rotort vesz es o lesz a helikopter,...:) Nagyon jo fej a Csardi meg a Juhasz ; nana, jol tudjak ok, hogy ki volt a szerzodes alairoja, es hogy nem hamisitvany az, (max. kupaklala irta ala az anyja neveben a papirokat, csak ugy, mint ahogy az altalanosban tette az intoivel...:o)))) Igy, hogy nem kozvetlenul lalat vadoljak, a rendorseg kenytelen lesz nyomozni, mert ha nem teszi, akkor miert van meg mindig rabositva az "orokosno", hiszen ezek szerint papir sincs kozte meg kupaklala kozott, vagyis milyen bunytenyrol beszelnenek? Egyebkent meg orulok, hogy Juhasz nem vonult vissza vegleg, de kellet neki ez a piheno!
kissé felnőttem
@simmering73: kedves vezetőnknek ilyen haverokra telik, vagyonosítja mindegyiket aztán lesz ám államosítás is meg vasuti pályamesterség mint régen, havi 47,000 vagy még bérük sem kár a pénzt is rájuk költeni egyenek stadiont meg ménesbirtokot.
szegfue
Én már azt sem értem: pl. Kósa felesége hogyan jutott el a közjegyzőig?! Miért ment el? Ott akarta elutasitani? Na neeeeeeee! Ha engem nem érdekel, hogy ajándékozott legyek, akkor meg sem mozdulok, nemhogy elmenjek a közjegyzőig!
Qqberci
@sokanvagyunk: Tévedés. KupakLala eredendően hülye volt...
ómió
Legalábbis ráhazudjuk! Igaz, efftársak!?
karma1
@szegfue: Jaj, Dragam, legalabb logikat ne keress egy ilyen hulye csaladnal??? Ezerrel log ki a lolab minden mondatukbol, bizony hazudnak ejjel-nappal, - csak azt sajnalom, hogy ezek vezetik ma Magyarorszagot, a tulnyomoreszt becsuloetes emberekbol allokat is...
justhpeter
Szegény Lala azt hitte, hogy az ügylethez elég a "szellemi fölénye", s máris milliárdos lesz.
szegfue
@karma1: 10:47 Ugy néz ki, hogy erre nem kell "ráhazudni", magáért "beszél" az egész ügy! És tényleg szomoru, hogy ilyen timsózott agyuak vezetik az országot...
szegfue
@justhpeter: Tetszik ez a "szellemi fölény"!
csak úgy....
orbánnak sürgösen ki kell neveznie egy elbutulás elleni állambiztost!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.