A járványhelyzet miatt a kormány ősszel úgy döntött, hogy az éttermeknek, kocsmáknak, kluboknak, edzőtermeknek, moziknak, állatkerteknek és hasonló, közösségi időtöltésre alkalmas helyeknek be kell zárni.

Írásbeli kérdést tett fel 2021. február 1-jén Ungár Péter Varga Mihály pénzügyminiszternek. Az LMP országgyűlési képviselője azt kérdezte meg, hogy annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány miatt a vendéglátóipari egységek be vannak zárva, a kaszinók miért lehetnek nyitva.

Válaszolt az Orbán-kormány, hogy miért lehet kaszinóba járni, amikor étterembe meg moziba nem

Ungár Péter kérdésére 2020. február 16-án érkezett meg a hivatalos válasz. Varga Mihály helyett Fónagy János, a Miniszterelnöki Kormányiroda államtitkára bő kéthetes várakozás utána írt levelet, amely szerint

a kaszinók nem minősülnek vendéglátóipari egységnek.

Hogy miért nem azok, és akkor minek számítanak, az nem derül ki a válaszlevélből. Az államtitkár viszont hangsúlyozta, hogy az ország 11 kaszinójának 19 órakor be kell zárnia, ugyanúgy, mint minden üzletnek, amelyek nyitva lehetnek, és csak a járványügyi védelmi intézkedések betartásával működhetnek.

A 444.hu írja, hogy

az öt budapesti kaszinó például az Andy Vajna tulajdonában lévő Las Vegas Casino Zrt. üzemeltetésében működött, amelyek a filmbiztos halála után egy Garancsi Istvánhoz és Szalay-Bobrovniczky Kristófhoz kötődő cég tulajdonában működnek tovább. 

Forrás: 444.hu

Cikk- és címlapkép: Pixabay Cco

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
És ha nem ,,vendéglátóipari egységnek" hívjuk, akkor a vírus nem terjed? A vírus tudja ezt?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@szegfue: Miert is kene ha egyszer nem adoznak. Igy bekotve sincsenek az APEH-hez.
Ez szin tiszta szabadrablas, raadasul a szerencsejatek felugyeletnek sincs hataskore a kaszinokra, igy a jatekokat is szabadon megbabralhatjak, hogy meg veletleul se nyerhessen, aki esetleg odateved.
szegfue
@Yoda69: 12:48 A "klasszikus" értelemben valóban nem adóznak. Viszont az egyes játék "tipusok" éves bevételének bizonyos %-át (ha jól emlékszem a legkisebb a 30 %, de van ennél magasabb is) havonta kell fizetni. A Vajna féle kaszinóknak "különleges" az adózása, mert 10 milliárd tiszta bevételig 30 %, e felett 3 milliárd és a 10 milliárd feletti rész 10 %-a, melyből még levonhatja a koncessziós dijat is. Tehát én fontosnak tartom, hogy legyen online pénztárgép, mert akkor lehet ellenőrizni a teljes bevétel összegét.
surdilloFUJT
@Aki Én: O1G a vírusnak megtiltotta,hogy a kaszinóban nem járhat,sőt csak este 20 óra után támadhat a kihalt utcákon!!!
csak úgy....
a csórókat szarrá büntetik,közben a fölsö tízezer casinózik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.