A járványhelyzet miatt a kormány ősszel úgy döntött, hogy az éttermeknek, kocsmáknak, kluboknak, edzőtermeknek, moziknak, állatkerteknek és hasonló, közösségi időtöltésre alkalmas helyeknek be kell zárni.

Írásbeli kérdést tett fel 2021. február 1-jén Ungár Péter Varga Mihály pénzügyminiszternek. Az LMP országgyűlési képviselője azt kérdezte meg, hogy annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány miatt a vendéglátóipari egységek be vannak zárva, a kaszinók miért lehetnek nyitva.

Válaszolt az Orbán-kormány, hogy miért lehet kaszinóba járni, amikor étterembe meg moziba nem

Ungár Péter kérdésére 2020. február 16-án érkezett meg a hivatalos válasz. Varga Mihály helyett Fónagy János, a Miniszterelnöki Kormányiroda államtitkára bő kéthetes várakozás utána írt levelet, amely szerint

a kaszinók nem minősülnek vendéglátóipari egységnek.

Hogy miért nem azok, és akkor minek számítanak, az nem derül ki a válaszlevélből. Az államtitkár viszont hangsúlyozta, hogy az ország 11 kaszinójának 19 órakor be kell zárnia, ugyanúgy, mint minden üzletnek, amelyek nyitva lehetnek, és csak a járványügyi védelmi intézkedések betartásával működhetnek.

A 444.hu írja, hogy

az öt budapesti kaszinó például az Andy Vajna tulajdonában lévő Las Vegas Casino Zrt. üzemeltetésében működött, amelyek a filmbiztos halála után egy Garancsi Istvánhoz és Szalay-Bobrovniczky Kristófhoz kötődő cég tulajdonában működnek tovább. 

Forrás: 444.hu

Cikk- és címlapkép: Pixabay Cco

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
És ha nem ,,vendéglátóipari egységnek" hívjuk, akkor a vírus nem terjed? A vírus tudja ezt?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
És ha nem ,,vendéglátóipari egységnek" hívjuk, akkor a vírus nem terjed? A vírus tudja ezt?
Aki Én
...szóval mitől biztonságosabb itt italozni, ebben a tömegben, mint egy vidéki kocsmában, vagy egy vendéglő minden második asztalánál ebédelni?

www.penzcentrum.hu/images/content/202101/30-tomeg.jpg

www.penzcentrum.hu/vasarlas/bezzeg-a-kaszinok-nyitva-lehetnek-kepeken-hogyan-tolonganak-elottuk-a-magyarok.1110046.html
csipetke
@Aki Én: 8:27 Én is azt akartam írni,hogy ez olyan lehet,mint az intelligens mosópor, ez meg idomított,intelligens vírus,tudja,hogy a kaszinó fideszeseké,ott nem támad. Ezek lesz@rják,hogy ott is szórják a fertőzést,egy a lényeg:-dőljön a della..Ha valaki itt fertőződik meg,így járt.
simmering73
Pont ezt a választ vártam a maffiózóktól.
Szevasztok
A kétmillió éhezőnek is esélyt kell adni.
Málna
Már milliószor elmondták, hogy a kaszinók üzletnek számítanak. Azok pedig nyitva lehetnek. Pont.
levarosbukta
@Málna: Annak nevezek el aminek akarják, mert hogy üzletnek nem üzlet az fix. Pont.
levarosbukta
Amúgy a francokat sem érdekli, hogy a sok léhűtő újgazdag hülyegyerek hol veri el apuci pénzét.
kissé felnőttem
@levarosbukta: leginkább hol szedik össze a nyavajáikat ki mit főz egye is
nezelodo
@levarosbukta: ma 09:23. Az Orbán tesó nem mehet be, ő már a felcsutkai pletykák szerint a játékgépektől is maszatos lett. Akkor a nagytakarítás miatt átmenetileg nem üzemelhettek, a Viktor egy nap alatt a családvédelmi terv keretében betiltotta a használatukat, de az Endy elvégezte a megelőző fertőtlenítést, és jutalmul ővé lett a pénztárgép nélküli biznisz. Ugyanekkor a NAV szimatai "távoltartási végzést" kaptak a tulajdonosoktól.
szegfue
Nyilvánvaló, hogy egy kaszinó nem kocsma, nem "vendéglátó" létesitmény ... Azt viszont nem hiszem el, hogy néhány órai játék alatt ne igyanak akár üditőt, akár szeszes italt...
balos
@Aki Én: Az a vírus a fideSS és tudják,hogy a pénz mosodáik fenntartása "köz-feladat"!
Aki Én
@Málna: Már milliószor elmondták, úgy vagy hülye seggnyaló propagandista, ahogy vagy. PONT!
Pont a magadfajta szellemi mélyszegényeknek találták ki ezt a buta választ, rátok számítanak, ahogy a felmérések is igazolják azt.
Aki Én
Úgy látom -szerencsére- nem sok olyan szellemileg korlátozott képességű ember van, aki különbséget tesz egy tömött italozó hely, amit kaszinónak hívnak, és egy vendéglátó ÜZLET!!! között.
Mert ugyebár ez csakis attól függ, minek nevezi az ember.
Hú, baszdmeg, ez már tényleg sokk(k)
Yoda69
orban kaszinoi azert mukodhetnek, mert adozas nelkul fosztjak ki az oda latogatogat. Tavaly 180 milliard bevetelt termelt 0% adokulccsal. Nana hogy orban nem akarja feladni ezt a tiszta penzt.
szaboria1
Fónagy úr a MOZI mióta vendéglátóhelyiség?
1984
@Málna: Már milliószor megírták neked, hogy hülye fidesznyikes vagy, aki védi a védhetetlent - Orbán nem, hogy nem keresztény, hanem egy gazember, aki az emberiség legalja közé számít az emberiség egyetemes törvénye alapján.
Lásd Trump, hogy mire volt képes a saját országa ellen a naaaagy hazafi - még a sajátjait is feláldozta volna!
Hogy sok állat szereti és támogatja az állat politikusokat?
A republikánusok háromnegyede még mindig támogatja Trumpot a történtek után... teljes döbbenet !!!
Mindez arra bizonyíték, hogy hülyül az emberiség és közel a világvége.
És pont.
nezelodo
@szaboria1: Gyengül a fideszben a felhozatal, már hazudni sem tudnak rendesen, és rendre elfelejtik mit hazudtak tegnapelőtt. Nem csodálom, ki a fene tudná fejben tartani és rögtön előhúzni, ha kell, a hazugságcunami minden elemét?!
szegfue
@Yoda69: 10:11 Főleg ugy, hogy a kaszinókban -- tudomásom szerint -- a mai napig nincsenek online pénztárgépek!
nezelodo
@szegfue: ma 11:13. Nem virágáruslányok azok a szegény kaszinósok, hogy a nyakukba akasztott tálcán több helyet foglaljon el a mobil pénztárgép mint a virág!
Yoda69
@szegfue: Miert is kene ha egyszer nem adoznak. Igy bekotve sincsenek az APEH-hez.
Ez szin tiszta szabadrablas, raadasul a szerencsejatek felugyeletnek sincs hataskore a kaszinokra, igy a jatekokat is szabadon megbabralhatjak, hogy meg veletleul se nyerhessen, aki esetleg odateved.
szegfue
@Yoda69: 12:48 A "klasszikus" értelemben valóban nem adóznak. Viszont az egyes játék "tipusok" éves bevételének bizonyos %-át (ha jól emlékszem a legkisebb a 30 %, de van ennél magasabb is) havonta kell fizetni. A Vajna féle kaszinóknak "különleges" az adózása, mert 10 milliárd tiszta bevételig 30 %, e felett 3 milliárd és a 10 milliárd feletti rész 10 %-a, melyből még levonhatja a koncessziós dijat is. Tehát én fontosnak tartom, hogy legyen online pénztárgép, mert akkor lehet ellenőrizni a teljes bevétel összegét.
surdilloFUJT
@Aki Én: O1G a vírusnak megtiltotta,hogy a kaszinóban nem járhat,sőt csak este 20 óra után támadhat a kihalt utcákon!!!
csak úgy....
a csórókat szarrá büntetik,közben a fölsö tízezer casinózik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.