Megérkezett bő félmillió kínai vakcina, de dokumentáció híján még az ellenőrző vizsgálatok indulásának időpontja is kérdéses.

Megérkezett félmillió kínai vakcina, csak éppen iratok nélkül, így még az is kérdéses, mikor kezdődhetnek az ellenőrző vizsgálatok

Fotó ( illusztráció): pixabay.com

Megérkezett 550 ezer dózis kínai, Sinopharm vakcina Magyarországra kedden. Ezzel együtt kérdés, hogy mikor lehet majd először alkalmazni a szert: a gyors engedélyezés annak ellenére sem garantált, hogy a kormány jelentősen lazított az előírásokon – írja a Népszava.

A bizonytalanságot mutatja egyebek mellett az is, hogy bár ezt az oltóanyagot a háziorvosokkal szeretnék beadatni, a készítménynek ma sincs nyilvánosan elérhető alkalmazási előirata. Márpedig a Magyar Orvosi Kamara korábban azt írta: az alkalmazási előirat hiányában a testület elnöksége

„nem tudja tiszta lelkiismerettel ajánlani a kollégáinak a készítmények alkalmazását, mert az alkalmazási előirat az alapfeltétele a készítmény betegbiztonságot garantáló alkalmazásának, és ez alapozza meg az orvos jogi és etikai biztonságát”

- emlékeztet a baloldali napilap.

Ahogy azt mi is megírtuk, Orbán Viktor miniszterelnök január 15-én a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy pár napon belül több mint egymilliónyi kínai, koronavírus elleni vakcinát tudnának az emberek rendelkezésére bocsátani, ha a magyar hatóságok ezt engedélyezik.

Ehhez képest egy hónappal később, február 16-án Szijjártó Péter külügyminiszter azt mondta a Facebook-oldalán megosztott videóban, hogy a februárra korábban vállalt félmilliónál is többet, 550 ezer adag vakcinák szállított Magyarországra a kínai Sinopharm gyógyszergyártó.

Forrás: Népszava/telex.hu

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Nincs dokumentáció? Eztígyhogy?
Tisztelt Bíróság, nincs több kérdésem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szegfue
@Nessy: 11:47 Szerintem teljesen mindegy, hogy kinek a tulajdonában van a repülő... Ezzel az erővel akár kokaint, fegyvert, vagy denaturált szeszt is hozhatott volna a honvédségi repülő. Ha a kézi táskádban van mondjuk 10 db vakcina, de van hozzá eredeti Certificata (okirat, bizonyitvány), kiviteli engedély (ezen pontosan meg kell határozni a vakcinát, ahogy az okiraton is) kinai és angol nyelven, akkor kihozhatod.
De mondhatnám ugy is, hogy "kicsempészték" az országból, ha nincs dokumentációja. Egyébként elég félreérthető a cikkben szereplő kifejezés, hogy "iratok nélkül"... igy én csupán az "elvét" irtam egy exportnak. Szóval elég "furcsán" érkezett ez a vakcina:((
szegfue
@Clavigo: 12:43 Lehet, hogy "beletrafáltál":)) A 3 ml vakcinát higitani kell valami sóoldattal.
kissé felnőttem
nálam fordult volna elő levadásztak volna hogy szabotálom a munkájukat ? szóval aki dolgozik az hibázik is
TollerBela
A dobozra meg az van írva: hogy kutyáknak és macskáknak csak óvatosan ...ha meg is akarod még enni azokat ...
kokopelli
@Clavigo: ...vagy igazi hashajtó a nagyvadaknak!? (elefánt,viziló,bölény stb.! (500kg testsúly felett) (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.