Több ismerősömnél, többekközt nálunk is most már több, mint 50%-kal fizetünk magasabb törlesztést, mint 2 hónappal ezelőtt. Már az ember nem sír inkább csak nevet rajta kínjában, hogy meddig kúszik még felfelé az euro. Talán éppen ezért örül az ember, mikor azt hallja, hogy egy ügyvéd megpróbálja a “lehetetlent” és próbapert indít a magyar bankok ellen.

Forrás: ezvan.info
Feltöltő: bilzol
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nanena
Azt nem értem, hogy lehetnek bajban a bankok, mikor náluk a kamatkülönbség mindig megvan a hitel és betét között, az árfolyamváltozást meg ránk terhelik triplán? És ezért még a mi adóforintjainkból fogják őket kisegíteni.
nanena
Nyugateurópai bankok nem adnak a kelet-európai leányoknal pénzt, ez a baj. Pedig előbb már kiszivattyúzták. És az ottani kormányok is ezt segítik elő. Pedig egy unióban vagyunk.
ugyeugye
@nanena: együtt fogunk szép lassan lecsúszni a sz*rba. Már a nyakunkig ér. De a bankárok most is, mint a bányalovak...
Pedig nem én, Zsoltika,bilzol vagy Te juttattuk ide pénzügyi trükkjeinkkel a világot. Ugye?
charlie
azért, mielőtt ezt a fene nagy siránkozást levágjátok, aki devizában vette fel a hitelét, annak tisztában kellett lennie vele, hogy ez benne van a pakliban. egyszer kevesebbet fizetsz, egyszer többet. a forint alapú hitelek meg nem igen változtak.
nanena
@charlie: A devizaalapú hitelek sem változtak. Ugyanannyi svájci frankot kell visszafizetni.
A probléma ennél bonyolultabb, mint hogy te is ilyen egyszerűen a hitelfelvevőket hibáztasd.
Egyébként te is tisztában voltál a veszélyekkel, a kockázattal, mégis ebbe az országba születtél.

ugyeugye
@charlie: ezt ugye nem gondoltad komolyan!
charlie
aki forintban kapja a fizut, de külföldi pénzbe vett fel hitelt, az mikor felvette a hitelt, akkor tisztába kellett lennie vele, hogy ha szarakodik a forint többet fizet, ha jó a forint kevesebbet.

bazz, felnőtt emberek írják alá elvileg, akik ezt át tudják gondolni.

kockáztatsz, és lehet, hogy jobban jossz ki, nem kockáztatsz többet fizetsz, de nem szállhat el a részlet. hát, most nem jött be a kockáztatás, elszállt a forint, aki forintba keres, meg szív. ezt biztos tudták mikor aláírták a papírt.

ez olyan mint a provident kölcsönös dolog. senki nem állt mogotted fegyverrel, hogy olyat vegyél fel.
zsolti
@charlie: egyetértek... csak azért erősen felelősek ezért "pofáraesésért" a pénzügyi tanácsadók, meg mindenféle "szakemberek" is, akik eddig úgy ajánlgatták a devizahitelt, mint valami érinthetetlen szent grált. mindenki elhitte, hogy azzal nem történhet baj, aztán mégis. de kinek higyjen az átlagember, ha ne a tanácsadónak?
ugyeugye
@charlie: na figyu - bazz :)))
nem szeretek hosszan dumálni és qva fáradt vagyok:
kb két lexikonnyi szöveget dugtak az orrunk alá, szerződéskor. Én mondtam a nőcinek, hogy minek ennyi papír, írjunk egy cetlit, amin az áll, a banknak mindenhez joga van, nekünk meg csak fizetni. Nem könnyen, de belátta, hogy igazam van!
Vannak olyan költségek, amit nem tudnak megmagyarázni. Pl. mi a franc a kezelési költség. És mitől növekszik ilyen iszonyat mértékben???
Aztán - bármikor joga van a szerződést egyoldalúan megváltoztatni (jogállam!?!?!), erről elég, ha téged 15 napon belül levélben értesít.
Mi az hogy ha te vissza akarod fizetni a felvett kölcsönt kvázi büntetőkamatot fizettet veled, mert ő elesik a te 20-25-30 évre vállalt és általa bekalkulált kezelési költségtől.
Nem is folytatom az előtörlesztési díjat meg a többi szart.
Én nem magamat védem, hanem azt a sok embert, aki ebbe megy tönkre, miközben a bankárok okozták ezt az egész katyvasz szart, amiben leledzik a világ.
Úgyhogy lécci ne széplelkűzzél itt nekem arról, hogy ki mit kockáztat. Na.

Amúgy nem haragszom rád! Csak itt nehéz értelmesen vitázni.
nanena
@charlie: Vagyis itt is sok idióta van, meg az USA-ban szinte mindenki, meg a világban is sokan. Ezek szerint, aki hitelt vesz fel, az az kockáztatós idióta. Én meg azt hittem, a pénz és hitelrendszer a gazdaság mozgatója. Most már tudom, hogy idióták gyülekezete.
charlie
@nanena: nem, nem idióta. aki deviza hitelt vesz fel (Mo-n), és nem látja előre a kockázatot és most a sírás megy, az khm. meg akire rá tudják tukmálni a mindenféle extrém devizában felvett hiteleket.

mint ahogy akik felveszik a providentet, aztán sírnak, hogy a gatyájuk is rámegy.

ezért kéne egy kis közgázt tanítani az iskolában, hogy nuansznyi lövése legyen a népnek a pénzügyi dolgokhoz.

ha nincs tőkéd ne játssz már olyat, mintha lenne.
Hoppare
@charlie: nem azzal van a baj, hogy nem kalkulálták be az emberek. A baj a mértékekkel van. Vagy te valószínűnek tartottad volna egy évvel ez előtt, hogy például közel 100 Ft-ot esik a forint a dollárhoz képest?
Zsoltika
@charlie: belekalkuláltuk, kockáztattunk.
4 éve vettük fel, összességében még mindig jóval kevesebbet fizettünk ki eddig, mintha forintban vettük volna fel, és végig a magasabb összeg ment volna. nem bántam meg, csak szar ügy. kevesebb jut sok mindenre, ennyi, de a ft hitellel még kevesebb jutna.
a vészmadarak ezt mindig elfelejtik elmondani, hogy ha forintban veszed fel, eleve jóval magasabb a részlet...
Zsoltika
még azt nem értem, miért nem mondják, hogy most érdemes devizahitelt felvenni?
vagy nagyon hüle vagyok?
bilzol
@Zsoltika: Valószínű azért, mert ha most veszed fel a hitelt, a későbbiekben ahogy erősödik a forint annál kevesebbet fogsz fizetni! Szinte a plafon törlesztővel veszed fel, az idő előrehaladtával viszont menni fog lefele a ft erősödése miatt.
(már, ha erősödik, de ez a legvalószínűbb)
Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy a banknak per pillanat, nem lennél olyan jó ügyfél, mint 4 éve!
Ilyen-olyan indokkal most elutasítják a hitelkérelmeket, mert ez nekik nem "biznisz"!!!
Zsoltika
én is így gondolom, ezért nem értem, miért nem szólnak erről is a hírek...
ugyeugye
@Zsoltika: csak várjuk ki a végét! plafon? 330-ra jósolják az eurot :(((
bilzol
Beszélnek már 350-ről is! Na attól már mindenki szívni fog!
(sajnos)
nanena
@charlie: Érdekes módon sok közgázt végzett ember felvette a devizahitelt. Én is. Aki nem vette fel, az most büszkén veri a mellét, hogy látta ennek kockázatát. A kockázatát mi is láttuk. De az ember hajlandó feltételezni, hogy normális gazdasági folyamatok mennek végbe a világban. S az nem indokolt volna ilyen változást. Vannak olyan események, amelyeket egyszerűen nem lehet előre bekalkulálni. Ezt nevezik véletlennek. Az viszont nem véletlen, amikor intézmények, emberek olyan döntéseket hoznak, amelyek válságot idéznek elő, miközben az információkhoz való hozzáférésünket korlátozzák.
ugyeugye
@nanena: mindannyiunk előtt világos, hogy kik és milyen módon jutatták ebbe a helyzetbe a világgazdaságot. Mégis sorra vették fel a csőd előtt/után a dollármilliókat végkielégítésként.
A világ rendje mindig is az volt, hogy aki szegény, az a legszegényebb. :(
eberti
Ki a hibás? Majd jönnek a mutogatások (visszafelé).
Szerintem Árpád apánk a hibás,hogy miért itt parkolt le és miért nem Svájcnál...
nanena
@eberti: Hátha még elment volna az Atlanti óceán. Akkor most nem Európai Unió lenne, hanem Magyar Unió. Nagyobb helyen tudnánk veszekedni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.