Kovács Béla ellen több vádpont van, de a kémkedés ér hét év körüli fegyházat.

A jobbikos EP képviselő ellen a Központi Nyomozó Főügyészség 2017 decemberében emelt vádat, az EU intézményei elleni kémkedés, jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett hűtlen kezelés és több rendbeli hamis magánokirat felhasználása miatt, míg három társával szemben nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, illetve hamis magánokirat felhasználása miatt – írta a Magyar Hang.

Fegyházba akarja küldeni a volt Jobbikost az ügyészség

Kovács Béla volt Jobbik képviselő – Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Budapest Környéki Törvényszék első fokon még felfüggesztett börtönre ítélte, azonban az ügyészség fellebbezett.

A vád szerint a jobbikos politikus 2012-2013-ban három vádlott társát gyakornokként alkalmazta, ám ők a részére tényleges munkát nem végeztek, ennek ellenére dokumentált tevékenységüket a jobbikos politikus leigazolta és így részükre szerződéses díjat folyósított az Európai Parlament.

Csakhogy az ügyészség szerint nemcsak erről volt szó, a volt európai parlamenti képviselő idegen hatalom kémszervezete beszervezett informátoraként hírszerző tevékenységet folytatott az EU intézményei ellen, ezért bűnösségét a tábla kémkedés és magánokirat felhasználása miatt is állapítsa meg és ítélje fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra.

Mint ismeretes az ügyészség szerint  2012-2014 között orosz hírszerzőknek adott át információkat azért, hogy bomlassza az EU intézményeit, kedvezzen az orosz érdekeknek.

Forrás: Magyar Hang

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Inkább ki kellene tüntetni ezt a jó embert. Megelőzte a korát. Ma ugyanez folyik. Bomlassztják az EU intézményeit, kedveznek az orosz érdekeknek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Inkább ki kellene tüntetni ezt a jó embert. Megelőzte a korát. Ma ugyanez folyik. Bomlassztják az EU intézményeit, kedveznek az orosz érdekeknek.
Eladott Ország
És a román cigány nem rohasztja az EU intézményeit?! Ráadásul nem csak spicli volt a csüngőhasú, hanem KGB-s ügynök is, átvilágításon sem esett át a szarház, nemzetbiztonsági kockázatot jelent nem beszélve, az állami vagyon milliárdos nagyságrendű elsikkasztásáról.
djnaploja.files.wordpress.com/2015/03/orban_2_.jpg
Romániából jöttem...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/152751400_1062196844260222_7520992797597771361_o.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=IPEpz8E8znYAX9f30Yl&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=d5f204e587eb0759e35a3ca06b27b7ed&oe=606CD77E
RonaGyuri
Nagyon igyekszik a derék Polt! Itt adja ki az összes energiáját, így elfogy ha a haverokról van szó!!! =))
Ha csak a töredékét fordítaná pl. Kósa elmeszelésére??? =))
Pálinkás Pál
" bomlassza az EU intézményeit, kedvezzen az orosz érdekeknek." ott ülhetnének mellette a vádlottak padján a kormánytagok, de főleg a csúti!!
kereső
HÉ!!! Ügyészség!- mi is van az orosz kémbankkal- a kgb budapesti hidfőállásával??Ki engedélyezte- ki adott nekik ingyen palotát?
cikicakk55
Az egész kormányt be lehetne perelni,hisz az egész kormány minden tagja Putyinnak nyal,de erősen. Orbánnak dicsőség, a jobbiknak bűnt? Nem mentegetni akarom,mert ha bűnös ítéljék el,gondolom jó kis pénzt felmarkolt a bejelentett,de nem dolgozó 3 ember után. Minden esetre messze nem annyira bűnös mint a csuti és bandája. Sok ezer milliárd ellopása és népirtás van a számláján. Amennyiben Kovácsnak 7 év, akkor nekik minimum életfogytiglan,teljes vagyon elkobzással. Természetesen a már rég Külföldön fialó forint,vagy Euró milliárdokat is beleszámítva. Ha nem köp,akkor elővenni a jó komcsi módszert. Kérdezze meg az apjától milyen is az.
kissé felnőttem
orbánnak már ott lenne a helye amúgy ez is egy utban van cimű kirakat pör, mint a füle -müle csak a szereplők meg a karmester más
Lepényleső
...s mindezt nem feladatként kapta,- attól aki bratyizik az oroszokkal szinte egyedül Európába?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.