A hitelmoratóriumot, a családtámogatások meghosszabbítását, a munkáltatói adómentességet emlegette a NAV felügyeletét korábban ellátó parlamenti államtitkár.

A munkáltatói adómentesség, a hitelmoratórium, a családtámogatások meghosszabbítása, a kamatmentes gyorskölcsön, a falusi kisboltok támogatása és a bértámogatások nagy segítséget jelentenek a járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozóknak, munkavállalóknak és családoknak. A sokoldalú intézkedések a gazdaság gyors újraindítást is biztosítják – tájékoztatta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-t.

Tállai András szerint nagy segítséget jelentenek a járvány alatt a kormány támogatásai

Fotó, címlapkép: Facebook/Tállai András

A magyar hitelmoratórium egyedülálló az Európai Unióban, nemcsak azért, mert a 15 hónapos időtartamával ez a leghosszabb ideig nyújtott állami segítség, hanem mert automatikusan jár és igénybevételhez semmilyen adminisztrációra sincs szükség – fogalmazott Tállai András. Megjegyezte: a jelenlegi moratórium 1,6 millió lakossági ügyfelet és félmillió vállalkozást véd, átmenetileg a teljes hitelállomány 42 százaléka, vagyis 4300 milliárd forint után nem kell fizetni a törlesztőt.

A kisgyermekes szülőket segíti a lejáró gyes, gyed és gyet jogosultságok meghosszabbítása. Az ellátás több mint ötezer szülőnek automatikusan jár, az érintetteknek nem kell emiatt külön kérelmet benyújtaniuk, a hosszabbítást ugyanis a Kincstár hivatalból megállapítja – jelezte az államtitkár.

A járvány által leginkább sújtott ágazatokat a kormány négyes kedvezményrendszere segíti, ide sorolandó a katások adóelengedése, a munkáltatói adómentesség, a bértámogatás és a kamatmentes újraindítási gyorskölcsön – mutatott rá Tállai András.

A felsorolást a kata elengedésével kezdve kifejtette, hogy márciusra 120 ezer vállalkozásnak nem kell megfizetnie a katát, így például a fodrászok, a kozmetikusok, a cipészek, a kárpitosok, a virágkötők, a járművezető-oktatók és az órások is mentesülnek a közteher alól.

A munkáltatói adómentesség márciusban mintegy 200 ezer munkavállaló állását védi meg. Összességében 30 vállalkozásnak nem kell megfizetnie 2021 márciusára a munkavállalók utáni szociális hozzájárulási adót, szakképzési hozzájárulást, a rehabilitációs hozzájárulás arányos összegét, valamint a személyi jellegű kifizetések után a kivát – folytatta az államtitkár.

Az adómentesség az ágazati bértámogatással együtt a járvány leginkább sújtotta ágazatok talpon maradását és a gazdaság gyors újraindítását szolgálja – emelte ki Tállai András, hozzátéve, hogy a két intézkedés révén a bérköltségek mintegy 60 százalékát az állam biztosítja.

Az államtitkár kitért a január óta újra elérhető a kutatók és fejlesztők bértámogatási programjára is, amely a régiós versenyképességi rangsorban jelentős innovációs előnyt biztosíthat Magyarországnak. Csak eddig mintegy 13 milliárd forintnyi támogatási igény érkezett az érintett cégektől – fűzte hozzá.

A kamatmentes újraindítási gyorskölcsön lehet a biztosíték arra, hogy Magyarországon lesz a leggyorsabb a gazdaság újraindítása – húzta alá Tállai András. Az akár 10 millió forint hitelösszegig elérhető kölcsön, amely nemcsak kamatmentes, de három év törlesztési türelmi idővel kezdődik, elsősorban a járvány leginkább sújtotta ágazatokban tevékenykedő mikro- és kisvállalkozások számára kínál segítséget és megoldást.

Az államtitkár szerint az intézkedések sokszínűségét igazolja a falusi kisboltok támogatási programja, amelyre 45 milliárd forintot fordít a kormány. A cél kétezer lélekszám alatti kistelepüléseken működő kisboltok fejlesztése, valamint a korábban bezárt egységek újranyitása.

Forrás: MTI

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Borsodi
Ez egy seggfej a hitelmoratóriummal úgy átbasztak mint a devizával nincs kamat csak 5 hónappal fizetsz többet a kilenc helyett.Első körben ha kérted ha nem egyed!
human
"Tállai András szerint ..." és innentől ki az aki komolyan veszi ami le van írva? Sonka főzésben, hurka-kolbász fűszerezésben talán még hallgatnék rá.
ómió
Hát még anno a Böszme-féle fizu- meg nyugdíjlenyulások, népzsebivel "fűszerezve"...!
mzper x
Képaláírás: Angela Merkell Ja, nem. Tállai András
Eladott Ország
Továbbá a magyar nemzet jövője a pálinkáról fog szólni. Egyenes, nyílt tekintet, az egész élet pálya kiolvasható belőle.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/50779140_335116097338085_2508328112807215104_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=-Fl96n9LzKoAX9OfF-Z&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=323ff6d922ab65b11de864bb53a68a1d&oe=607B75A4
A VÁGÁSÉRETT ARCÚ KOCAFEJ MAGASRÖPTŰ VÉLEMÉNYE. Az ő identitását a konyak határozza meg, nem a pálinka, csak azért mondja a pálinkát, mert azt írták le neki, hogy így kell nyilatkozni. Az ellenzék azon túl, hogy tájékozatlan, Bandi van egy rossz hírem,azon kívül hogy indokolatlanul dagadt vagy,mint a többi NER társ, még végtelenül pofátlan is! Látszik kómában van. De legalább szép. Disznónak legalábbis. Olyan sötét vagy b@zdmeg mint a Mariana árok, mindegyik kormányok legsötétebbikje!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/50155005_604583803348982_9007614844366487552_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-3&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=J2T4r-fjPlQAX_rQ2jO&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=833a14653968f0519b4bccfd93bcafb7&oe=607BD4A6
ómió
@Eladott Ország:Már a saját beutalódat is rám hazudnád, tetüfi!? De hisz' még a saját tetves bolsiságotokat se bírtad másokra hazudni, idiótája! Csak sorjában, fajkretén! Ne mohózzál!
Aki Én
Az érintettek mást mondanak. Én nekik hiszek.
134.bátor
Figyeljètek a tekintetèt. Csak úgy süt róla az èrtelem..Mintha nem is ezen a bolygón èlne.
silber13
n@ómió: Van valami jobb szöveged, vagy ugyanazt hajtogatod mint egy hibbant imamalom??
solidedge
Ezt mondogatják minden nap, hogy ők is elhiggyék.
Nessy
Valóban egyeseknek adtak, másoknak nem. És voltak akiktől elvettek.
kissé felnőttem
igen csak nem mindegy kinek adtok milliomosnak, milliárdosnak kár egyetlen fillér is,, ti meg hazudozzátok a támogatást ami nem érkezik meg ott a bőségszaru náluk a nép meg éhezik ám csak ti dicsekedtek ezzel.
ómió
@silber13: Bolsi hazugságokkal nem szolgálhatok, bolsi fajgyökér! Ahhoz az "alfajod" reprezentánsait - van itt belőle elég - kéne olvasgatnod! Tudod: hogy "erősödj eszmeileg"!
ómió
@Eladott Ország:Cupákosan aljas a hazudozásod, bolsi fajgyökér! De, látom, még erre se futotta "saját innovációból". Mi lesz így veled, ha már a nálatok lételem hazudozást is másoktól kell "kölcsönöznöd", bolsiék elmebetege!? Lemaradsz az "efftársi versenyben"! És - eltűnődtél már azon, hogy - a vérbenpácolt fosztogató bolsi tetübandádra ki szavaz? Segítek! Az olyan szarkupacok, mint te is vagy!
Nessy
@ómió: Lennél szíves elmenni a pokolba, és az ördögöket szórakoztatni, az unalmas, egysíkú szövegeddel!
Clavigo
@ómió: Beléd is jó reggelt ,,szarputtyony. Hova igyekszel ilyen kora délelőtt ? Lopni vagy koldulni ?
ómió
@Clavigo: Ne görcsölj! Nem élek még az efftársi főfoglalkozásaitokkal se, szarkupac! Szóval, lopjál, kolduljál, hazudozzál egyedül!
ómió
@Eladott Ország: Már megint lopod, még a hazudoznivalót is, fajkretén!? Üres fejjel még saját "innovációra" se "fussa" kreténségednek? A bukott kommunista rezsim romhalmazát meg majd meglátod - jól nézz majd ott körül(!) - amikor a tetüefftársaiddal együtt az Internacionálétokat harsogjátok!
ómió
@Nessy: A pokolba, fajgyökér!? Nem kívánkozom hozzátok!
simmering73
Az egyik szomszédom tavaly tavasszal veszítette el a munkahelyét. Azóta sincs állása. Ő is csókoltatja Tállai elvtársat, Orbán Viktort és lelkes csapatát.
Nessy
@ómió: Mi a frászt jelent a fajgyökér? Olyan, mint a keresztény gyökerek?
ómió
@Nessy: Van, tudod, a "normál" gyökér, mint, amilyen alap esetben te is lennél, ám te a gyökér alfajnak már akkora kíválósága vagy, hogy annak szavatolt fenntartására is alkalmasnak mutatkozol. Ergo, az ilyen gyökérnek már a fajgyökér titulus jár ki! Remélem, tudtad követni!
Nessy
@ómió: Értem! Akkor megfelelek a kormány kommunikációban emlegetett kétezer éves kereszténygyökérnek! Amiből mára pártunk és kormányunk esetében csak a gyökér maradt! Az szerinted még normál gyökér, a keresztény jelző nélkül, vagy már kiemelt fajgyökerek az állandóan erre hivatkozók?
Aki Én
@ómió: Ha van gyufád, szívesen adok egy liter drága benzint, csak vess már véget a szenvedésednek.
silber13
@ómió: É m is van a MANYUP lenyúlásával, amiben a csúti szirti víziló nyakig sáros???
gina
Még egy telezabált zsiros disznó, akinek a véleménye semmit sem ér-- ócska fidesz propaganda,, mennyit kap ezért ( juttatás) OV tól,,,,
ómió
@silber13: Ha már lenyulás, a "MANYUP" pénzeket még pufajkás és Bokros efftársadék terelték, "nyulták ki" az állami nyugdíjkasszából efftársi magánnyugdíjpénztári zsebekbe, egy szimpla törvényalkotással. Így aztán - milyen "meglepő" - az állam nem tudott miből nyugdíjat fizetni (hiszen az új, efftársi kasszák csak híztak, de nem fizettek) és kénytelen volt a nyugdíjfizetési kötelezettségét hitelekből, államadósság terhére teljesíteni. Magyarán, hogy az efftársi magányugdíjpénztárak efftársi magánzsebeit kitömhessék pénzzel, ugyanolyan mértékben adósították el ezzel (is) az államot. Jött is az államcsőd 2008-ra, mint a gyorsvonat! De 2010-ben jött a "Zorbán" és az efftársak által az államtól ellopott pénzt visszatette oda, ahonnét ki lett nyulva! Íme, a "rövid sztori"! Szóval, ha itt valaki sáros, az az enyvesmancsú bolsi tetübandátok! Még, ha másra hazudnátok is!
ómió
@Aki Én: A nyivákodból ítélve, mintha te szenvednél, fajkretén! Ne hazudd rám! Így, jobb, ha a benzinedet megtartod magadnak!
ómió
@Nessy: 10.44 Érted a frászt! Te a magad bolsi fajgyökérségének felelsz meg, de annak summa cum laude! Szóval, ne görcsölj ezt szétkenegetni, mert még veszélyezteted a reménybeli Lenin Díjadat is!
ómió
@Eladott Ország: Saját gondolat már megint egy szál se, bolsiék díszidiótája, csak az Athina Híradó "archívuma"!? Netán már bele is csavarodtál? Csak nem egyazon vigyorgóban vagytok Aki kretÉn efftársaddal!?
silber13
@ómió: 12:02-re: Ezt záamas brekegést többen izzadtátok ki?:-))))))))))))))))))))))))))))))) És szánalmas hazudozásod a csúti példaképed elmebeteg patológikus gondolatainak összevisszaságát igazolja. Hát már tőle is lopsz!!?:-))))))))
magyar1
Ezek csak olyanok mint a munkanélküli segély csak a vállalkozók kezébe adva kb.
ómió
@silber13: Igazán "bájos", amikor a bolsevista lopóalfaj főcsáposaként - biztos, reprezentánsa is vagy(!) - lopásról makogsz! Látom, a valósággal szembesülve rögtön elüugrik belőled az elmebajos bolsevik, amint a történteket rögtön hazugságnak festenéd! Pedig ez van, fajgörény! Még az állami nyugdíjkasszát is szétloptátok, hogy a másik lopó műfajotokról, a dübörgő népzsebelésetekről szót se ejtsünk! Szóval, ne erőlködj, idiótája! A tetves bolsiságotokat és annak sine qua non velejáróit, mint pl. a lopótök egótokat nem fog sikerülni másra hazudnod!
silber13
@ómió: Orbán- csicska bunkó, paraszt vagy, semmi más! Remélem, fellógatnak!
mzper x
Képaláírás: Angela Merkel Ja, nem. Tállai András
(tudom, hogy ezt már egyszer elsütöttem, de ami jó, az jó)

Tállai András a parlamentben a hónap dolgozója - már hónapok óta: mfor.hu/i/b/b/0/5/3/d/6/9/3/1/4/2/6/d/b/9/c/0/3/8/tallai-andras-allamtitkar-foto-mti_lgc.jpg

Aki rábízná a kiskorú gyerekét, az tegye fel a kezét.
ómió
@silber13: Na! Most meg már a véresmancsú bolsevik tetü ugrott elő belőled, bolsi fajgörény!? Aztán vigyázz,ám, csak "demokratikusan" vezényeljen görénységed, onnét a kipállott böszmeseggből! A böszmeszart meg töröld le a szád széléről! Hátha úgy "efftársilag hitelesebb" leszel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.