Miközben a koronavírus-járvány Európában elemi erővel tombol és a tagállamok azon dolgoznak, hogy emberéleteket mentsenek, az Európai Parlament (EP) ismét megpróbálja rátenni a kezét a magyar embereknek járó forrásokra – közölte az igazságügyi miniszter szerdán a Facebook-oldalán.

Varga Judit: kormány sikeresen elhárította a baloldal támadásait, és megvédte a magyarok érdekeit
Fotó: Mohai Balázs / MTI

Varga Judit a bejegyzésében azt írta:

bár már megszokhattuk, mégis szomorú, hogy a magyar ellenzéki pártok támogatják, sőt oroszlánrészt vállalnak ebben a rosszindulatú machinációban és még büszkék is rá.

Decemberben a kormány sikeresen elhárította a baloldal támadásait, és megvédte a magyarok érdekeit.

Azonban azt, ami jogellenes, nem hagytuk szó nélkül a kormány Lengyelországgal közösen az Európai Unió Bíróságához fordult, hogy vizsgálja meg a kondicionalitási rendeletet

- emlékeztetett.

Mint írta:

decemberben az állam- és kormányfők megállapodása alapján az Európai Bizottság vállalta, hogy addig nem alkalmazza a rendeletet, amíg azt az Európai Unió Bírósága vizsgálja.

Alapos jogi vizsgálathoz idő kell – mutatott rá a miniszter, hozzáfűzve: a Sargentini-jelentés "jogsértő szavazásával" kapcsolatos per már több mint két éve tart.

Varga Judit szerint a kondicionalitási rendelet alkalmazását sürgető Európai Parlament most nemcsak az Európai Bizottságot fenyegeti, hanem közvetetten az uniós bírákra is súlyos politikai nyomást gyakorol egy folyamatban lévő ügyben.

Ha valami, ez a magatartás súlyosan sérti a jogállamiságot

- értékelt bejegyzésében a miniszter.

Forrás:MTI
Címlapkép:MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Tudjuk kedves (i)gazságügyi miniszter asszony! Azokra pénzekre Orbán és tsai óhajtják rátenni a koszos praclijukat! Abból a zemberek nem sokat látnak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
134.bátor
Ez a női nem szègyene, napról napra undorîtóbb
solidedge
Érdekes. A "baloldali" EU a többi országnak nem akarja korlátozni a kifizetéseket. Lehet hogy azért mert európai módon viselkednek? A Fidesz a többi 28 tagállamot támadja. Ezek baloldaliságát fírtatni több, mint nevetséges. A csaj abban is óriásit téved, hogy az ámokfutó Fideszt a magyarokkal azonosítja.
Pálinkás Pál
kapós leszel Kalocsán a sitten cicababa...helyedben nem nagyon terveznék hosszútávra!
ómió
De az efftársak miért pont kizsebeltetni ne akarnának bennünket?
Béla333
Vagy nem ebben a világban él a dekázós, vagy nem teljesen százas a kishölgy...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.