És mindez persze teljesen törvényes.

Éltek a járvány alatt a hitelmoratóriummal, aztán rádöbbentek, hogy akár milliókkal is emelkedett a tartozásuk

Fotó: pixabay.com

A Blikk számolt be egy fiatal magyar nő történetéről, aki élt a koronavírus miatt lehetővé tett hiteltörlesztési moratóriummal, ezért viszont 1,4 millió kell fizetnie. Ennyi költséget számított fel a bank arra az 1 millió forintra, amit a moratórium ideje alatt nem fizetett a havi törlesztéssel – írja a bulvárlapra hivatkozva a 24.hu.

Ugyanakkor a Blikk úgy tudja, nemcsak Dorka járt így, sok lakáshiteles ügyfél szembesülhet azzal, hogy akár milliókkal is megnőtt a tartozása a covid alatt.

Az érintett bank a Blikkel annyit közölt, hogy teljes mértékben a jogszabályi előírásoknak megfelelően jártak el, a kamatfizetési és egyéb kötelezettségeket is ennek megfelelően állapították meg.

Forrás: Blikk

Címlapkép: pixabay.cm

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Gondolta-e valaki, hogy a krmány bárkivel jót tesz ? Nyilván nem, mert a bank is a pénzből él. A kormány rögtön indított egy populista rendelettel, ám a bankok nem a népszerűséget hajszolják.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyar1
Mikor tanulja már meg a magyar ember, hogy itt a bankoknak minden gazságot megengednek. A svájci frankos hitelből nem tanult senki?
lusta
Itt a lényeg. A tőkerész nem változik, na de a kamatok!
˝Fülöp Norbert, a Bankmonitor pénzügyi elemzője szerint Dorka azért fizet rá ennyire, mert a moratórium előtt nem sokkal vette fel a hitelt, és ilyenkor a törlesztés nagyobb részét még a kamat teszi ki.˝
Pálinkás Pál
.én a kihirdetésénél mondtam már hogy megérdemli, aki él vele...feketén -fehéren látható volt hogy az adósság emelkedni fog..senkin nem segítenek ezzel ,csak a bankokon...így aki igénybe vette,az most fogja be...nem tudom sajnálni..azt aki hülye!
namihami
Hogy a bankokat sem kell félteni? Tény!
De, a bank csak azzal a törvénnyel él (oda-vissza), amit egy olyan kormány hozott, amelyiknek a többi intézkedései is hasonlóan fergeteges sikereket hoztak és hoznak.
És még annyit: a ""banknak"" nincs pénze. Pénzünk nekünk van, amit ott elhelyezünk. A feladata, a mi érdekünkben is, hogy ne veszteséget termeljen. Ha a bank rosszul gazdálkodik, akkor a mi pénzünk bánja.
Persze, a fizetett kamat és a hitelkamat ezt elég ritkán tükrözi. És még rengetdg sarat lehet dobálni, de a szabályokat a kormány hozza és az érvényes rájuk (egy határig).
babp1982
A felcsúti haspók már megint megvédte az embereket-:))) Szerintem inkább átbaszta:-)))
Málna
@Gazella: Anyáddal beszélgess így, te félnótás. Megérdemli.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.