A hivatalos megkereséseket egyelőre hárítják, ám a Telex.hu forrásai egyértelműen arra mutatnak, hogy Dobrev napokon, Karácsony pedig heteken belül ringbe száll. 

Dobrev és Karácsony is hamarosan bejelentheti indulásátFotó: Instagram / @karacsony_gergely

Európai Parlament DK-s alelnöke, Dobrev Klára, könnyen lehet, hogy néhény napon belül nyilvánosság elé áll. A Telex.hu tette fel a kérdést: igaz-e, hogy Dobrev Klára a következő napokban jelenti be indulását a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott csatában? Melyre a párttól az a válasz érkezett,

Még nem kívánjuk bejelenteni az időpontot, amikor megnevezzük a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjét az előválasztásra, de annyit elárulhatunk: már nem kell sokat várni, hogy megszülessen a végső döntés a DK miniszterelnök-jelöltjéről

Bár az is beszédes, hogy a párt Facebook oldalán egy ideje egyre sűrűbben jelennek meg a Dobrevet propagáló bejegyzések is.

Ezzel szemben Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely, aki előzőleg a választás nagy esélyesének számított, még kivárni látszik. Egyes előrejelzések szerint már május elején várhattuk volna a bejelentést, ám a főpolgármester a járványügyi helyzetre hivatkozva azzal hűtötte le az őt indítani tervező MSZP, Párbeszéd, valamint a legújabban őt támogató LMP kedélyeit, hogy nyár közepéig nem tesz bejelentést. 

A jelenlegi járványhelyzetben, illetve, amíg az nem csillapodik Budapesten, addig nem kívánok hatalmi kérdésekkel foglalkozni.

- idézi a főpolgármestert a Telex.hu.

Egyébként fontos megemlíteni, hogy a Medián megismételt közvélemény-kutatásában február óta Karácsony a második helyre csúszott a Jobbik elnöke, Jakab Péter mögött. Valamint Dobrevet pedig Márki-Zay Péter pártonkívüli hódmezővásárhelyi polgármester előzte meg, így felkerülve a harmadik helyre.

Forrás: Telex.hu

Címlapkép: Instagram / @karacsony_gergely

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Pálinkás Pál: Nekem is vannak kétségeim a választást illetően, sőt az ellenzék előválasztását illetően is. Nem tudni mi fő még orbán boszorkánykonyhájában. Viszont a választási törvénynek köszönhetően 49% listás eredmény már ad 2/3-ot. 2018-ban, igaz töredezetten ennél többet hozott az ellenzéki pártok listája. Tehát ha lesz választás, és jó jelöltek és jól kampányol az ellenzék , egységesen-és mozgósit, akkor meglehet az a 2/3.Ehhez az kell, hogy MZP-ék, az Új világ is beálljon a sorba. Mert egyedül nem megy!
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 12.54

Igen, erről van szó: egy kóbor kutyában is több van mint orbánban. :)
Akkor lehet viszonyítani, mennyi van , mondjuk Karácsonyban. :)
Mindent el lehet érni a diplomácia, a felkészültség, a hozott és tanult intelligencia által. Ezért szeretném, hogy a következő miniszterelnök egy vérbeli európai legyen.
Pálinkás Pál
@kereső: és gondolod hogy orbán hagyná?? már most el kellene kezdeni elszigetelni a csicskáitól...
kereső
@Pálinkás Pál: Nem mondok semmit- mert kitörne belőlem az "úrinő", hogy mi a véleményem az ellenzék viselkedéséről. Állitom, hogy a tegnapi szégyenteljes nap, meg a többi nem következett volna be, ha az ellenzék legkésőbb az MTVA-s performansza után , amikor is megszavazta a 133 bátor a képviselők jogait korlátozó törvényt- feláll, és egységesen kivonul a parlamentből. Maradt volna akdnp, meg Volner, Dúró, meg Ritter. a fideSS-en kivül.
Pálinkás Pál
@kereső: mondjuk ki, ez nem ellenzék, hanem lóhúgy..azóta ezt mondom,mióta megszavazták a románoknak az állampolgárságot..már évek óta súlyosabb a helyzet annál,hogy ezek petíciókat írogassanak csak..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.