„Az ellenfél feljött a pályára, így lesz mérkőzés is” – fogalmazott Török Gábor politikai elemző a csütörtökön megjelent Magyar Narancsban, aki azt mondja: ha most vasárnap lenne választás, nem tudná megtippelni a nyertest. Hozzátette: nem szabad túlértékelni az ellenzéki összefogást.

(Forrás: varosikurir.hu, Városi Kurír által)

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Felesleges itt filozofálgatni.
Orbánt sem lehet összegyúrni egy olyan politikussal, aki becsületes, az ország érdekeit nézi, nem lop és képes igazat is mondani. Orbán is marad aki: egy hazaáruló mocskos tolvaj, a haza ellensége egy szemét hazug maffiavezér.
Ennél csak jobb jöhet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Felesleges itt filozofálgatni.
Orbánt sem lehet összegyúrni egy olyan politikussal, aki becsületes, az ország érdekeit nézi, nem lop és képes igazat is mondani. Orbán is marad aki: egy hazaáruló mocskos tolvaj, a haza ellensége egy szemét hazug maffiavezér.
Ennél csak jobb jöhet.
NKF
Régen,nagyon szerettem ezt a Török Gábort!Most úgy veszem észre,megvették!
Van lóvé fletónál.
Nyírfa
Van megoldás: Karácsony legyen a miniszterelnök, Jakab a helyettese.
Bár eldöntöttem, hogy Gergelyre szavazok, van egy problémám: ha nyer, ki lesz a főpolgármester.
Az a helyzet, hogy Péter nagyon alkalmas lenne rá, de neki fontosabb, országos posztot szánnék.
Eladott Ország
Török Gábor legjobb lenne, ha csak a fidesznek adna tanácsokat és elmenne a búspicsába zabot hegyezni!
Málna
Laikusként tökéletesen egyetértek Törökkel. Nincs az ellenzéknek igazán jó miniszterelnök-jelöltje. Jakab egy roppant ellenszenves mitugrász, Karácsony meg lehet bármennyire intelligens, az embernek az az érzése, hogy képtelen bármit is önállóan elintézni, csak rinyálni tud. Nem elég karakán. Ez van...
Nyírfa
@Béla333: Aki mögé beállnak a szavazók, azt kell támogatni. Ha Karácsony, őt, ha Jakab, őt. Valószínűleg kettejük között fog eldőlni.
Béla333
Bárki jobb, mint a mostaniak, ha az állami szervezeteket (MNB, Rendőrség, NAV, Ügyészség, ÁSZ, Bíróság, stb.) hagyja úgy működni, ahogy az a feladata.
Ehhez még csak politikusnak sem kell lenni, elég egy értelmes, jó szervezőkészségű valaki.
A mostani bűnözőknél bárki jobb lenne!
Horizont
Török Gábornál már nagyon régóta nem tudom eldönteni hol áll.
orbánt is össze kéne gyúrni bár a fideszben nem találok olyat aki ellentéte lenne!
Béla333
@Nyírfa: 12.13
Igaz, de szerintem Karácsony nem alkalmas jelölt, hiszen nézd meg mit tett Zuglóban a politikusi korrupció ellen, vagy mit tett azóta, hogy Főpolgármester.
DE! Ha ő lesz a közös jelölt, akkor...
Szerintem olyan harcos valaki kell, mint amilyen Jakab, Márky-Zay, vagy éppen Fekete-Győr.
Meglátjuk!
kereső
Nem kell itt összegyúrni senkit, senkivel. Igy lesz kerek az ellenzéki "koalició"- amelyben megjelenik Jakab harcias szókimondása az emberek nyelvén, Karácsony Gergely szelid bölcsessége, Dobrev Klára tudása, tapasztalata, Szabó Timi karakánsága, Szél Berni harcias bulldogsága, Hadházy , aki előtt semmi nem maradhat láthatatlan, momentum fiatalsága, MZP és a civilek tisztes jobboldalisága...és mindannyiuk elkötelezettsége egy új demokratikus jogállami Magyarország megteremtése.
Horizont
@Nyírfa: Oké Karácsony nem lenne rossz csak nem a mostani helyzetben.
Nem is értem a jelentkezését se. Az MSZP-vel? Hmmm. Na és mi lesz a fővárossal?
Vállalta, vigye végig. Odadobja a fidesznek? Ha elveszítik nem kapják vissza az tuti.
A mostani orbánnak és fidesznek egy Jakab kell, de én Márki Zaynak drukkolok.
Na de majd kiderül az előválasztáson.
Horizont
@kereső: Ezt annyira szépen írtad le, gratulálok. De jó is lenne!!! :)
Eladott Ország
@Horizont: ma, 12:18 ♦ Török Gábort beválasztották az MLSZ elnökségébe, azt hiszem ez mindent elmond, meg az is, hogy a sportágak vezetői fideszesek.
kereső
@Horizont: Én ezt igy gondolom- ennek a "szivárvány koaliciónak" csak igy van /lenne értelme. Nem feladni azt, ami valakinek az erőssége- hanem a közös programon belül mindenki amaga felkészültségének, habitusának megfelelően tegye a dolgát. Hiszen mindegyikük egy nagyon karakteres egyéniség- amit ki kellene használni, már majd a közös kampányolás során. És, ha már- én nem irnám le Dobrev Klárát, nagyon tud kampányolni, akár miniszterelnök jelöltként, akár már a közös kampány során- Ő is egyike azon politikusoknak, akik nem a bikkfa nyelvet használják.
Nyírfa
@kereső: 12.20

Szívemből szóltál!
Horizont
@kereső: Persze alapból Dobrev lenne a legjobb. Az előválasztáson győzhet mert a DK tábora nagy és nagyon elhivatott. De utána már inkább megosztó lenne a férje miatt, sajnos a fidesz karaktergyilkolászása nem csak a fideszeseknél hatott. Sajnos. jönnének az Apró családdal az ellopott villával stb. Ha nem politikai szempontból nézek egy miniszterelnököt akkor Dobrev Klára erre a legfelkészültebb. De ez Magyarország...sajnos.
Nyírfa
@Horizont: Van abban igazság, amit mondasz, a fővárost én is féltem, bár, szerintem nem veszítenénk el. Csak, valóban, ki jönne Karácsony után? Az MSZP nálam szóba sem jöhet. A Momentum még nem bizonyított, kiemelkedő DK-s politikust sem tudnék mondani.
Márki-Zayban mint miniszterelnökben, nem bíznék, akkor már ezerszer inkább Dobrev Klárára adnám a voksomat - tényleg, ő DK-s politikus :) - : izgalmas idők jönnek.
Jut eszembe: a főváros élére kerülhetne végre egy civil szakember. Kormányban is a szakértőit preferálnám.
kereső
@Horizont: És akkor kérdezem én, meddig hagyjuk még, hogy a fideSS határozza meg hazugságok és félrevezetések tömkelegével, hogy én mit gondoljak egy-egy jelöltről az ellenzéki oldalon. És csak azért mert a fideSs-re/orbánra veszélyes és le akarják járatni ezért inkább én is eldobom?, Milyen ellenzéki állásfoglalás ez? Hiszen Gyurcsány-t azért kellett karaktergyilkolni, mert ő volt(???) a legveszélyesebb ellenfél orbánra nézve. Minden téren. Ezért kellett mindazt rákenni- amit azután orbán véghez vitt 2010 óta. Nem adjuk már meg ezt az örömet orbánnak. Én ki tudok állni Jakab mellett is bármikor, pedig soha nem voltam Jobbikos.
kereső
@Nyírfa: Már tegnap is irtam- menedzser kormány kell! A politikát vigye a parlament, és a frakciók.
karma1
@Béla333: Belus, nagyon jol latod! Karacsonyt nem szabad elmozditani a helyerol, mert nem lesz meg egy olyan fopolgi, mint o ! Arrol nem beszelve, hogy mar masodszor NEM akar ME lenni, csak masok nyomjak ot ebbe a szituba. Latjuk, hogy Botkanak is mi lett a vege: sokkal jobb o is Szegeden, mint orszagosan! Arrol nem beszelve, hogy Karacsony finom, kompromisszumos megoldasokkal operal, mig Jakab rendkivul harcos: amit megiger, azt vegig is fogja vinni! (Karacsony is megtenne, de ugykodes kozben az orbani gepezet ledaralna, mielott celba erne.)
Azt se szabad elfelejteni, hogyha mar most el kell neki kezdeni kampanyolni, mar akkor se fog teljes mellszelesseggel Budapest dolgaival foglalkozni, hanem mindenki nyomni fogja ot a miniszterelnokseg fele. Karacsony ott jo, ahol van, ebben a pozicioajabol a legerosebb tamasza lehet az uj ME-nek!
Horizont
@kereső: 12:42
Persze teljesen igazad van. Én a rendszerváltáskor 35 éves voltam. Soha nem szavaztam a fideszre. Kitartottam az elveim mellett. Sőt rühellem a nagy ígérgetéseket és az ígérgetőket. De sajnos nagyon sok ember olyan aki többet ígér arra szavaz. Most jobbra, most balra. Nekem ez felfoghatatlan. Én azt szeretném ha valaki kiállna és azt mondaná, nem tudok ígérni csak vért és könnyeket, de kérek cserébe 2 évet és mindet rendbe hozunk. Na ha valaki ezt mondaná már ki is nyírta magát. Ez szomorú.
Horizont
@karma1: Az MSZP tolja Karácsonyt, mert előnyt szeretne magának ebből kovácsolni.
Szánalmas. Ha elfogadja az is.
Shikari
Orbánnak jelenleg nincs alternatívája! Jelenleg tuti, hogy ő lesz tovább is a miniszterelnök!
karma1
@Horizont: Nyomjak inkabb a Kunhalmit. Karacsony Parbeszedes, - az mszp meg szegyellje a pofajat, hogy a Kunhalmin kivul nincs ott senki, aki megfelelne a kovetelmenyeknek!
A torok gabor meg menjen az anyjaba, ne josolgasson. Mar megint elojott a halalmadar...:( Mindjart jon a lattmann , puzser, berki, Mesterhazy, Bajnai,...Ha osszetennem ezt az 5-ot, akkor se adna ki egy negyedet sem...:(
Horizont
@Shikari: hahahahahaha de szeretnéd picinyem, sajnos ez nem nagyon fog összejönni, kétharmaddal pláne nem. Lejárt az ideje a vezérednek, elhasználódott, leamortizálódott. Megöregedett, széthízta magát. Selejt lett. Életben tartják mint anno Brezsnyevet :DDDD
Nyírfa
@kereső: 12.45

Emlékszem, egyet is értek! Már a Nolblogon is annak a véleményemnek adtam hangot, hogy a szakértői kormánynak van igazán létjogosultsága. Tovább megyek, pártok helyett a közvetlen demokráciára szavaznék , de az itthon még reménytelen.
kereső
@Horizont: Tegnap irtam @Pálinkás Palinak- csak ismételni tudnám magamat:" A kormány meg visszaveszi a feldatait a közoktatásban, a felsőoktatásban, visszaállitja a szociális hálót, és lesz felelőse minden olyan feladatnak, ami állami feladat, amiért elkéri az adódat. Szóval, nem duma kell, meg kinyilatkoztatás- hanem kőkemény menedzseri munka. Én egyébként el tudom képzelni Jakabot kancellária miniszterként- mert nem bikkfa politikus nyelven tudná elmondani, hogy a kormány mit-miért tesz, és hogy qrvára fájni fog mindenkinek. Ahogyan egykor a 2.világháború hőse mondta: " nem igérhetek mást: csak vért, veritéket, könnyeket".Nem lesz ez egy fáklyás menet.És mindenkire szükség lesz- oldalaktól függetlenül.
Horizont
@kereső: Igen így van. Vagy így kéne. Drukkolok ezerrel :)
karma1
@kereső: De azert maradjunk abban, hogy aki ezt "igerte" a nepenek, az mindettol fuggetlenul szar politikus volt (Churchill)... Csaki a haboruban nem akadt mas helyette...
Shikari
@Horizont: Úgy emlékszem, hogy nagyon ment a matek neked, amikor a kétharmaddal kapcsolatos okoskodást kellett előadni! Na akkor itt is matekozzunk!
Orbánnak egyedül annyi a támogatója, mint az összes ellenzéki miniszterelnök jelöltnek együtt.

Nem mond ez neked valamit? :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Horizont
@Shikari: Honnan tudod mennyi a támogatója orbánnak és mennyi az ellenzéki ME jelölteknek???
Nem szoktam okoskodni, ha tudok valamit abban okos vagyok, ha nem tudom akkor hallgatok.
Shikari
@Horizont: Általában havonta közzé teszik a közvéleménykutatási adatokat. Mind két oldalét!
Aki Én
@Málna: csakhogy mára olyan helyzet állt elő, hogy az aljas hazaáruló pszichopatánál bárki csak jobb lehet. Ez van...
Ellenzéki nem tud meggyőződésből választani.
Ti pedig nagyon rossz emberismerők vagytok, azért felel meg nektek egy hazaáruló elmebeteg.
Arra pedig hiába várunk, hogy egy épeszű, becsületes ember kiáll egy ilyen alakkal. Egész egyszerűen azért, mert nincs rá szüksége.
verőce21
"nem szabad túlértékelni az ellenzéki összefogást." - egyetértek, még az is lehet, hogy a hatosfogat be sem jut az országgyűlésbe, mert nem érik el a 15 %-os küszöbértéket.
sgl
Há ja.
HA a geczit és csürhéjét már összegyúrták a szarral és léteznek akkor két embert csak össze lehet gyúrni.
verőce21
A szocialista szavazók leadják majd Szanyi pártjára, a Jobbikos és a radikális Momentumos fiatalok a Mi Hazánk-ra és a Volner féle pártra szavaznak, a liberálisok egy része pedig a Pálinkás féle pártra szavaz...

Így megtörténhet, hogy mindegyik teljesíti a bejutási küszöb értéket és a hatosfogatnak már csak 14 %-ék marad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.