Mivel az ATV-hez köthető Spirit FM kapta meg a Klubrádió elvett frekvenciáját.

Szomorú volt számomra úgy beszélni az Egyenes Beszédben a mai közérdekű munkámról, hogy tudtam, egy ideig biztosan nem fogok az ATV stúdióiban, műsoraiban szerepelni

- írta hétfő esti Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a hvg.hu cikke szerint.

Hadházy a döntését azzal indokolta a bejegyzésben, hogy amíg a Klubrádió helyzete nem rendeződik (vagyis nem kapják vissza az eddig használt frekvenciájukat, ami a képviselő szerint törvénytelenül "raboltak el" a rádiótól, és amit az ATV-vel azonos érdekeltséghez tartozó Spirit FM kapott meg "önkényesen"), addig ő nem fog az ATV-ben szerepelni.

Hadházy Ákos bojkottálja az ATV-t

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Tudom, hogy abban a rádióban is kiváló emberek fognak dolgozni, de a szolidaritás és a valódi ellenzékiség most megköveteli ezt a nehéz döntést. Az okokról Tamás Gáspár Miklós ma részletesen és nehezen kikezdhető logikával írt, én legalábbis nem találtam rajta fogást

- tette hozzá a bejegyzésében Hadházy.

Tamás Gáspár Miklós hétfőn szólított fel bojkottra a tévécsatornával szemben, levelében többek között azt írta, hogy szerinte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) "a jog szellemével és betűjével ellentétesen" fosztotta meg a Klubrádiót a Budapest 92,9 MHz-es frekvenciától. A filozófus azt is botrányosnak tartotta, hogy a régi, 95,3 MHz-es frekvencia a kormányközeli Karc FM-hez került.

Tamás Gáspár Miklós úgy látja, ha az ATV ellenzéki és pártatlan lenne, akkor nem akarta volna megszerezni a Klubrádió frekvenciáját. TGM azt javasolta, hogy az ellenzékiek vagy függetlenek vagy pártatlanok egységesen bojkottálják az ATV-t, az ott dolgozó újságírók és más munkatársak pedig lehetőleg mondjanak fel.

A hvg.hu cikke szerint TGM levelelére Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója reagált, aki szerint a Spirit FM-en minden politikai oldal, így az ellenzékiek is komoly megszólalási lehetőséget kapnak, így szerinte szélesedik a demokratikus nyilvánosság, ami a közelgő kampányidőszakban kiemelten fontos.

Az NMHH Médiatanácsa tavaly szeptember 11-én jelentette be, hogy elutasította a Klubrádió kérelmét a rádiós jogosultságuk meghosszabbítására a Budapest FM 92,9 MHz-en. Emiatt a Klubrádió február 15. óta csak az interenten érhető el. Az NMHH április 6-án közölte, hogy ideiglenes kereskedelmi szerződést köt a Közösségi Rádiózásért Egyesülettel a fentebb jelzett frekvenciára, a döntés szerint május 3. és október 29. között a Spirit FM adhatja a műsort. A hvg.hu összefoglalója szerint az egyesület korábban pályázott a frekvenciára, ám akkor kizárták őket a pályázatból. Amikor a Klubrádiót lekapcsolták, akkor a vezetőség határozott arról, hogy beadják az ideiglenes használatra a kérelmüket.

Forrás: hvg.hu, facebook.com/Hadházy Ákos

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
az egész ellenzék egy szarhalom...már rég lehetett volna csinálni facebook mintára ellenzéki netes tv-t...az igazihoz képest fillérekből...de úgy látom jobb sirdogálni..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
az egész ellenzék egy szarhalom...már rég lehetett volna csinálni facebook mintára ellenzéki netes tv-t...az igazihoz képest fillérekből...de úgy látom jobb sirdogálni..
Greg
@Horizont: Mára már teljesen elkúrvult ez a csatorna. Tisztelet a nagyon kevés tisztességes újságírójuknak.
kereső
Helyes. Remélhetőleg sokan követik a példáját. Ott a face, az insta- milliókat el lehet érni ezeken a közösségi portálokon keresztül.
csak úgy....
@Shikari: szürd le mégegyszer és közben hasznád az eszed!
Málna
Igen nagy butaság a részéről önként lemondani erről a kevés tv-s szereplési lehetőségről is.
Eladott Ország
"A LEGJOBB, AMI AZ ELLENZÉKI PÁRTOKKAL TÖRTÉNHET, HA MEGSZABADULNAK AZ ATV-TŐL
Azt javasoljuk az ellenzéki pártok támogatóinak, hogy tárják ezt a politikusaik elé. Győzzék meg őket, hogy ne járjanak tovább ezen az úton, ami zsákutcába visz. Bízzanak magukban, a személyes meggyőző erejükben, az emberekkel való közvetlen kapcsolattartásban. Ne piramist építsenek, aminek a tetejéről, az ATV-ből szónokolnak, hanem szőjenek hálót. Ez a sikeres szervezési modell. Menjenek el az emberek lakóhelyére, életük legfontosabb színtereire, nyerjenek meg helyi szervezőket, aktivistákat. Erre fordítsák az erejüket. Az ATV pedig hazudozzon tovább magában, dőljön dugába Orbán terve az ATV-vel. Ha nem lenne a Klubrádió ügye, akkor is ezt kellene tenni. De miután nyíltan szövetkeztek az elnyomó hatalommal a Klubrádió kinyírására, minden ellenzéki párt maradék erkölcsi tőkéjét semmisíti meg, ha ezek után nem bojkottálja ezt az aljas, csaló társaságot. Nem veszítenek el semmit, viszont megnyernek mindent. Nincs kockázata az ATV-ből való végleges távozásnak. Ez a lépés az, amivel csak nyerhetnek. Ennek ellenére nincsenek illúzióink. Az ellenzéki pártok nem fognak elvszerűen cselekedni, mert nem szoktak, az ATV-s hazug pótcselekvést pedig nem fogják munkára cserélni. De ha egyszer valaki meg akarja dönteni az Orbán-rendszert, vegye elő ezt a cikket, benne van a győzelem kulcsa."
nepszava.us/a-legjobb-ami-az-ellenzeki-partokkal-tortenhet-ha-megszabadulnak-az-atv-tol/
NKF
Na,most akkor mi lesz?Nem látjuk majd a Faszházyt az ATV-n?Ilyen szörnyű csapás már rég
érte a magyar népet!Van ott elég borzalom!Ámbár legyűnk igazságosak,van a Kárász és van még
egy riporter aki nagyon jó volt (sajnálom nem jut eszembe a neve,azt hiszem József a kereszt-
neve)Csak a nyalós riporterek tündökölnek!
jesz
tegnap( is) a meghívottak közt volt Horn Gábor..akiről nem tudni mi a lófaszt keres a képernyőn? Az ATV-nél becsípődött ez a faszi, pedig nagyszar amit mond...

más...

Az külön érdekesség, hogy a metsző, kapáló Hadházy mögött ott ugrál kamerával a nemzet bohóca...próbálja kihozni a sodrából a megalázott Hadházyt...

Az a kis mitugrász mi a faszt keres ott? marhára unatkozhat, vagy jó pénzért ezt is elvállalta? Mert pénzért minent(mint tudjuk Hofitól)
csak úgy....
@Málna: igen nagy butaság a részedröl,hogy bevallod-belátod,hogy az ellenzéki politikusoknak a fideszes "köztv.-ben" semmi esélyük , annak ellenére, hogy magyarországon dúl a szólásszabadság és orbánék nem hallgatattnak el senkit! magyarország a mosolyok és ellentmondások országa!
jesz
@Shikari: 10.07: hát most benézted, vagy szar a szűrőd. Ő tényleg azt teszi, ami egy tökös, esküjét megtartó ellenzéki képviselőnek tennie kell..
hogy lódoktor? hát mem is ruhatár, vagy büfészakos, mint jónéhány megmondó...a magadfajták vagdalkoznak amikor meglátják, hogy repül..milyen jól megy neki...stb...stb..aztán kiderül, mi is az igazság(valóság) és kuss.
Amúgy már csak drónra jut, de az is megfelel
Málna
@csak úgy...: Bevallom-belátom? Ezt mindenki tudja, jó reggelt kívánok! Hát pont erről beszélek, hogy még azt a kevés lehetőséget is elherdálja a hülyéje...Értjük egymást, vagy magyarázzam még?
Nessy
Valamikor hűséges nézője voltam az ATV-nek. Ma már a híradója nem sokban különbözik a királyi tv-től. A beszélgetős műsorokban néha a riport alany párt állástól függenek a kérdések. Azért a bojkottnak nem tudom, van e értelme! De ez Hadházy döntése.
csak úgy....
@Málna: tehát hadházy a "hülye" mert a fideszék lakatot tesznek a szájára!
szerinted egy normális országban az ellenzéket ki lehet tiltani a köztv. böl!? itt ezen van a hangsúly és nem az atv-bojkotton! neked- magadnak kéne egysmást elmagyaráznod ,engem kímélj meg !
tudode
Azért ezt a bojkotot át kellene értékelni, amiatt is, mert az ATV az egyetlen felület, ahol megszólalhatnak még a csuti csicsKÁI is!
.
Különben az ELTEMETETT DEMOKRÁCIÁBA minden belefér, és annak az ellenkezője is!
.
----- Eltemetett demokrácia – Vörös Imre volt alkotmánybíró szerint államcsíny történt
www.vasarnapihirek.hu/fokusz/eltemetett_demokracia_voros_imre_volt_alkotmanybiro_szerint_allamcsiny_tortent
-----------------------
.
Aki szerint:
.
----- Magyarországon befejeződött a diktatúra kiépítése - Vörös Imre a Klubrádióban (2020.08.11.)
www.youtube.com/watch?v=Jt6vTh3as5U&t=883s
--------------------------
.
Valójában már nem széle, hossza egy tartja fenn ezt a valamit, hanem a megélheési csicsKÁI, és az megélhetési ellenzék!
------------------------
.
Milyen ország az, ahol a törvényesség védője, az un. alkotmány/alaptörvény bíróság is kustiban van!
.

.
Emmersson71
Még csak most?!
Kb 3 éve csak egyes műsorokra kapcsolok oda, mert már Rónai Egon is "betagozódott" (5 gyerek, kell a pénz...). Amikor Szöllősi Györgyi (2010-2015-ig MTV), is megjelent a képernyőn, az már szépen jelezte az irányt. Hogy Trutymóról és Kárászról szót se ejtsünk.
Talán Holló Márta és Sváby - bár néha mond ő is furcsákat - ér valamit abban a kanálisban.
Emmersson71
@tudode: Csakhogy az ATV riporterei nem beszélni hívják be az ellenzékieket, hanem vitázni! Ez nagyon nagy különbség. Beleállnak a kormánypárt szerepébe és úgy kérdeznek, nem pedig pártatlanul!
Ennél az is jobb, ha nem mennek oda.
Emmersson71
@Málna: Na, "kevés TV szereplés"?! Akkor még sincs "baloldali médiatúlsúly"???
csak úgy....
@Shikari: gondolom az adrián yachton toszó fideszes borkairól jobb a véleményed,pedíg az ö zoknija is lyukas vót! :) butus vagy tibim,mint a segg..
Emmersson71
@Shikari: Ne viccelj már..lyukas zokni Borkainál is volt, Tarlós is szánalmas volt a megafonjával.
A táblás reagálás REakció volt pl Kövér et. és tsai. primitív megnyilvánulásaira - főleg azok undorítóak, amikor nőket aláznak! Ráadásul nem egy ellenzékinek nem marad megszólalási lehetősége, mert kettős mérce van egyes ülést levezetőknél. Ellenzékinél egy joval gyengébb személyeskedésnél is elveszik a szót (mikrofon némítás), míg Fideszes vagy KDNP-s felszólalóknál sokkal durvább beszólások is mehetnek.
csak úgy....
@Shikari: haragszol rá mert nem vizsgált meg? :) hibbe buta vagy te tibi!
csak úgy....
@fergeteg: nektek csak az orbáni manna köll péntekente! :)
Emmersson71
@Shikari: Nincs, mi indokolná Kövér et. tetteit!
tudode
@Emmersson71: .
Olyan minden már, hiszen Fesz van szinte minden szinten!
.
Egy két link az ATV tulajdonlásával kapcsolatban:
.
Fesz lesz Magyarország
------ NÉMETH SÁNDOR SOROZATBAN VESZÍTI A PEREKET AZ ATV ELLOPÁSA ÜGYÉBEN
nepszava.us/nemeth-sandor-sorozatban-vesziti-a-pereket-az-atv-ellopasa-ugyeben/
.
----- Fesz lesz Kiemelt fő hír Magyarország
------ ITT LÁTHATÓ LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE, HOGYAN LOPTA EL NÉMETH SÁNDOR AZ ATV-T A HIT GYÜLEKEZETÉTŐL
nepszava.us/itt-lathato-lepesrol-lepesre-hogyan-lopta-el-nemeth-sandor-az-atv-t-a-hit-gyulekezetetol/
-
Fesz lesz Kiemelt fő hír Magyarország
----- NÉMETH SÁNDORT AZÉRT NEM TARTÓZTATTÁK LE, MERT ORBÁNNAK HASZNOSABB, HA ZSAROLHATJA
nepszava.us/nemeth-sandort-azert-nem-tartoztattak-le-mert-orbannak-hasznosabb-ha-zsarolhatja/
.
stb., stb.,
-------------------------
.
Ezek után jót röhög majd a felcsúti nemzetvezető, hogy ezt megcsinálta, miközben az összefogásnak nincs más felülete csak az elrabolt ATV!
.
Tartom azt, hogy nagyobb szolgálatot tett volna az ellenzék ha nem szívott volna egy levegőt a 133 bátor NER-essel+
tudode
@Emmersson71: .
Ki merte volna a rendfszerváltáskor, még álmában is gondolni, hogy abban a mocsokban kell élnünk, amikor már a lelkipásztorok, vagy micsodák sem különben az un. "honfoglalóknál", ami átkosabb az átkosnál!
moareka
Ennek a csatornának nem kell költeni nézettségi mutatókra, mostantól zuhanni fog ezerrel...Én csak Rónai Egont nézem, amig nem kezdik el mellőzni...
Málna
@csak úgy...: Szóval magyarázzam még...Itt most ez az idióta a saját szájára tett lakatot. Itt most az ATV - bojkottról van szó, nem a köztévéről.
Mindig háttal ülsz a moziban.
Málna
@Emmersson71: A média az csak tv-csatornákból áll? Attól, hogy a tv-csatornák közül több a jobboldali, összességében még simán lehet baloldali média-túlsúly.
Emmersson71
@Málna: Aha..mesélj még! Sorold az ellenzéki oldalakat!
Málna
@Emmersson71: Például ez itt..HVG, 24.hu, Telex, 444...rengeteg van.
Emmersson71
@Málna: És ennek mind megvan az ellenpárja (mint 444 vs 888)..plusz a fentebb említett összes megyei lap, KESMA néven több száz kiadvány.
evacica
@Málna: Hát nálad biztos elgurult a gyógyszer!
Málna
@evacica: Valami gondolat, ellenérv stb...? Ne is álmodjak róla, ugye?:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.