A Népszava kedden arról írt, hogy visszadobta az Európai Bizottság a magyar helyreállítási tervet.

A Bizottság (EB) irányítói közölték a magyar delegációval: az uniós helyreállítási alap igénybevételére kidolgozott magyar terveket annyira rossznak tartják, hogy ebben a formában nem fogják támogatni

– írja a Népszava.

A lap szerint

Orbán Viktor semmilyen engedményt nem tudott elérni az uniós vezetőkkel tárgyalva.

Ha a magyar kabinet ragaszkodik az elképzeléseihez, akkor a nemzeti terv negatív ajánlással kerül majd az EU-s pénzügyminiszterekből álló tanács elé – teszi hozzá a Népszava.

A munkavacsorán a Népszava információi szerint hatan vettek részt: Ursula von der Leyen, a Bizottság elnöke, Céline Gauer, a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköznek nevezett pénzügyi alapért felelős munkacsoport vezetője és Björn Seibert kabinetfőnök. Magyar részről: Orbán Viktor, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, valamint Bóka János Orbán uniós ügyekért felelős államtitkára.

A magyar tervről április 23-án egy munkavacsorán egyeztettek, itt Céline Gauer, a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköznek nevezett pénzügyi alapért felelős munkacsoport vezetője azt közölte, hogy az alapítványokba kiszervezett egyetemeknek nem tudnak pénzt adni. Ursula von der Leyen pedig leszögezte, hogy

most kizárt a politikai egyezség.

Megvalósulhat Orbán „rémálma” a Népszava szerint, Gulyás cáfol és közölte, hogy a lap "régi komcsi szokás szerint hazudik"

Fotó: MTI / MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA /BENKO VIVIEN CHER

Gulyás másnap, április 24.-én jelentette be nyilvánosan, hogy Magyarország „nem kér hitelt” a helyreállítási alapból, csak vissza nem térítendő támogatást vesszük igénybe, a felsőoktatási fejlesztési programot pedig megoldjuk saját költségvetésből.

A Népszava szerint már december óta folyamatosan jelezték uniós részről a magyar kormánynak, hogy az alapítványokba kiszervezett egyetemeknek nem adnak pénzt, de a magyarok nem reagáltak érdemben ezekre a kritikákra. A lap egy forrása szerint így viszont akár még „Orbán Viktor rémálma” is megvalósulhat, vagyis az, hogy annyira lemaradunk, hogy a tanácsnak végül külön kell majd döntenie a magyar tervezetről.

A cikk megjelenése után Gulyás Gergely reagált a Népszava állításaira

Gulyás szerint

a magyar miniszterelnök és az Európai Bizottság elnökének találkozója kifejezetten baráti volt.

Ott voltam, a Bizottság elnöke részéről egy szó sem hangzott el abból, amit a Népszava a szájába ad. Ahogyan Magyarország, úgy a 27 tagállamból 20 másik sem akarja államadósságát további uniós hitellel növelni. A helyreállítási tervet pedig számtalan konstruktív egyeztetés után ma este nyújtjuk be, tehát logikailag könnyen belátható, hogy nem lehet visszadobni azt, amit be sem nyújtottunk.

A Népszava régi komcsi szokás szerint hazudik

– írta Facebook-oldalán a Miniszterelnökség vezetője.

Hozzátette azt is, mivel a Népszava eredeti cikkét a 24.hu is szemlézte, hogy 

Ez nem újságírás, hanem baloldali kampány. Ezek nem újságírók, hanem politikai aktivisták.

A 24.hu jelszót válthatna:

24.hu – friss hazugság – valótlan tartalom

Így gyárt álhíreket a baloldali média. A magyar miniszterelnök és az Európai Bizottság elnökének találkozója...

Közzétette: Gulyás Gergely – 2021. május 11., kedd

Forrás: 24.hu, Népszava

Címlapkép: MTI / MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA /BENKO VIVIEN CHER

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Hamisgulyás szerint a hazugság régi komcsi szokás. Nem véletlen elszólás, mert a fidesz tele van régi komcsikkal, de az újak is úgy hazudnak, mint a vízfolyás. Persze nem mindig, csak ha kinyitják a pofájukat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Shikari: tegnap, 21:33 ♦ A fidesz évek óta nem említi a párt nevének jelentését. Vajon miért? A fiatalságukkal együtt az eszük is megszűnt? Mivel többségük MSZMP és a munkásőrség tagja volt, így nehéz lenne őket fiatalnak nevezni.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/164234194_480403816657677_4991166435130526282_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-3&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=GAAkhX8gRy0AX-OKxxF&_nc_oc=AQmv7bCpVjHQKZquB8Wk65CJ1TOS0azKApOhB9UHPekNl9cQhcwcaOxFslrHBk3B0nI&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=ae00e24f7af9fc5d983bdd496efc86f4&oe=60C07284
Szerencsétlen már nem tud mit kitalálni. Kell egy terv a nyitáshoz is. Teljesen mindegy mit mondanak neki, a saját üres feje után megy. Egyébként meg egyik takony sem mer neki szólni semmit, ez jellemzi a diktatúrákat. Persze tökös gyerekek voltak már, nem is olyan messze, amikor egy bizonyos Nicola Ceaușescut megkértek hogy távozzon a közéletből. A kárpátok géniusza is csalhatatlan volt.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/164350898_479950560036336_6081786437876843231_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=JDN34obqTzIAX-mhqHf&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=c68d48cbdba64756317851ff1669eb72&oe=60BFE1F5
Toller Béla
Kizárólag az EU-n műlik, hogy ennek a hazug takonynak a torkára forrassza a szót ! Ebbe mi nem tudunk beleszólni, most nem !
csak úgy....
@Shikari: a jóslataid az utóbbi idökben elég sz..ok! elöször azt jósoltad,hogy orbán vezeti majd az eu.-t,-aztán ,hogy tarlós magasan nyeri a választást, -majd azt,hogy trampli ismét elnök lesz!
erre a 2022 -es jóslatodra aludj még párat!:) sokakna tele van ám a tökük a géniuszoddal..
CsipkeRózsa
@Shikari: Mit csinálnátok az ország fele lakossága nélkül?
kolnidre
Gulyás! Ha melléd tennének egy vödör szart,és az embereknek választani kéne,egyáltalán nem biztos,hogy az emberek nagyobbik része téged választana.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.