A Népszava kedden arról írt, hogy visszadobta az Európai Bizottság a magyar helyreállítási tervet.

A Bizottság (EB) irányítói közölték a magyar delegációval: az uniós helyreállítási alap igénybevételére kidolgozott magyar terveket annyira rossznak tartják, hogy ebben a formában nem fogják támogatni

– írja a Népszava.

A lap szerint

Orbán Viktor semmilyen engedményt nem tudott elérni az uniós vezetőkkel tárgyalva.

Ha a magyar kabinet ragaszkodik az elképzeléseihez, akkor a nemzeti terv negatív ajánlással kerül majd az EU-s pénzügyminiszterekből álló tanács elé – teszi hozzá a Népszava.

A munkavacsorán a Népszava információi szerint hatan vettek részt: Ursula von der Leyen, a Bizottság elnöke, Céline Gauer, a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköznek nevezett pénzügyi alapért felelős munkacsoport vezetője és Björn Seibert kabinetfőnök. Magyar részről: Orbán Viktor, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, valamint Bóka János Orbán uniós ügyekért felelős államtitkára.

A magyar tervről április 23-án egy munkavacsorán egyeztettek, itt Céline Gauer, a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköznek nevezett pénzügyi alapért felelős munkacsoport vezetője azt közölte, hogy az alapítványokba kiszervezett egyetemeknek nem tudnak pénzt adni. Ursula von der Leyen pedig leszögezte, hogy

most kizárt a politikai egyezség.

Megvalósulhat Orbán „rémálma” a Népszava szerint, Gulyás cáfol és közölte, hogy a lap "régi komcsi szokás szerint hazudik"

Fotó: MTI / MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA /BENKO VIVIEN CHER

Gulyás másnap, április 24.-én jelentette be nyilvánosan, hogy Magyarország „nem kér hitelt” a helyreállítási alapból, csak vissza nem térítendő támogatást vesszük igénybe, a felsőoktatási fejlesztési programot pedig megoldjuk saját költségvetésből.

A Népszava szerint már december óta folyamatosan jelezték uniós részről a magyar kormánynak, hogy az alapítványokba kiszervezett egyetemeknek nem adnak pénzt, de a magyarok nem reagáltak érdemben ezekre a kritikákra. A lap egy forrása szerint így viszont akár még „Orbán Viktor rémálma” is megvalósulhat, vagyis az, hogy annyira lemaradunk, hogy a tanácsnak végül külön kell majd döntenie a magyar tervezetről.

A cikk megjelenése után Gulyás Gergely reagált a Népszava állításaira

Gulyás szerint

a magyar miniszterelnök és az Európai Bizottság elnökének találkozója kifejezetten baráti volt.

Ott voltam, a Bizottság elnöke részéről egy szó sem hangzott el abból, amit a Népszava a szájába ad. Ahogyan Magyarország, úgy a 27 tagállamból 20 másik sem akarja államadósságát további uniós hitellel növelni. A helyreállítási tervet pedig számtalan konstruktív egyeztetés után ma este nyújtjuk be, tehát logikailag könnyen belátható, hogy nem lehet visszadobni azt, amit be sem nyújtottunk.

A Népszava régi komcsi szokás szerint hazudik

– írta Facebook-oldalán a Miniszterelnökség vezetője.

Hozzátette azt is, mivel a Népszava eredeti cikkét a 24.hu is szemlézte, hogy 

Ez nem újságírás, hanem baloldali kampány. Ezek nem újságírók, hanem politikai aktivisták.

A 24.hu jelszót válthatna:

24.hu – friss hazugság – valótlan tartalom

Így gyárt álhíreket a baloldali média. A magyar miniszterelnök és az Európai Bizottság elnökének találkozója...

Közzétette: Gulyás Gergely – 2021. május 11., kedd

Forrás: 24.hu, Népszava

Címlapkép: MTI / MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA /BENKO VIVIEN CHER

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Hamisgulyás szerint a hazugság régi komcsi szokás. Nem véletlen elszólás, mert a fidesz tele van régi komcsikkal, de az újak is úgy hazudnak, mint a vízfolyás. Persze nem mindig, csak ha kinyitják a pofájukat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Nem hiszem, hogy az olvasók többsége Gulyás Gergely változatát fogadja el.
Néro
Hát ha ennek a gulyáságyúnak igaza van akkor ott Brüsszelben semmiből nem tanulnak. Akkor tömjétek pénzel de hálájára ne számítsatok. Torgyán már megmondta a hála nem politikai kategória. Egyébként is ez a kicsi ,kövér csuti libalegelőn nevelkedett parasztgyerek csak abból ért ha pofánvágják mint gyerekkorában Csak szónék ű maga mesélte élményeit.
cikicakk55
" A Népszava régi komcsi szokás szerint hazudik" Rohadnátok meg a főnökötökkel együtt!!! Ti vagytok azok a kommunisták,akik hazudtatok a rendszerváltás előtt és után is. A Fidesz több mint 70%-ban volt komcsikból állt. Aki akkoriban meg gyerek volt,azoknak a szüleik voltak komcsik ( lásd Orbán Győző Pártitkár és pici fiacskája Orbán Viktor KISZ titkár.
Macskaszem
Hamisgulyás szerint a hazugság régi komcsi szokás. Nem véletlen elszólás, mert a fidesz tele van régi komcsikkal, de az újak is úgy hazudnak, mint a vízfolyás. Persze nem mindig, csak ha kinyitják a pofájukat.
Eladott Ország
Marhagulyás régen és most.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/175592929_756586028334608_7118208747064241783_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-3&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=kppWkx1RCgIAX_DJGuW&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=2553c22063a86f4e2bacf70423fae8c4&oe=60C0DA7F
Az EU-ból járó pénzek azért illetik meg az országot, mert csatlakoztunk a közös piachoz. "Az Európai Unióból járó pénzek azért érkeznek az országba, mert megnyitottuk a piacokat a többi tagország felé." Nem tündérkém, téged nagyon félrevezetett a potrohos gazdád. Szolidaritásnak hívják. Az Unió mindig is a közös megoldásokat kereste, azokat, amelyekkel minden tagország jól jár. Ezt a válságot is a tagországok összefogásával kívánja kezelni, abból a közös kasszából, ahonnan a potrohos csak kivenni szokott. Itt az ideje somlói galuskám,( gundeli 360 Ft-os ) hogy korrepetálásra járj legalább az alapvető gazdasági fogalmakról, folyamatokról.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/182468383_507196640645061_8523660873888437603_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=16q0GIwBQS0AX9cNzw9&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=e7910a25e86260aa1863490dab352246&oe=60BEA3A1
Gauntlet
az EU helyében már az épületből is dobnám őket kifele! Lopjatok egymástól! Barmok!
csipetke
@Macskaszem: 15:30 Nekem is ez jutott eszembe,még annyi plusszal,hogy orbánba olyannyira rögződött ez a komcsi szokás,hogy igencsak figyelni kell arra,amit mond,hogy egyszer-egyszer igazmondáson kapja az ember,de ez igen-igen ritka.
tudode
Prózai!
.
De a hőBŐRGŐ ott ült a dicsőségess nagyúr mellett a Sargentini jelentés vitájában, tanuja lehetett annak, hogy a góréja nem csak a saját országát, az EU-t is megosztotta szirénhangjával, miközben fehére olvassák a tetteit
.
----Sargentini-jelentés: Orbán beszéde az Európai Parlamentben
www.youtube.com/watch?v=Hedv3vGpvNQ&t=2044s
-------------------------------
.
És nem süllyedtek el szégyenükben amiatt, aki faarccal fogadta a cinkelt kátyának a visszhangját, miközben a alattvalója jegyzetelt!
.
Mi az, hogy régi komcsi szokás akkor, amikor hatványozottan élhetőbb volt, ahogy ez a kaparjkurta, szolgálni nem tudó galeri visszaél a hatalmával, szégyent hozva saját országára!
nezelodo
Ezek szerint a Gulyás azt állítja, hogy ez a lap elorozta a fidesz kommunikációs módszereit?
Az EU által nyújtható hitellel pedig ugyanaz lehet a baj, mint az IMF hitellel volt, hogy csak meghatározott célra volt fordítható, egyszóval nem lehetett ellopni. Ezzel együtt a 2010-es kormányra kerülésükkor első dolguk volt az elődjük által fel nem használt IMF hitelkeret lehívása volt.
csipetke
A fidesznek rettenetes dolog az internet. Bármi történik bárhol,a világ összes pontján pillanatok alatt tudják.Nix hazudozás,mert azonnal kiderül. Szerencsére nem kell orbán,és a fidesz mesedélutánjára hagyatkozni,vannak objektív,és igazat író médiák,akikre nyugodtan hagyatkozhat az ember. Sokszor előfordult,hogy orbán hazudott 1-1 EU-s esetről,de onnan nagyon gyorsan megcáfolták. Nyilván Brüsszelben is kiismerték orbánt,és tudják,hogy nem az igazmondásáról híres
kissé felnőttem
gujáska apucijéba sem voltál még ? azért nem tudhatod miről beszélsz komcsi orbán pld az volt??? nagy dallaszt max párt tag !!! tudod mi a kettő közti különbség nem ugye Pótold sürgőssen sokkkal vagy elmaradva
kissé felnőttem
ja persze tudják már orbincának miért ollan sűrgős ? haverokat tömne meg alappitvány kodna ja ja aztán cartak az orrára neki naon nagyot oppá rézi ?
Gyurka80
@Macskaszem: Volt aki be is vallotta elvtársai előtt (csak kitudódott), most a degeneráltak vezetője böszmeferi :hazudtunk ...
kissé felnőttem
és melyik hazudik orbán a régi komcsi? ő komcsi?? sosem volt,?max előnyökért párt tag
ÉN csak a komcsin, messze nem komcsi volt, csak tag dijfizetéssel
kokopelli
@kissé felnőttem: mivel a "dr. Miniszterelnök Úr" egy kicsit skizó,nem számít,hogy milyen komcsi volt, vagy
még lesz! Az mindig a pillanati állapotától függ!
RonaGyuri
Te Gergől, hányszor derült ki az utóbbi napokban, hogy nem mondtál igazat??? =))
justhpeter
Szerintem is Gulyásnak van igaza. Az Unió úgy döntött, hogy a túlbonyolítás elkerülése érdekében egyenesen Mészáros számlájára utalja a "magyaroknak" járó pénzt és majd vergődjön Orbán Mészárossal, hogy kiknek kell továbbutalni a pénzből.
Mindemellett természetesen a NER összes magánalapítványát az Unió magától érthetődően egyenesen Brüsszelből fizeti.
Clavigo
@Gyurka80: @Shikari: Na csicskagyászok... Szopatják a Gazdátok harcsapofáját...:):)
simmering73
@Shikari: Kaptok ti sallert meg kokit a mocskos, hazug, tolvaj pofátokra.
Gyurka80
@Clavigo: a népsz@ra írta, nem mérvadó
Clavigo
@Shikari: Lopni indulsz ilyen későn,,,vagy pippantani pár hajléktalant Kőbányán..?
Eladott Ország
@Shikari: tegnap, 21:33 ♦ A fidesz évek óta nem említi a párt nevének jelentését. Vajon miért? A fiatalságukkal együtt az eszük is megszűnt? Mivel többségük MSZMP és a munkásőrség tagja volt, így nehéz lenne őket fiatalnak nevezni.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/164234194_480403816657677_4991166435130526282_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-3&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=GAAkhX8gRy0AX-OKxxF&_nc_oc=AQmv7bCpVjHQKZquB8Wk65CJ1TOS0azKApOhB9UHPekNl9cQhcwcaOxFslrHBk3B0nI&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=ae00e24f7af9fc5d983bdd496efc86f4&oe=60C07284
Szerencsétlen már nem tud mit kitalálni. Kell egy terv a nyitáshoz is. Teljesen mindegy mit mondanak neki, a saját üres feje után megy. Egyébként meg egyik takony sem mer neki szólni semmit, ez jellemzi a diktatúrákat. Persze tökös gyerekek voltak már, nem is olyan messze, amikor egy bizonyos Nicola Ceaușescut megkértek hogy távozzon a közéletből. A kárpátok géniusza is csalhatatlan volt.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/164350898_479950560036336_6081786437876843231_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=JDN34obqTzIAX-mhqHf&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=c68d48cbdba64756317851ff1669eb72&oe=60BFE1F5
Toller Béla
Kizárólag az EU-n műlik, hogy ennek a hazug takonynak a torkára forrassza a szót ! Ebbe mi nem tudunk beleszólni, most nem !
csak úgy....
@Shikari: a jóslataid az utóbbi idökben elég sz..ok! elöször azt jósoltad,hogy orbán vezeti majd az eu.-t,-aztán ,hogy tarlós magasan nyeri a választást, -majd azt,hogy trampli ismét elnök lesz!
erre a 2022 -es jóslatodra aludj még párat!:) sokakna tele van ám a tökük a géniuszoddal..
CsipkeRózsa
@Shikari: Mit csinálnátok az ország fele lakossága nélkül?
kolnidre
Gulyás! Ha melléd tennének egy vödör szart,és az embereknek választani kéne,egyáltalán nem biztos,hogy az emberek nagyobbik része téged választana.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.