Ahogy arról mi is beszámoltunk, Orbán számokhoz kötötte a nyitást. A következő lépésben hamarosan a 6 milliós számot kéne elérni, azonban van egy kis bökkenő.

Durván kudarcba fulladt Orbán terve, napi 400 ezer embert kellene oltani – ez szinte lehetetlen
Kép:Propeller

Orbán 2021. április 9-i reggeli rádiós beszédében ismertette az oltási ütemet, aminek a végén a bűvös 7 milliós szám áll, ezt június elejére várta. Azonban ennél sokkal érdekesebb a május 15. Erre a dátumra remélte ugyanis a 6 millió beoltottat a miniszterelnök. 

Az oltási terv legnehezebb része a négymilliós szám után kezdődött:

cél az 5, majd a 6 millió

Ehhez 2 héten át napi átlagban 150 ezer első dózist kellett volna eloltani, ami szinte kivitelezhetetlen, hiszen ennyi vakcinát még nem adtak be soha egy nap alatt. És úgy néz ki, ez a terv teljesen elbukott ugyanis:

A második szakaszból eddig eltelt 11 nap alatt a napi 150 ezer új oltás helyett csak annak harmadát, átlag 50 ezret adtak be.

A május 11-én közölt adatok szerint:

Hétfőn 40 214 első dózist adtak be

Ahhoz hogy meglegyen a 6 milliós szám május 15-én, innentől kezdve 1  653 911 oltást kéne beadni. Az azt jelenti, hogy:

naponta több mint 413 ezer oltást kéne beadni.

Ahogy arról mi is beszámoltunk a 16-18 évesek húzhatták volna felfelé, azonban ez nem vált be. 

Az oltásra regisztrált 16-18 évesek száma valahol 84 ezer környékén lehet.

Ennek fényében a 6 millió beoltott mindenféleképpen május második felében lehet meg, abban az esetben, ha naponta az elképesztőnek tűnő 100-120 ezer oltást be tudnak adni. Ezzel a probléma az, hogy ez szinte egyenlő a lehetetlennel, a legtöbb oltást akkor adták be, amikor megnyitották a Pfizer csapokat. 

200 ezer adag orosz vakcina is érkezett ma, ez az utolsó szállítás. Ebből is sokat adtak be, persze a statisztikákat javította, de mivel ebből már csak a második körnek tartalékolnak, ezzel a továbbiakban nem érdemes számolni.

A vakcina elvileg rendelkezésre áll, hiszen a hétvégén is több mint 1 millió adag érkezett Kínából.

A külügyi tárca vezetője hangsúlyozta:

a beérkezett nagymennyiségű kínai vakcina lehetővé teszi, hogy a következő mérföldkő, az ötmillió beoltott felé tegyünk egy hatalmas lépést, közelebb visz minket ahhoz, hogy az élet visszatérjen a normalitás talajára.

Címlapkép:Propeller

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"a beérkezett nagymennyiségű kínai vakcina"

Na itt a baj! Mindenkinek herótja van már a Mao Könnyétől és inkább megvárja, amíg rátok rohad, aztán majd jöhet a normális, engedélyezett, bevizsgált vakcina...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@cikicakk55: Orbán kínai vakcinát kapott.
istván irén
Talán nem a kínai szart kéne erőltetni. amikor pfizerrel oltottak a tömeg egymást taposta
istván irén
@Málna: ha.ha.ha ez a legjobb vicc amit valaha hallottam
cikicakk55
@Málna: Nem,Orbán a Pfízert kapta meg,csak a bama.hu és a Pécs.hu közölt olyan fényképet,hogy Orbán éppen felveszi a kínai vakcinát. Érdekes,hogy az egyik hírportálon a jobb karjába kapja épp a vakcinát, a másik hírportálon meg a bal karjába. Nem kicsit furcsa ugye,hogy két kínait is felvesz egyszerre,mikor köztudott,hogy az egész kormány a pfízert vette fel még Februárban. Azért csináltatta a képeket,hogy a sok hülye agymosott lássa,Ő is a kínait veszi fel. Annyira sötét,hogy elfelejtett addigra,hogy szinte minden újság megírta,hogy felvették a Pfízert.
Málna
@cikicakk55: Az egyik képen az influenza elleni oltást kapja meg. De ezt már akkor is leírtuk. És kínait kapott, szó nem volt Pfizerrről. Ne hagyd magad hülyíteni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.