Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kimondta, hogy a kínai Sinopharm-vakcina az időseket is védi  közölte Menczer Tamás kedden a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Ismét nagyot csúsztatott a fideszes államtitkár – mást mondott WHO a Sinopharmról, mint amit ő állít
Kép:Pixabay

A HVG.hu számolt be arról, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára azt is közölte, hogy a WHO kifejezetten ajánlja a vakcina használatát a 60 év felettieknél is.

Az államtitkár azt is hozzátette, hogy az ajánlásban nincs arra utaló adat, hogy a vakcina másképpen hatna az időseknél és a fiataloknál.

Az Egészségügyi Világszervezet állásfoglalásából azonban néhány részletet nem említett meg Menczer Tamás. A WHO szakértői bizottsága értékelésében többek között azt is írja, hogy

a 60 éven felüliek esetében korlátozottan állnak rendelkezésre a biztonságosságról szóló adatok, mivel kevesen vettek részt a klinikai vizsgálatokban.

Mellette pedig azt ajánlják, hogy azok az országok, amelyek úgy döntenek, hogy a 60 éven felülieknek is beadják az oltóanyagot, folyamatosan ellenőrizzék annak biztonságosságát.

Azt is írták:

a vizsgálatok úgy készültek, hogy nem alkalmasak annak kimutatására, hogy a vakcina hatásos a súlyos társbetegségekben szenvedőknél, a várandós nőknél, vagy a 60 évesnél idősebb embereknél.

Az államtitkár korábban a világ legtekintélyesebb orvosi szaklapja, a The Lancet egyik cikkével érvelt a kínai Sinopharm-vakcina mellett, ahogy erről mi is beszámoltunk kiderült, hogy nem egészen a Lancetben jelent meg az által hivatkozott cikk és az írás nem egy tudományos kutatásról szólt.

Forrás:HVG.hu
Címlapkép:Pixabay

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Mint ha azt is mondta volna a WHO, hogy aki kínaival oltatja magát örökéletű lesz. De lehet, hogy én sem értettem teljesen a szöveget.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina
Egyszerüen undoritó ez a sok magafényezés hazugságok, ez a fidesz banda nem is tud mást de ma OV pincsije Varga Judit kijelentette a viruskezelés nem politika,, hát ennek a bandának pedig az nagyon is, hányinger ez a patkányok gyületkezete,, Hazugságból, lopásból él az egész kormány
solidedge
Mint ha azt is mondta volna a WHO, hogy aki kínaival oltatja magát örökéletű lesz. De lehet, hogy én sem értettem teljesen a szöveget.
Nessy
@Horizont: hamarabb utolérni jelenleg a kormányzat tényeket figyelmen kívül hagyó nyilatkozóit, mint egy plüss kutyát. Megtanulhatnák már, hogy "politikus hazudj,de rajt ne kapjanak!"
Clavigo
Menczerke (vagy kijafaszom ,,- by dojcs ) ,te riporternek is egy ökör voltál..
Qqberci
Nem kell itt eufemizálni: nem "csúsztatott", hanem hazudott!...
kereső
"A WHO az alábbi következtetéseket vonta le a Sinopharm vakcina értékelése után:

Mi (mármint a a WHO) nagyon bizonyosak vagyunk abban, hogy a BBIBP-CorV (azaz Sinopharm) vakcina hatásos a PCR-teszttel igazolt COVID-19 megelőzésében (18-59 éves) felnőtteknél.

Közepesen vagyunk bizonyosak abban, hogy a súlyos mellékhatások kockázata a BBIBP-CorV vakcina egy vagy két oltása után (18-59 éves) felnőtteknél alacsony

Alacsony mértékben vagyunk bizonyosak a bizonyíték minőségében abban a tekintetben, hogy a BBIBP-CorV oltás 2 dózisa hatásos (60 év feletti) idősebb felnőtteknél

Nagyon alacsony mértékben vagyunk bizonyosak a bizonyíték minőségében abban a tekintetben, hogy a súlyos mellékhatások kockázata a BBIBP-CorV vakcina egy vagy két oltása után (60 év feletti) idősebb felnőtteknél alacsony

Nagyon alacsony mértékben vagyunk bizonyosak a bizonyíték minőségében abban a tekintetben, hogy a BBIBP-CorV vakcina 2 adagja hatásos a PCR-teszttel igazolt COVID-19 megelőzésében társbetegségekben szenvedőknél vagy olyanoknál, akiknek az egészségi állapota fokozza a súlyos COVID-19 kialakulását, amint az a klinikai vizsgálatban szerepelt.

Nagyon alacsony mértékben vagyunk bizonyosak a bizonyíték minőségében abban a tekintetben, hogy a súlyos mellékhatások kockázata a BBIBP-CorV vakcina egy vagy két oltása után alacsony társbetegségben szenvedőknél vagy olyanoknál, akiknek az egészségi állapota fokozza a súlyos COVID-19 kialakulását

A WHO szerint jelenleg adathiány van a Sinopharm vakcinánál az alábbi területeken:

a COVID-19 súlyos formája elleni védelem;

a védettség időtartama, az emlékeztető oltások szükségessége és a vakcinával összefüggő fokozott betegség (VAED) jövőbeli kockázata;

a kiemelten kockázatosnak tekintett vírus variánsok elleni védőhatás;

várandósságban való biztonságosság;

idősekben, társbetegségekben és egyéb alcsoportokban mutatott biztonságosság és klinikai védelem;"
A riporterből átvedlett tudós figyelmébe ajánlanám a WHO jelentés...
kereső
Úgy látszik, nem csak Karácsony Gergely nem tud angolul!!!
Béla333
Gondolom senki nem lepődött már meg azon, hogy csak akkor hazudnak a maffiatagok, amikor kinyitják a szájukat. (Ja meg akkor, ha csendben vannak, vagy akkor is, ha alszanak)
Képtelenek igazat mondani!
tudode
A felcsúti nemzetvezető által átprogrammozott agytekervényével szövegértésből, államitKÁRI, kisiskolás szinten -- elégtelen ahoz hasonlóan, mint amikor egy vendég a teraszon
.
Kérek egy colát! Bácsi kérem az nem cola, hanem kóla!
Akkor kérek egy kitromot, bácsi kérem az nem kitrom, hanem citrom!
..
Na jó! akkor kukkolja a qva táncos nagynénikéjét!
Toller Béla
Azért más otthon, az asszonynak füllenteni, és megint más belehazudni egy ország mikrofonjába ! Nem kellene ezt szakncionálini ? Egyszer s mindenkorra ! Abcúg mencer, gulyás, kósa, rogán és matolcsy, vigyétek orbánt is magatokkal !
nezelodo
Én a magam részéről inkább hinnék egy tapasztalt dokinak, mint egy hivatásos hazudozónak, holott tudom, kevés adat áll rendelkezésre e témában. Az meg hab a tortán, hogy azt a keveset is hogyan használják fel a manipulációra az említett politikusok.
Az pedig, hogy "nincs arra utaló adat, hogy a vakcina másképpen hatna az időseknél és a fiataloknál", elhiszem, és majd lesz adat, ha ha ezeken a csoportokon kipróbálják, és a gyártó rendelkezésére bocsájtják a nem egészen önkéntes kísérlet eredményét.
Az viszont érdekes, hogy a politikusaink nem ismerik a nép lelkét, (honnan ismernék azon a szinten), mert amit nagyon tukmálnak az gyanús az átlagembernek, és elutasítják. Aztán azok akik okozták a bajt, elkeresztelik baloldali oltásellenességnek. Nincs mit tenni, elsöprőék így kormányoznak.
kereső
@solidedge: DDDDDDDDDDDDDDDD:)))))))))))))
namihami
@Béla333: 08.11: Genetikai okokra vezethető vissza!
Aki Én
Ha nem így tenne, nem lenne fideszes államtitkár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.