Egyenesen Washingtonból, az akkori Trump-kormányzat igazságügyi minisztériumától kért segítséget „Az Ördög ügyvédje” utáni nyomozáshoz a fővárosi főügyész.

Washingtonig elért az Ördög ügyvédje utáni hajsza

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Ibolya Tibor tavaly januárban a rendőrséggel párhuzamosan külön is intézkedett azért, hogy olyan adatokat szerezzen az Egyesült Államokból, melyekkel azonosíthatják a 2019-es önkormányzati választási kampány meghatározó botrányának kirobbantóját – írja a 24.hu.

Az Ördög ügyvédje álnév alatt egy máig ismeretlen szerző 2019. október 2-án, a kampány hajrájában jelentetett meg blogot, amellyel Borkai Zsoltot, Győr fideszes polgármesterét vette célba.

A blog és a kapcsolódó Facebook-oldal egy adriai hajón rendezett orgia felvételeivel megtámogatva fogalmazott meg súlyos állításokat a politikusról és jó barátjáról, Rákosfalvy Zoltán ügyvédről.

A magát szintén ügyvédként bemutató szerző a napokon át sorjázó bejegyzésekben több korrupciógyanús ügyet villantott fel, igazán nagy botrány azonban a 2018-ass szexpartin készült felvételekből lett, melyek bemutatták a pénzes vállalkozókkal körülvett Borkai életvitelének eltitkolt részletét.

Borkait ugyan a botrány ellenére újraválasztották polgármesternek, de néhány napon belül le kellett mondania, és távoznia kellett a Fideszből is, a kormánypárt pedig – nyilván nem csak e botrány hatására – fájó vereségeket szenvedett az önkormányzati választáson.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Hajszát a tolvajok ellen kéne folytatni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Hajszát a tolvajok ellen kéne folytatni.
csipetke
Nagyon be lehetnek sz@rva, ha Amerikáig mentek infóért. Reméljük,valami jó kis szaftos sztorit terít majd a "22-es választás előtt. Asszem rogánról és szíjjártóról,és több fidesznyák nagykutyáról is ígért valamit.
operett-törzs
Hát igen, a maffia nagyon nem szereti, ha kiteregetik szennyes ügyeit... A "beszélőnek" pusztulnia kell, már ha megtalálják...
sokanvagyunk
Az összes bűnüldözésben résztvevő szervezet tagjait amely alapos és dokumentált bizonyíték összegyűjtése után meggyanúsítja a bűnözőt ezután üldözni fognak? - vagy netán a szervezet dolga a tényfeltárók eltakarítása?
Néro
@sokanvagyunk: vagy netán a szervezet dolga a tényfeltárók eltakarítása? Igen az a dolga. Mi más lenne ?
nezelodo
Igyekeznek a fiúk a szálakat elvarrni, ebből sejteni lehet, hogy ez "még csak az eleje"... Alighanem a választás előtt, nem a Karácsony Gergő, a Fletó és a Jakab lesz a legnagyobb gondjuk!
jesz
ekkora szégyent...az amcsiktól segítséget kérni holmi piti ügyben...
...arról jár nem is beszélve, hogy ott is van mit takarítani..

(Emléxem, amikor a kuruc szerverének bezárását követelte amerikától a magyar fél...haha..azóta is vidáman működik.)

Hab a tortán, hogy valamelyik elmeosztály azt javasolta, az ügyészség foglalja el Orbán helyét a Karmelitában...pfff...
Sámannus
A magyar gazságszolgáltatás főcsapása mindig a zsiványok védelmében történik. Hogy képzeli valaki, hogy itt az aljas életmódot csak úgy háborgassa?
Béla333
A 24.hu szerint:

" Biztosítom önöket arról, hogy a kérelem tárgya nem politikai, illetve katonai bűncselekmény, és a kérelem nem függ össze politikai vagy katonai bűncselekménnyel."

Ez a kikötés azért fontos, mert az Egyesült Államok és Magyarország közötti együttműködési megállapodás rögzíti, hogy a politikával összefüggő bűncselekmények esetében megtagadható a segítségnyújtás."
24.hu/kozelet/2021/05/20/borkai-zsolt-orgia-felvetelek-jogsegely-ugyeszseg/

A kérelem tárgya nem politikai? Hát akkor mi a fene?
Nessy
@Néro: Eddig mindig a tényfeltárót tették meg bűnösnek, tették hiteltelenné, rabosították, indítottak ellene pert. Polt átadja a feljelentést a rendőrségnek, aki pár hét múlva megállapítja, hogy nem talált bűncselekményre utaló nyomokat! Aztán Polt mossa kezeit!
NKF
Persze,egész Amerikát az foglalkoztatja,hogy ki meg hány kurva szopta a Borkait!A 24.hu is
elmehet a búsba!Ámbár,tanulhatott volna Clinton hibájából!Csak hát Bill az USA elnöke volt!
Írtak könyvet is.De ilyen címmel,hogy "Leszoptam Borkait "?A kutyát sem érdekli.
Lepényleső
...mint rendes diktatúrákban;a közülük való bűnöst áldozatként mutatják be,
a bűn feltáróját pedig a legnagyobb erőkkel üldözik világszerte?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.