A kínai Sinopharm oltás után több embernél sem indult be – vagy minimális határérték közeli számot produkált – az antitesttermelés, így nem alakult ki bennük megfelelő immunitás, amire fel is hívták a figyelmet az érintettek – írja a Napi.hu.

Kiakadtak a kínai vakcinával oltottak – levelet írtak többek között Orbánnak, Müller Cecíliának és Áder Jánosnak is
Fotó:Pixabay

Miután hiába fordultak orvosaikhoz, illetve a hivatalos szervekhez, érdemi válasz híján elkeseredésükben

a miniszterelnöknek, a köztársasági elnöknek, az egészségügyért felelős miniszternek és az országos tisztifőorvosnak is levelet írtak, segítségüket kérve.

Levelükben megemlítik, hogy

az oltás utáni tesztekkel kapcsolatban igen sok eltérő vélemény látott napvilágot, de szakértőik és a kutatások szerint is egyértelmű a kapcsolat a neutralizáló antitestek és a klinikai védettség között,

ami azt feltételezi, hogy a kínainál is erre épül a fő klinikai hatásosság.

A levélben több tanulmányt is idéznek, amelyek szerint az inaktivált vírus vakcinákkal, így a Sinopharm vakcinával szemben sejtes ”celluláris” immunválasz nem, csak „humorális” immunválasz alakul ki,

ezért a negatív teszteredmény bizonyítja, hogy a Sinopharm vakcina oltása nem alakított ki bennük védettséget a SARS 2 vírussal és az általa kialakított COVID-19 betegséggel szemben.

Azt is megírták, hogy 

több olyan személy van, akik a második oltás után 4-6 héttel a negatív IgG tesztek után ellenőriztették a neutralizációs és/vagy a sejtes immunitásukat és az is negatív eredményt adott

Laborleletek kivonatát is csatolják a levélhez abban bízva, hogy az érintett döntéshozó szervek hivatalból is kikérhetik a teszteket végző laboratóriumi vizsgálatok eredményeinek a statisztikáját, vagy lekérhetik azt az EESZT felületéről.

A negatív eredményeken lévő orvosi szakvélemények birtokában ezek az emberek jogosan érzik azt, hogy holott felvették a javasolt oltást, még sincsenek kellő biztonságban. Főleg most, az ország nyitási intézkedései mellett még sokkal körültekintőbben, távolságtartással, vagy adott esetben bezártságban kell tovább élniük, úgy mintha oltatlanok lennének, önhibájukon kívül.

- áll a döntéshozókhoz címzett levélben.

Most, hogy a munkahelyek a kormányzati intézkedések hatására fokozatosan nyitnak és megszüntetik az eddigi járványügyi intézkedéseiket, veszélyes helyzetbe sodorhatják az oltott, de védtelen munkatársaikat, ügyfeleiket, illetve hamis biztonságérzetet adnak azoknak, akik nem vizsgáltatták meg a védettségük mértékét, és azt hiszik, hogy védettek, pedig nem

- hangsúlyozzák a levélírók, akik Facebook-csoportot is létrehoztak

Mint írják, tudják, hogy „statisztikai hibának” számítanak, de azt kérik, hogy számukra is biztosítsák, hogy megfelelő védettséghez juthassanak, ahogy ezt már egyéb Sinopharmmal oltott országokban meg is teszik – így Egyesült Arab Emírség, Bahrain és Szerbia is fontolóra vette.

Kérik továbbá

a megfelelő szerológiai tesztek ingyenes elérhetőségét, ideértve a sejtes immunitást és az antitest számot mérő vizsgálatokat is, valamint annak eredményét figyelembe véve egy újabb, más típusú, lehetőleg mRNS alapú oltóanyaggal történő ismétlő/emlékeztető 3. oltást, vagy teljesen negatív eredmények alapján tegyenek lehetővé egy újbóli regisztrációt egy újabb oltási sorozatra, mivel az érintettek oltatlannak tekinthetőek!

Emlékeztetnek arra is, hogy a hivatalos álláspont szerint az országban rendelkezésre áll, illetve fog állni elegendő mennyiségű oltóanyag erre a célra.

Forrás:Napi.hu
Címlapkép:Pixabay

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Nem először fordul elő, hogy a kormány azt hiszi minden öreg egyben hülye is. Nem az öregek védelme volt a cél, hanem a tűlárazott vakcina nyeresége.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@Gyurka80: Nem kell utána nézni mert szijrago megmondta, hogy NEM igy van. Es neki, mint doktor fo virologus professzorrandusznak megbízható a szava. Te is megbízol benne vakon es dalolva.
Namely
Olyan szép, ahogyan a 2 oldal hívei, nulla orvosi végzettséggel bizonygatják igazukat, acsarkodnak, szidják a sátáni "másik" oldalt és híveit, hogy az elmondhatatlan.
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Nos mi volt ezzel a cél?
Hogy ti ne azzal foglalkozzatok, amivel kellene: k+f, oktatás, stb.

A titeket táncoltató 2 oldal pedig jót röhögve fosztogat titeket tovább...
csipetke
Orbán a kínai vakcinával akart a nagy megmentő lenni,és kockáztatott. Háát,ez nem jött be.Egy csomó ember,aki elfogadta a kínai cuccot,és majd benyalják a vírust,tulajdonképp védtelenek.A virológusok szerint szeptemberben jön a negyedik hullám,akkor ezekkel az emberekkel mi lesz?A kormánynak kutyakötelessége,hogy ezeket az embereket tesztelje,hogy kialakult-e náluk védettség,és ahogy Duda Ernő mondta,őket valami mással kellene újraoltani,Pfizerrel,vagy Modernával. Sajnos orbán és a bandája a kínain kaszált rohadtnagyot,ezért vették milliószámra,még azután is,hogy a kínai prof bejelentette,hogy az ő vakcinájuk jóval gyengébb,mint a nyugatiak.Aztán már magyarázkodtak,és a kínai prof valószínűleg már el van ásva a pártház kertje végiben,vagy munkatáborba került.Azokkal is azt kéne csinálni,akik megvették tőlük a haszontalan oltóanyagot teszteletlenül,dokumentáció nélkül,háromszoros áron.
csipetke
@csipetke: Azt nyilatkozták,hogy a magyar oltóanyaggyár is ilyen vakcinát fog gyártani,mint a kínai. És akkor mi van,ha azok,akik ebben nem bíznak,nyugati oltóanyagot akarnak?Mehetünk valamelyik szomszéd-országba oltatni?A virológusok sem értik,hogyha már oltóanyaggyárunk lesz,miért nem a modern,hatékony módszerrel készül majd a vakcina,miért a kínaiakéval?Ez is eccerű,mint a fakocka.- mert még ezzel is csontig nyalnak Kínának,és már megint a semmihez se értő politikusok döntenek ilyen szakmai kérdésekben a szakemberek helyett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok