A kínai Sinopharm oltás után több embernél sem indult be – vagy minimális határérték közeli számot produkált – az antitesttermelés, így nem alakult ki bennük megfelelő immunitás, amire fel is hívták a figyelmet az érintettek – írja a Napi.hu.

Kiakadtak a kínai vakcinával oltottak – levelet írtak többek között Orbánnak, Müller Cecíliának és Áder Jánosnak is
Fotó:Pixabay

Miután hiába fordultak orvosaikhoz, illetve a hivatalos szervekhez, érdemi válasz híján elkeseredésükben

a miniszterelnöknek, a köztársasági elnöknek, az egészségügyért felelős miniszternek és az országos tisztifőorvosnak is levelet írtak, segítségüket kérve.

Levelükben megemlítik, hogy

az oltás utáni tesztekkel kapcsolatban igen sok eltérő vélemény látott napvilágot, de szakértőik és a kutatások szerint is egyértelmű a kapcsolat a neutralizáló antitestek és a klinikai védettség között,

ami azt feltételezi, hogy a kínainál is erre épül a fő klinikai hatásosság.

A levélben több tanulmányt is idéznek, amelyek szerint az inaktivált vírus vakcinákkal, így a Sinopharm vakcinával szemben sejtes ”celluláris” immunválasz nem, csak „humorális” immunválasz alakul ki,

ezért a negatív teszteredmény bizonyítja, hogy a Sinopharm vakcina oltása nem alakított ki bennük védettséget a SARS 2 vírussal és az általa kialakított COVID-19 betegséggel szemben.

Azt is megírták, hogy 

több olyan személy van, akik a második oltás után 4-6 héttel a negatív IgG tesztek után ellenőriztették a neutralizációs és/vagy a sejtes immunitásukat és az is negatív eredményt adott

Laborleletek kivonatát is csatolják a levélhez abban bízva, hogy az érintett döntéshozó szervek hivatalból is kikérhetik a teszteket végző laboratóriumi vizsgálatok eredményeinek a statisztikáját, vagy lekérhetik azt az EESZT felületéről.

A negatív eredményeken lévő orvosi szakvélemények birtokában ezek az emberek jogosan érzik azt, hogy holott felvették a javasolt oltást, még sincsenek kellő biztonságban. Főleg most, az ország nyitási intézkedései mellett még sokkal körültekintőbben, távolságtartással, vagy adott esetben bezártságban kell tovább élniük, úgy mintha oltatlanok lennének, önhibájukon kívül.

- áll a döntéshozókhoz címzett levélben.

Most, hogy a munkahelyek a kormányzati intézkedések hatására fokozatosan nyitnak és megszüntetik az eddigi járványügyi intézkedéseiket, veszélyes helyzetbe sodorhatják az oltott, de védtelen munkatársaikat, ügyfeleiket, illetve hamis biztonságérzetet adnak azoknak, akik nem vizsgáltatták meg a védettségük mértékét, és azt hiszik, hogy védettek, pedig nem

- hangsúlyozzák a levélírók, akik Facebook-csoportot is létrehoztak

Mint írják, tudják, hogy „statisztikai hibának” számítanak, de azt kérik, hogy számukra is biztosítsák, hogy megfelelő védettséghez juthassanak, ahogy ezt már egyéb Sinopharmmal oltott országokban meg is teszik – így Egyesült Arab Emírség, Bahrain és Szerbia is fontolóra vette.

Kérik továbbá

a megfelelő szerológiai tesztek ingyenes elérhetőségét, ideértve a sejtes immunitást és az antitest számot mérő vizsgálatokat is, valamint annak eredményét figyelembe véve egy újabb, más típusú, lehetőleg mRNS alapú oltóanyaggal történő ismétlő/emlékeztető 3. oltást, vagy teljesen negatív eredmények alapján tegyenek lehetővé egy újbóli regisztrációt egy újabb oltási sorozatra, mivel az érintettek oltatlannak tekinthetőek!

Emlékeztetnek arra is, hogy a hivatalos álláspont szerint az országban rendelkezésre áll, illetve fog állni elegendő mennyiségű oltóanyag erre a célra.

Forrás:Napi.hu
Címlapkép:Pixabay

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Nem először fordul elő, hogy a kormány azt hiszi minden öreg egyben hülye is. Nem az öregek védelme volt a cél, hanem a tűlárazott vakcina nyeresége.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
"Ravaszak" ezek a kínaiak! Eszerint kifejezetten efftársakra hatástalan?
Béla333
Szar az oltóanyag? Így jártak! A maffiánál hiába is reklamálnak, ők a kenőpénzt már zsebretették, így reklamálni nem lehet. Próbálják meg közvetlenül a kínai oltóanyag gyárnál. Esély van rá hogy érdemben foglalkoznak a reklamációval. Cca 1 %.
simmering73
Négy helyre is írtak, de teljesen feleslegesen. Amúgy ezt a problémát már megemlítettem több mint egy hónappal ezelőtt. Jó reggelt kívánok.
Pálinkás Pál
nem sajnálom őket...senki nem ütötte a fejüket...ha nekik megfelelt a mao könnye...akkor most pofa súlyba...elejétől ismertek voltak a problémák...
balos
@ómió: Mi a faszért szálltál le az apád vesszejéről,ha nem tudod,hogy mi a helyzet a családodban?
justhpeter
@ómió: Nem a kínai ravasz, hanem a gazdád egy gazember.
justhpeter
Nem először fordul elő, hogy a kormány azt hiszi minden öreg egyben hülye is. Nem az öregek védelme volt a cél, hanem a tűlárazott vakcina nyeresége.
NKF
Nyikhaj ,balos szarházi duma!Az oltásellenes dumával már vesztettek is!Jövőre mennek a levesbe!
human
Orbán egy hazaáruló és mindenki aki szolgálja!
134.bátor
Mintha kukába dobták volna a leveleket. Kb annyi hatása lesz. Majd elmagyarázzák ( ha egyáltalán válaszolnak!) hogy milyen jó is ez a kínai szar,meg amúgy sem èrdekes,hogy az " oltásellenes baloldal fizetett pribèkjei" milyen kritikákat fogalmaztak meg
dr. prédikátor
OCCÓ PICI KINAI VACCINA HAJMINC EJURÓÉJT. DE SZAJT SE ÉJ!!!
Gazella
Sima desztilált vízet adtak a sinopharm helyett. Ezért nincs semmi védettség.
Köszönjétek a zsírhájnak aki utasításba adta a sleppjeinek, hogy tripla áron asztal alatt adják el más országoknak.
Gazella
Az is nagy marha aki eladja 1 kg krumpliért a lelkét ennek a megkent narancs kormánynak. Aki még mindig elhiszi hogy a narancs kurafik, pedofilok, eresz mászók rózsaszin világot fogják elhozni nekik, megérdemlik azt, hogy ezekkel együtt ima malmot tekerve térdepeljenek a börtönben!!
verőce21
Ha a lipsik az oltásellenességre és a kínai vakcina hatástalanságára/drágaságára építik a választási kampányukat...,
akkor úgy járnak, mint '18-ban, amikor migránsok befogadásával kampányoltak egy migránsellenes országban...! :)
nemkati
@ómió: Egy kormányzati statisztika:
www.facebook.com/kormanyzat/photos/a.134933189912743/5439406176132058/
"Azokban az esetekben, amikor a kínai Sinopharm oltóanyagát alkalmazták, 1744 megbetegedés történt, amiből 78 halálos kimenetelű volt."
És ez még csak áprilisi adat, amikor kb 1 millió kínai vakcinát oltottak be, azóta újabb 1 200 000 kínai vakcina érkezett.
Gauntlet
Kellett kivinni a sok Pfizert külföldre!
Peller Anikó
Kínai kellett? A szeretvetisztelt Meeeeeek urunk azt mondta ez a jó? Akkor rendben, legyen a tiétek.
verőce21
A WHO után Amerikából is igazolják, hogy a kínai vakcina hatékony és biztonságos...!

Lehetnek mindegyiknél kivételek... a Pfizer is "csak" 95%-os hatékonyságú...
Macskaszem
@verőce21: Makika, a 60 felettiek esetében senki nem igazolt semmit. Orbán igazolhatná, de nem akarja, mert kiderülne, hogy eladta a magyarok életét azért, hogy ő gazdagodjon. Ráadásul a debreceni nemzeti vőmuramnak épülő vakcinagyárban is ezt a szart fogják gyártani, és onnantól nemigen lesz nyugati vakcina orbanisztánban.
Csizmás Kond
Újabb marhaság. Azok jelentkezzenek aki a kínai vakcina után elkapták és megbetegedtek a virustól. A szervezet akkor is tud védekezni és reagálni a vírusra ha azt holmi antitestizével nem tudják kimutatni.
...az egész csak újabb ellenzéki balfaszkodás...szerintem az ilyeneket be sem szabadna oltani mert ezeknek az amúgy is nagyonrítka értelmiképességét gátolja.
Józsipapa
msjd jön a bukott sportriporter menczer tomika, és videójában elmagyarázza a tutit...
Qqberci
No de uraim, Szíjrágó meg az Ocsmány Vigyor megmondta, hogy jó! Nem kell itt akadékoskodni! Tessék szép csendben felfordulni!...
Macskaszem
@Csizmás Kond: Nem betegszenek meg, mert ki se mernek menni a lakásból, csezd meg. Tudják, hogy ez a szar nem védi meg semmitől. Erre az oltásra pont nem jellemző a sejtes immunválasz, ennek az a feladata, hogy antitestet termeljen, de azt nem termel. Attól biztos jó, mert a csúti röfi meg a szargyártó professzor ezt mondta.
Csizmás Kond
@Horizont: Aki az oltás ellen ellenkezik az is az :)
Peller Anikó
@Kond: Nem az oltás ellen te idióta csúsztató faszfej. A keleti vakcinák, elsősorban a kínai oltások ellen, mert azok annyival rosszabbul teljesítenek, hogy nem tudod ki lehet védett és ki nem.

A Pfizernél 100-ból 3-5 esetben, míg a kínainál 100-ból 25-30 de lehet 50 esetben.

Ha nem tudod felfogni a különbséget akkor bátran kussolhatsz, nyaló.
Macskaszem
@Csizmás Kond: Veszem észre, hogy meddő a talajod a gondolkodásra, de akkor minek pofázol bele mindenbe?
Emmersson71
@Peller Anikó: Ezek az igénytelenek. Nekik jó a műtej, a fagyasztott táp és a kamerás mozifilm is. Ezen a szinten szocializálódtak.
Amikor a kilencvenes években megjelentek a szórólapok, egy idősebb szomszéd néni azt mondta, hogy "de jó, meggyűröm picit és nem kell WC papírt venni!"'. Igaz, ő még a tarkóig csúszó "lapozós" WC papíron nőtt fel :)

Ezért jó ezeknek a Sinopharm.
Pedig 3x annyiba kerül és a hatékonysága jóval gyengébb :(
Még a Moderna 1,5 millió adagját is lemondták, hogy azt hazudhassák, hogy nem szállítanak elegendő nyugati vakcinát, ezért kell a keleti!
Gazella
@verőce21: szopogass kavicsot :D itthon sinopharm helyett desztillált vizet nyomtak az emberekbe.. USA-ban meg az eredeti vakcinát!! ! De kitelik a szeretett zsírhájadtól, hogy utasításba adta a lakájmédiának. hogy hazudjanak bármit !!
Siralmas gecik vagytok mindannyian narancs faszok!
Csizmás Kond
@Macskaszem: Miért is kell mindent magadra kenj ?, mert nem neked volt célozva...te pofáztál belém, amire illik visszapofázni.
Macskaszem
@Csizmás Kond: Nem nekem céloztad, de azért nekem címezted? Na mindegy, "ugorgyunk".
jesz
Kínában nem foglalkoztak a hatvan felettiekkel, mert a GDP-t az aktívak termelik. Azért kaptuk gyárkapuparitáson szarér-hugyér tölük a vakcínát, hogy majd itt az inaktív öregeken kiderül, mennyire hatásos..

Amúgy a lapozós WC papír 1962-ben jelent meg Magyarországon...az előtt bármi szóba jöhetett.
Csizmás Kond
@Macskaszem: ..szerintem rossz a neved...ott elől az elsőre írtál ami nem szólt senkinek...de tényleg hagyjuk mert te csak kötekedsz.
kereső
@jesz: Miről beszélsz? "szarért-húgyért"?? Dupla árat fizettünk ezért a löttyért a kinai népköztársaság állami vállalatának, mint amennyibe a Moderna kerül- amelyet drágállott orbán. Igaz, azon nem lett volna meg a 24 milliárdos alkotmányos járandóság.
voltmárjobbis
Miért oltatták be magukat ezzel a szarral?
De nézzék a jó oldalát: mehetnek pl mongóliába ezzel nyaralani. Hahahah!
Eladott Ország
@voltmárjobbis: Ihatsz erjesztett kancatejet (kumiszt) egy ulánbátori jurtában. Neked már semmi sem jó, vagy elmehetsz Bahreinbe, itt van egy ugrásra.
Eladott Ország
@bakcsubakka:ma, 14:55 ◘ Neked már semmi sem jó? A kínai vakcinára jár még egy "EMLÉKEZTETŐ OLTÁS", hogy el ne feledd. Lényeg, hogy a többgenerációs bűnöző román cigány, (migráncs') milliárdokat tudott lopni!
- Kölcsönre lenne szükségem. - Én adni kici kölcsön Te venni sok vakcina.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/158220612_470306704334055_4441728579944726627_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-3&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=DI_zXKwO3k0AX92jJLv&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=0cb0792697484c7b50d3924b6f42bb1c&oe=60D8A497
Kiderült, nagyon sok embert beoltottak a kínai vakcinával miközben a raktárakban állnak azok a vakcinák, amelyeket az Uniótól kaptunk. Logikus, nem?! Nem. Vajon a potrohos miért hangoztatja reggeltől estig, hogy Brüsszelből lassan érkeznek a vakcinák? Csak nem azért, mert jó kifogásnak tűnik arra, hogy miért erőlteti annyira a kínai vakcinát?! Holott ő is tudja, hogy a raktárakban több nyugati vakcina van, mint amennyi kínai vakcinát beadtak idáig. Akkor miért erőlteti a kínai vakcinát? Csak nem azért, mert a potrohos Kína elkötelezettje, adósa, mutyitársa?
Béla 37 éves az oltási tesztelésen vett részt tegnap, nagyon jól van, földi kutya lett, így át tudott jutni a kerítés alatt a Lajtán túlra.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/132189910_728003394512961_885805330306820391_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-3&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=4Y5wwGbR0kkAX9lVW_A&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=a97b958dba3b5b9cd12d7252665b36d5&oe=60D99B2C
laszlobihari
@verőce21: nem igazolják az idősekre vonatkozóan, a 60 év felettieknél történt alkalmazásról nincs klinikai tanulmány vagy hiteles statisztika. a WHO nem engedélyezte! mivel nincs engedélyezési joga, csak ajánlotta vészhelyzeti alkalmazásra! jellemző a keleti "blokk" országaira, hogy az engedélyeztetési folyamathoz nem csatoltak hiteles klinikai teszteket felméréseket, amit az engedélyeztetéssel foglalkozó intézmények kaptak az csak tulajdonképpen használati utasítás szintű papírfecnik voltak!
emerencia
@Horizont: 10:42 Egyébként értelmes, intelligens, iskolázott, kora negyvenes kollégám kifejezetten kínait kért a háziorvosától mert úgy tudja, minket is anno ilyen típusú vakcinákkal oltottak. Ő akár mRNS oltást is választhatott volna de behülyült a retró mániától. Csak az a szerencséje, hogy makkegészséges és a vírus vélhetően már átment rajta. Sajnos nap mint nap tapasztalom, hogy a fiatalok között is vannak könnyedén átverhetők nemcsak az idősek között.
Toller Béla
Gyerekek, nincs igazatok ! Tudtátok, hogy obánék hazudnak, mit vártatok ? Most kéritek számon az egyszeregyet ?
balos
Remélem nem magyarul írtak,mert mint látható,minket magasról néz le!
ómió
@justhpeter: Most a saját gazdádat hazudnád rám? Hát, neked már senki se "szent"!?
ómió
@balos: Ott az elmeosztályon, ahol vagy, te még mindig az apád vesszejéről szoktál leszállni, bolsi fajgörény!? Akkor, méltán kerültetek ugyanoda!
ómió
@nemkati: De nem a Sinopharm-tól, bolsiék "lassúsága", hanem a "hatásfok százaléka" alacsonyabb a 90% fölöttieknél! Nem baj? Efftársilag "tiltakozni kell" ellene?
nemkati
@ómió: Senki nem állította hogy a sinopharmtól haltak meg. Amiatt haltak meg mert hiába voltak beoltva vele, amikor elkapták a vírust, nem voltak védettek, mert nem termelődött ellenanyag.
justhpeter
@ómió: Ez szegényes. Nekem nincs gazdám. Sem itt, sem ott. Gazdája a birkának van, aki béget ha meghallja Orbánt.
Yoda69
Teljesen igazuk van es megértem őket. orban becsapta őket es kínai rulettet játszik az életükkel, hiszen teljes bizonytalanságban vannak. Viszont azzal is tisztában kell lenniük, hogy O1G csak az erőből ért. Igy, ha nem tudnak felmutatni egy jelentős tömegbázist, akik ki akarnak állni az igazukért addig csak szélbe kiáltott szó lesz a szavuk.
ómió
@nemkati: Még az se biztos, hogy nem termelődött ellenanyag. Lehet, hogy termelődött, mindössze az adott egyénnek az nem volt elegendő. Senki nem állította, hogy a Sinopharm 100%-os! A nulla vakcinánál, ami nyugati vakcina hiányában "efftársilag" millióknak "dukált volna", azért sokkal, de sokkal hatásosabb védelem! "Tiltakozni" persze lehet ellene, sőt! Efftársilag talán még kötelező is!
ómió
@justhpeter: Érdekes! Ahhoz képest minden kommented gazda- pontosabban Böszme-konform! Neked ő azt is bégeti, hogy tagadd le? Ezért próbálod?
Gyurka80
@Yoda69: Te virológus vagy, ugye NEM, akkor miért állítasz ilyeneket?
Gyurka80
@Béla333: Virológus mondta, ha nem akkor NEM igaz!
Clavigo
@Gyurka80: Nem tűnsz túl okosnak...ma sem
Gyurka80
@Clavigo: Te meg sosem tűnsz annak, mert idióta vagy!
Yoda69
@Gyurka80: Nem én állítom te szerencsétlen. Azok állítják, akik mar megcsinálták az ellenanyag tesztet, es nem kevesen vannak.
Ezért kellene mindenkin megcsinálni, aki kínait kapott, hogy tiszta képet lássunk, es ne legyen bizonytalanság, mert az a legrosszabb. Ha van a fudan egyetemre 500 milliárd meg vadász kiállításra 70 milliárd, akkor biztos van pénz arra is hogy ezeket a teszteket megcsinálják, amin magyar emberek élete múlik.
Remeled most mar veszed az adast.
Gyurka80
@Yoda69:Okoska ! Nem csak az ellenanyag teszt a mérvadó mondták szakemberek, és nem ilyen lököttek mint te!
Néro
Hallgattak volna Ferkére akkor most nem kéne leveleket írogatniuk. Egyébként is minek szarik rájuk a Nemzethy Nagy Magyar Qurmány. Lé már az off-csór számlán úgyhogy mindenki megdögölhet nyugodtan.
Aki Én
@Gyurka80: @Csizmás Kond: Amikor valaki annyira buta, írástudatlan, tájékozatlan mint ti, az nem is szégyenli.
gina
Majd Cecilke megmagyarázza a tutit, ő annyit ért ehhez mint egy pipi az ugatáshoz hahahhahaha
gina
@NKF: Te proli román szöröstalpú, a te helyed lesz jövőre a sarki kocsma ahol élsz te cigány birkapásztor, hogy engedtek be az országba ilyen menekültet-- mindig csodálkozunk,, ja hogy OV haverod x elted be a lapon te patkány !!! ja meg a krumli meg 500 ft nagyon kellett te senki buzi
Yoda69
@Gyurka80: Melyik szakember? A szijrago? :)
Ha valamit nem tudsz biztosra, akkor inkább nézz utána, de ne mondjál hülyeséget.
Ha nem alakul ki a vedettseg az oltas utan, az olyan, mintha nem is kaptal volna oltast. Ugyanugy megfertozodhetsz, terjesztheted es meg is halhatsz. Erted?
nezelodo
Nem tudom mikor múlik már el az idő, hogy a politikus nyilatkozik orvosszakmai kérdésekben? Sajnos ez a jelenség olyan időkre emlékeztet, amelyek ellen ifjú liberálisként hangosan ordítozva még szobrot másztak! Vagy ennyire megvénültek, és megokosodtak, hogy a járvány elleni védekezés Nobel Díjra érdemes felkent tudósai lettek?
Elég nagy a bizonytalanság a járványtanban járatos szakemberek között is, a tapasztalatok hiánya miatt, akkor hogyan veszi magának a bátorságot egy politikus, hogy felülírja az ő tanult ismereteiket?
Valami vitathatatlanul nagyon bűzlik a világelső járványkezelésük körül.
Gyurka80
@Yoda69: Ez NEM így van, nézz utána!
Yoda69
@Gyurka80: Nem kell utána nézni mert szijrago megmondta, hogy NEM igy van. Es neki, mint doktor fo virologus professzorrandusznak megbízható a szava. Te is megbízol benne vakon es dalolva.
Namely
Olyan szép, ahogyan a 2 oldal hívei, nulla orvosi végzettséggel bizonygatják igazukat, acsarkodnak, szidják a sátáni "másik" oldalt és híveit, hogy az elmondhatatlan.
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Nos mi volt ezzel a cél?
Hogy ti ne azzal foglalkozzatok, amivel kellene: k+f, oktatás, stb.

A titeket táncoltató 2 oldal pedig jót röhögve fosztogat titeket tovább...
csipetke
Orbán a kínai vakcinával akart a nagy megmentő lenni,és kockáztatott. Háát,ez nem jött be.Egy csomó ember,aki elfogadta a kínai cuccot,és majd benyalják a vírust,tulajdonképp védtelenek.A virológusok szerint szeptemberben jön a negyedik hullám,akkor ezekkel az emberekkel mi lesz?A kormánynak kutyakötelessége,hogy ezeket az embereket tesztelje,hogy kialakult-e náluk védettség,és ahogy Duda Ernő mondta,őket valami mással kellene újraoltani,Pfizerrel,vagy Modernával. Sajnos orbán és a bandája a kínain kaszált rohadtnagyot,ezért vették milliószámra,még azután is,hogy a kínai prof bejelentette,hogy az ő vakcinájuk jóval gyengébb,mint a nyugatiak.Aztán már magyarázkodtak,és a kínai prof valószínűleg már el van ásva a pártház kertje végiben,vagy munkatáborba került.Azokkal is azt kéne csinálni,akik megvették tőlük a haszontalan oltóanyagot teszteletlenül,dokumentáció nélkül,háromszoros áron.
csipetke
@csipetke: Azt nyilatkozták,hogy a magyar oltóanyaggyár is ilyen vakcinát fog gyártani,mint a kínai. És akkor mi van,ha azok,akik ebben nem bíznak,nyugati oltóanyagot akarnak?Mehetünk valamelyik szomszéd-országba oltatni?A virológusok sem értik,hogyha már oltóanyaggyárunk lesz,miért nem a modern,hatékony módszerrel készül majd a vakcina,miért a kínaiakéval?Ez is eccerű,mint a fakocka.- mert még ezzel is csontig nyalnak Kínának,és már megint a semmihez se értő politikusok döntenek ilyen szakmai kérdésekben a szakemberek helyett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.