Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma Oroszországból jelenkezett be, és hírül adta, hogy mi mindent sikerült elérnie a magyar államnak az utóbbi napok tárgyalásai során. 

Nem késlekednek: Szijjártó bejelentette, hogy 2022-ben elhelyzik a Paks 2 első betonelemeit
Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

Szijjártó a napokban a Gazprom és a Roszatom vezetőjével is tárgyalt, ezek eredményeiről pedig Facebook-oldalán számolt be – írja az Index.hu.

A Roszatom vezetőjével az új paksi atomerőmű-beruházás felgyorsításáról tárgyaltunk, úgy értékeltük, hogy szeptember végére minden adva lesz, hogy a második fázisba lépjen az építkezés

– mondta. Hozzátette, hogy a létszámcsökkentés lassítja a Paks 2-tervek engedélyezését, az Atomenergia Hivatal jelenleg is szakemberhiánnyal küzd. Ennek ellenére, most már biztos, hogy a Paks 2 első betonelemeit 2022-ben már el is helyezik.

A miniszter a Gazprom vezérigazgatójával a magyar–orosz hosszú távú gázvásárlási megállapodásról egyeztetett, amely lejár szeptember végén. Szijjártó Péter elmondta, hogy a stratégiai cél az, hogy Magyarország földgázellátásának teljes biztonsága érdekében mindig legyen előnyös, rugalmas és hosszú távú megállapodásunk.

Ezzel kapcsolatban megkötötték az elvi egyezséget, amely szerint október 1-jétől életbe léphet az új megállapodás, amely 15 évre szólhat, rugalmas árképzéssel.

Forrás: Index.hu
Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Az egész Paks témát mióta ragozzák, a pénz viszont csak úgy elcsordogált erre-arra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Aztán, folytatva az eddigi tempót, a többivel is hipp-hopp, 2050-re már végeznek is. És máris folytatódhat a továbbépítés.
Néro
Akkor ha minden rendben van akkor utaltak a ruszkik az off-csorra. Megnyugodtam. Most már életem végéig fizethetem vissza a hiteledet. Baszd meg Papagáj Pitike ! Még a jó moszkvai nagy nénikédet is.
CsipkeRózsa
Az egész Paks témát mióta ragozzák, a pénz viszont csak úgy elcsordogált erre-arra.
134.bátor
Nem zavarja őket,hogy az országban több millióan ellenzik. Nem biztos,hogy mindenki Csernobil sorsára akar jutni. Ez csak pènzről szól,semmi más nem èrdekli őket. Ha belepusztulunk,akkor sem
Béla333
Aljas szemét módon mindent úgy szerveznek, olyan szerződéseket kötnek, hogy ha bukják '22-őt, akkor a következő kormánynak ilyen időzített bombák hatástalanításával kelljen foglalkozni.
Ha annyira akarták ezt a Paks II-őt, akkor az elmúlt 4-5-6 év alatt miért nem kezdték már el az építkezést? (Hál'Isten, hogy nem kezdték el...!!!)
Nyilván nem is akarják megépíteni, csak a jutalékot markolták fel az egészért.
Mert ezek ilyen aljas mocskos szemét hazaárulók!
lampa laz
El lesz helyezve az a betonelem, de előtte alá kell, h feküdjetek.
justhpeter
@lampa laz: Én is arra szavazok, hogy le lesz rakva két beton útakadály.
Eladott Ország
Paks2-be miért nem szólhattunk bele? …hogy olyan energia szegmensbe fektettek, ami ma nagyon nem a fejlődő és megújuló vonalhoz tartozik (a világ trendjeivel szemben)? …és hogy unokáink is fizetni fogják orosz hitelből? …amúgy a fűtőelemeket hova rakjuk?
Qqberci
"Paks 2 első betonelemeit 2022-ben már el is helyezik"

Térkő formájában...
moareka
Dzsidzsártó! 2022-ben már remélem nem te osztod a lapot...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.