Ott folytatták, ahol abbahagyták.

Kövér László gúnyosan küldte pihenőre Jakab Pétert
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Jakab Péter a parlament hétfői ülésén kifogásolta, hogy a fideszesek nem mennek be az ülésterembe, ha felszólal, holott nekik ez a munkahelyük, ahol milliós fizetésért ülnek.

A Jobbik elnöke azt mondta,

nem akarja elfogadni az Orbán-rendszert, le akarja győzni azt.

Hozzátette: nem akar olyan emberré válni, mint a 30 éve országgyűlési képviselő politikusok, megalkuvóvá, szolgalelkűvé, hatalommániássá, tolvajjá.

Úgy fogalmazott, számára egyetlen mérce létezik, az igazságérzete. Ragaszkodik ahhoz, hogy kimondhassa: elég volt abból, hogy a kormánypártok megalázzák, kisemmizik a magyarokat, kormányzás helyett mást sem tesznek, mint lopnak és gyűlölködnek.

Ha a kormánypártokat sérti az igazság, nem az a megoldás, hogy őt elnémítják

- közölte Jakab Péter. Mint mondta, büntetésekkel őt nem lehet elhallgattatni, csak tisztességes kormányzással, adjanak jólétet a magyaroknak és "esküszöm befogom a számat". Úgy fogalmazott: nem hátrál, történjen bármi, "a hazámat nem adom", "maradok az, aki vagyok, egy egyszerű vidéki gyerek". Soha nem fognak tudni megtörni a budai Vár urai, se a köpcösök, se a bajszosok – hangoztatta.

Kövér László házelnök közölte, a tavaszi ülésszak utolsó ülése miatt igyekszik méltányos és elnéző lenni a képviselővel.

Reméli, a képviselőnek nyáron lesz módja kipihenni magát és mentálisan sokkal jobb állapotban lévő frakcióvezetőt üdvözölhetnek majd

- mondta.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára megjegyezte, hogy a jobbikos képviselő felszólalásának nagy része önmagáról szólt. Rossz produkciónak tartotta azt, amit a képviselő hétről hétre előad. A hitelességet hiányolta a politikus felszólalásaiból, mivel a Jobbik összeállt "a legnagyobb posztkommunista oligarchával".

Szerinte a Jobbik-elnök elárulja sajátjait, amikor azok mellé áll, akikkel szemben a pártja létrejött. Megjegyezte azt is, Gyurcsány Ferenc a rendszerváltás előtt is politikai vezető volt.

Kifogásolta azt is, hogy a koronavírus-járvány alatt semmit nem csinált a Jobbik, a kormányt támadta inkább. Az államtitkár korunk Julius Caesarjának nevezte a jobbikos politikust, nem a dicsőséges hadvezérnek, hanem olyan embernek tartotta, aki jött, látott és majd nem győz bocsánatot kérni.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Kövér már nem meri megbüntetni Jakabot mert olyan népszerűséget csinált ezzel a képviselőnek, hogy na. Gondolom majd beledöglik, hogy teljesítse amit elvárnak tőle és ne büntessen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
Lüke @Duke Nukem:Német lapok: Azért késelt a migráns,mert félt a náciktól?Ja és azért kaptak ki 2:0-ra mert féltek ? a náciktól ? A Belgák is félnek a náciktól ? A Jakab névűtől meg kiváltképpen ? igaz @simmering73: a Bezzeg - Tahó ? Mert ez a maguk szintje ? ott lent az Oláh -hegy gyomrába ? soros zsetonért ? És ezért lett lent ? @silber13: a Diannás ?
Duke Nukem
Ha sarokba szorítasz és háború lesz, olyan pusztításba kezdek, amire még nem volt példa a világtörténelemben.
Sosem volt a becenevem "Daráló", de a háború után az lesz - a becenevem!
csak úgy....
a vén komcsi kövér, mitöl lehet az országgyülés elnöke,hiszen még mindíg (kis kitérökkel) komcsi!?
durbincs
@fideszes gyökér: Mert maga is nagyon Gagyi ?
durbincs
@simmering73: Mert 50IQ-s létire ? kisköcsög ? már magát is kirángatták a denevérkaki alól ? seg-lény ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok