Ott folytatták, ahol abbahagyták.

Kövér László gúnyosan küldte pihenőre Jakab Pétert
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Jakab Péter a parlament hétfői ülésén kifogásolta, hogy a fideszesek nem mennek be az ülésterembe, ha felszólal, holott nekik ez a munkahelyük, ahol milliós fizetésért ülnek.

A Jobbik elnöke azt mondta,

nem akarja elfogadni az Orbán-rendszert, le akarja győzni azt.

Hozzátette: nem akar olyan emberré válni, mint a 30 éve országgyűlési képviselő politikusok, megalkuvóvá, szolgalelkűvé, hatalommániássá, tolvajjá.

Úgy fogalmazott, számára egyetlen mérce létezik, az igazságérzete. Ragaszkodik ahhoz, hogy kimondhassa: elég volt abból, hogy a kormánypártok megalázzák, kisemmizik a magyarokat, kormányzás helyett mást sem tesznek, mint lopnak és gyűlölködnek.

Ha a kormánypártokat sérti az igazság, nem az a megoldás, hogy őt elnémítják

- közölte Jakab Péter. Mint mondta, büntetésekkel őt nem lehet elhallgattatni, csak tisztességes kormányzással, adjanak jólétet a magyaroknak és "esküszöm befogom a számat". Úgy fogalmazott: nem hátrál, történjen bármi, "a hazámat nem adom", "maradok az, aki vagyok, egy egyszerű vidéki gyerek". Soha nem fognak tudni megtörni a budai Vár urai, se a köpcösök, se a bajszosok – hangoztatta.

Kövér László házelnök közölte, a tavaszi ülésszak utolsó ülése miatt igyekszik méltányos és elnéző lenni a képviselővel.

Reméli, a képviselőnek nyáron lesz módja kipihenni magát és mentálisan sokkal jobb állapotban lévő frakcióvezetőt üdvözölhetnek majd

- mondta.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára megjegyezte, hogy a jobbikos képviselő felszólalásának nagy része önmagáról szólt. Rossz produkciónak tartotta azt, amit a képviselő hétről hétre előad. A hitelességet hiányolta a politikus felszólalásaiból, mivel a Jobbik összeállt "a legnagyobb posztkommunista oligarchával".

Szerinte a Jobbik-elnök elárulja sajátjait, amikor azok mellé áll, akikkel szemben a pártja létrejött. Megjegyezte azt is, Gyurcsány Ferenc a rendszerváltás előtt is politikai vezető volt.

Kifogásolta azt is, hogy a koronavírus-járvány alatt semmit nem csinált a Jobbik, a kormányt támadta inkább. Az államtitkár korunk Julius Caesarjának nevezte a jobbikos politikust, nem a dicsőséges hadvezérnek, hanem olyan embernek tartotta, aki jött, látott és majd nem győz bocsánatot kérni.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Gyurcsány azért osztotta rá Jakabra ezt a karaktert, hogy az saját magát járassa le. :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
“Magyarország legfőbb népképviseleti szerve az Országgyűlés” Népfelség. Ugyan. Hol van az, hogy minden jog forrása és letéteményese a nép egésze, amely közvetlenül vagy képviselői útján gyakorolja az államhatalommal kapcsolatos jogokat. Magyarországon nem népfelség működik, Magyarországon Orbán felség és Kövér felség van. Akkor ez vagy királyság vagy diktatúra, kérem szépen. Kövér felséges úr pedig a Fidesz vasbunkója. Fideszes képviselők módosítanák az Országgyűlés működéséről szóló törvényt. Ennek értelmében tovább szigorodna a parlamenti rend, még nagyobb büntetéseket lehetne kiszabni a szabályszegő képviselőkre, erre Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő hívta fel a figyelmet. Ez a pofád lapos törvény. Tulajdonképpen ezzel nem is a képviselők jogai csorbulnak, hanem azoké a választóké, akik odaküldték őket az Országgyűlésbe.
gina
@Shikari: Magadra gondolsz??? hahaha normális az te sem vagy mint ez a szemét banda
verőce21
Gyurcsány azért osztotta rá Jakabra ezt a karaktert, hogy az saját magát járassa le. :)
namihami
@Horizont: Miért veszed egyáltalán észre? Azt, hogy emberszámba nem kell, az tény, de szóbaállni vele!?!? Tudod, kutyakaki.
Nem akarok magamra hivatkozni, de :: egyszerűen átnézek rajta és ha a nickneve van ott, akkor ""ugorgyunk"".
Nem is nagyon ír már nekem. Tény, nem is hiányzik.
ómió
A Böszme-bohócot talán másképp nem is lehet!
Duke Nukem
Ha sarokba szorítasz és háború lesz, olyan pusztításba kezdek, amire még nem volt példa a világtörténelemben.
Sosem volt a becenevem "Daráló", de a háború után az lesz - a becenevem!
csak úgy....
a vén komcsi kövér, mitöl lehet az országgyülés elnöke,hiszen még mindíg (kis kitérökkel) komcsi!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.