A baloldali ellenzék sajtótájékoztatón tiltakozott a melegellenessé tett pedofiltörvény ellen, amit ma a Jobbik is megszavazott a parlamentben – írta meg a 24.hu kedd délután.

Ahogy korábban mi is megírtuk, a pedofilokkal szembeni szigorúbb fellépést célzó, de később homofób rendelkezésekkel is kiegészített törvény elfogadásáról döntött a parlament kedden, a DK, a Momentum, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd emiatt bojkottálta a szavazásokat. Gombnyomás helyett sajtótájékoztatót tartottak a parlament előtt – miközben a Jobbik megszavazta jogszabályt.

Szétszedte a baloldali ellenzék a Fideszt a mai tapsos szavazás után: "Ha Orbán nem tudja, mi a különbség egy meleg és egy pedofil között, akkor kérdezze meg Szájert és Kaletát"

Gurmai Zita. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Gurmai Zita az MSZP frakcióvezető-helyettese úgy fogalmazott:

Ha Orbán Viktor nem tudja, hogy mi a különbség egy homoszexuális ember és egy pedofil között, kérdezze meg Szájer Józsefet és Kaleta Gábort. Ők nagyon is el tudják magyarázni ezt a különbséget.

Hozzátette, ők Szájer jogaiért is küzdenek, amikor távol maradnak a szavazástól. Teszik ezt azért, mert „tisztességes emberek nem mennek olyan helyre, ahol gyalázatos és aljas dolgok történnek.” Gurmai hangsúlyozta, hogy a gyerekek védelme nagyon fontos pártjuknak, ezért adtak be már csaknem egy éve egy törvényjavaslatot a pedofilok szigorúbb büntetésérő.

Hadházy Ákos szerint az ellenzék többsége azért maradt távol a szavazástól, mert nem akarnak részt venni „abban a rossz színdarabban, amit a kormánypropaganda megírt, és nem játsszák el azt a szerepet, amit Rogán Antal szánt nekik. Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy „a Jobbik más utat választott tiltakozásul”, de a párt szerinte egyértelművé tette, hogy ha győznek a választáson, a törvényből kitörlik azokat a részeket, amik megbélyegzik a melegeket. Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese arról beszélt, hogy ami ma a Parlamentben zajlik, az a parlamentarizmus megcsúfolása. Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese pedig úgy fogalmazott, hogy Orbán rárontott a nemzetére.

A 444.hu írta meg ennek kapcsán, hogy egyébként ma még a költségvetést is teljes csendben szavazták meg, de miután a pedofiltörvény a Jobbik és a független képviselőknek köszönhetően 99 százalékos többséggel ment át,

a kormánypárti képviselők megtapsolták saját magukat.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"a kormánypárti képviselők megtapsolták saját magukat."

Most már fel is köphetnek és aláállhatnak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@csak úgy...: ( 13:16 ) ...azért harcolt a trafikokárt a "dr.Miniszerelnök úr"-nál ill. hivatalánál!?
Yoda69
"Ha Orbán Viktor nem tudja, hogy mi a különbség egy homoszexuális ember és egy pedofil között, kérdezze meg Szájer Józsefet és Kaleta Gábort. Ők nagyon is el tudják magyarázni ezt a különbséget."

Ez nagyon eltalált mondat. Több ilyet kérünk
NKF
Valamit nem értek?Ha egy törvényjavaslat 99%-al átmegy,akkor az a 1%-os szaregylet mit akar?
zsupumi
@NKF: Milyen kifinomultan beszéltek ti nemzeti keresztények. A kommentjeitekből ítélve gondolom valahogy átcsúztatok a szakmunkásképzőn.
ómió
@zsupumi: Nem! A bolsi tetübandádra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.