2022 októberében kezdődik el a 2021-ről átcsúsztatott lajstromba vétel.

A Világgazdaság cikke szerint – melyet a hvg.hu szemlézett – idén 3,3 milliárd forintot, jövőre 12,3 milliárdot, 2023-ban pedig további 4,9 milliárd forintot biztosít a kormány a népszámlálás lebonyolítására.

Összesen 20,5 milliárdot költ a kormány a népszámlálásra

Fotó: 123rf.com

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) így összesen 20,5 milliárd forintot költhet el a a 2021-ről a koronavírus miatt 2022 októberére csúsztatott népszámláláson.

A cikk szerint a 2018-ban elfogadott törvény alapján idén május 1. és június 20. között, a 2021. május elsejei állapotnak megfelelően kellett volna megtartani a népszámlálást eredetileg, de a kormány élt azzal a jogával, hogy a veszélyhelyzet miatt eltérjen a törvénytől. 

Egy februári rendelet értelmében a 2022. október 1-jén 0 órakor fennálló állapotot alapul véve fog zajlani 2022. október 1. és november 30. között a tízévente esedékes nép- és lakásszámlálás, az adatfeldolgozás pedig 2023. november 28-ig fog eltartani.

Forrás: Világgazdaság via hvg.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
@ómió: Téged nem számolnak ilyen szöröstalpú szemét románok felejtősek
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
ez egy nagy hanta kamu...a mai világban erre nincs szükség..minden lekérhető digitálisan...ez nem más mint az emberek zaklatása...
Aki Én
@Pálinkás Pál: ...meg hát ugye, a pénz.
balos
Amit nagy hangon behírdetnek,abból minium lopás lesz,és nem csak a pénz,hanem olyan információ,amivel zsarolni lehet az ellenük "vétkezőket"!A kereszt már sok akadályon átsegítette az álhívőket,mert minden hitben vannak "nyerészkedők"!
magyar1
Már régebben én is népszámláltam, de feleslegesnek tartom mikor már csecsemőkorban anyakönyvezik és hát digitálisan ingyen összeszedhető az emberek létszáma. Más egyéb kérdések is vannak mindig amik tök feleslegesek mert mindenki azt mond amit akar. Iskolai végzettség szintén elérhető digitálisan.
Yeromos
Akkor ezek szerint kb 2 000 Ft ba kerül 1 ember megszámlálása. Még jó, hogy csak 10 millioan vagyunk.
gina
Bocsánat ( a kurva Anyjukat) ezeknek a mocskos fidesz és kormány szemeteknek az nagyon fontos ugye? de most hivtam a Börgyőgyászatot és időpont november végére, szemét egy banda , akik ezt a csürhét megválasztják azok jobb ha mennek már most a temetőbe idióták !!
gina
@ómió: Téged nem számolnak ilyen szöröstalpú szemét románok felejtősek
namihami
Ennyit számol el a Fidesz a közpénzből.
De valójában mennyibe kerül???
magyar1
Kár itt egymást és kormányt is szidni (legfeljebb a pazarlásért) mert a szocik is népszámláltak.
ómió
@gina: Szőrös talpat keresel, bárcáska!? Gyakrabban nézd a magadét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.