Második napja nincs halálos áldozata a vírusnak és mindössze huszonketten vannak lélegeztetőgépen. Emellett a mai nap folyamán el fogjuk érni az öt és félmillió beoltottat, ezért szinte mindenhol megszűnik a kötelező maszkviselés – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorának adott interjújában, amelyet a hirado.hu idézett.

Orbán: egyelőre nem oltunk harmadszorra

Fotó: Facebook

A kormányfő hozzátette, hogy a nap folyamán eléri az ötmilliós küszöböt azok száma, akik már a második oltást is felvették.

A harmadik oltásnak szövődményei lehetnek

Orbán Viktor szerint a világon szinte mindenhol készpénznek veszik, hogy lesz negyedik hullám, de azok akik beadatták maguknak az oltást nagy valószínűséggel elkerülhetik a megfertőződést vagy sokkal enyhébb tünetekkel vészelhetik át a betegséget. A miniszterelnök hozzátette, hogy az egészségügy készen áll arra, hogy megbirkózzon a negyedik hullámmal.

A harmadik oltással kapcsolatban a kormányfő elmondta, hogy

egyelőre nem oltunk harmadszorra,

mert nem tudjuk, hogy annak milyen hatása lenne és a gyógyszergyártó cégek sem vállalják a felelősséget a harmadik oltással kapcsolatos esetleges szövődmények miatt.

Hozzátette: a nyitás már önmagában is segíti a gazdasági teljesítményt. Nem indul olyan gyorsan az élet, ahogy gondoltuk.

Tizenhat hónap hosszú idő

– mondta. Néha meglepő, de határozott döntéseket kell hozni, ha nem tesszük, akkor magától csak lassan indul újra a gazdaság.

Az export miatt mentek az égbe az árak

Az építőiparral kapcsolatban elmondta, hogy azért szaladtak el az árak, mert megemelkedett az országból kivitt mennyiség. Mivel az unió tagjai vagyunk, így nem tudunk korlátozást csak úgy bevezetni a kivitelre. Egy hosszú folyamaton kell végigmennie, ami leghamarabb csak októberben lenne elfogadva. Addig azonban a kivitel esetében bejelentési kötelezettséget vezetünk be és állami elővásárlási jogot – magyarázta.

Kiszélesítik a távmunkát is,

és 17 városban döntöttek munkahelyteremtő beruházásokról, valamint az állami cégek esetében egy hároméves bérmegállapodást kötöttek.

Az áremelkedések megfékezése érdekében, pedig ha bizonyos árszint felett értékesítenek, akkor az extraprofitra különadót vetnek ki. Egy bánya esetében a megnyert koncessziót egy éven belül el kell indítani, ha nem így történik, akkor elveszti az illető a koncessziót.

Orbán: senkinek nem maradtam adósa

A nemrég tartott uniós csúcson a migrációnál és a bankadónál is támadták az országunk, de senkinek nem maradt adósa a különféle támadások esetében. Van egy gyarmattartó tempó az unióban, ennek a legjobb példája a holland kormányfő – magyarázta.

Az egész mögött egy morális felhatalmazás is van, így a holland kormányfő személyesen meg van győződve arról, hogy ő magasabb rendű mint a magyarok. Sokan a gyarmattartó múltból magukkal hozták ezt a gyarmattartó attitűdöt.

Van egy nagy vita, ami arról szól, hogy a gyerekek szexuális nevelésének az ügye kire tartozik. Nyugaton úgy döntöttek, hogy NGO-k, és szivárványos civil szervezetek tartsanak érzékenyítő és felvilágosító órákat már óvodában is.

Soros-hálózat: újratöltve

Nálunk nem ez a döntés született. A törvény nem szól a 18 éven felüliekről, hanem csak a gyerekekről. A szülői elsőbbség jogát az állammal és az iskolával szemben mi elismerjük – mondta. Bár mindenki azt csinál felnőttként, amit akar, de az csak rájuk tartozik. A szülőnek kell dönteni, hogy kiteszi-e ilyeneknek a gyereket.

A Soros-hálózat abban érdekelt, hogy minél negatívabb színben tüntessék fel Magyarországot

- jelentette ki a kormányfő.

A migráció témakörére az uniós csúcson mindössze nyolc percet szántak. A kormányfő elmondta, ha Afganisztánban összeomlás lesz, akkor nagyon jelentős migrációs hullám lesz. Magyarországnak is érdemes részt vennie az afgán stabilizációban.

Elmondta, hogy míg tavaly 10 ezer, idén eddig már 38 ezer illegális migráns jelent meg az országhatáron. Fel kell készülni egy nagyobb migrációs nyomásra.

Forrás: hirado.hu

Címlapkép: Facebook

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"a kormányfő elmondta, hogy egyelőre nem oltunk harmadszorra"

Ért hozzá? Ez a kompetenciája? Mocsok hazaáruló gyilkos! Megérett egy ólmos oltásra!...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"a kormányfő elmondta, hogy egyelőre nem oltunk harmadszorra"

Ért hozzá? Ez a kompetenciája? Mocsok hazaáruló gyilkos! Megérett egy ólmos oltásra!...
vacsi
@Qqberci: Orbán a miniszterelnök, miért kellene értenie az egészségügyhöz? Erre vannak azok a szakemberek, akik eldöntik ezeket a kérdéseket.
vacsi
@sgl: Én meg arra lennék kíváncsi, hogy mit jelent pontosan ez a "harmadik oltás". Engem pl. kínaival oltottak, márciusban megkaptam a második oltást is. 6 hónapra tervezték, az szeptember végén jár le. Most viszont olvastam, hogy a harmadik oltást októberre tervezték. Akkor, ha valóban oltanának, nekem, és a hozzám hasonlóknak ez a harmadik oltás lenne, vagy a 6 hónap múlva megismételt újabb kettő? Egyelőre nem tudtam kiokosodni a hírekből.
ómió
Hiszen 2,5 millió még előszörre se! Hatott rájuk az efftársi "oltáspártiság"!
Qqberci
@vacsi: Akkor miért is nem hallgat a szakemberekre? Ki tilthatja meg egy orvosnak, hogy ha egy gyógyszer hatástalan, akkor a legjobb szakmai meggyőződésének megfelelően járjon el és másikra váltson?...
simmering73
A harmadik oltásnak szövődményei lehetnek. Bizony. Az idősek túlélhetik a járványt és ez nagyon nem jó a fidesznek.
simmering73
@sgl: Idéztem a cikkből. Szövődményei lehetnek. A szövődmény, hogy a 60 feletti kínaival oltottak hullani fognak mint ősszel a legyek.
Pokróc
Kínait kaptál ,te legyél az első aki megkapja majd a 3 .at . Aztán mindenki várjon 4 hetet . Ha túléli akkor mehet a harmadik .
justhpeter
Letudtuk a mára rendelt primitív baromságokat. Ámen ! Mindenkinek legyen szép napja !
Eladott Ország
És te kinek képzeled magad, te bűnöző többgenerációs politikai prostituált román cigány! Te vagy az állam b+, már régen börtönben kéne rohadnod, vagyonelkobzás mellett te rohadék! Szögezzünk le valamit...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/154864413_1584850668385031_707309723015070641_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-3&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=PcYyEYCaB1cAX-5_G4z&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=52668a892e11890d8d9e02f2ecc0f9f5&oe=60E4608B
istván irén
A gyógyszer gyártó cégek nem vállalnak felelősséget a 3. oltásra MERT 1.2. VÁLLALTAK ??? nem.és ez minden gyógyszerre igaz csak a lóvé érdekli őket
RonaGyuri
ez még tőle is durva! Mindezt egy EU-s zászló előtt követte el!!! =))
Málna
@RonaGyuri: A kép csak illusztráció, Gyuri bácsi.
Málna
@Qqberci: Végig a szakemberekre hivatkozik. Miért nem hallgatod meg azt, amiről véleményt mondasz?
Eladott Ország
@istván irén: ma, 09:40 ◘ Kutyából nem lesz szalonna!
Veleda
Persze! miután elajándékoztátok az oltó anyagot! Rohadtul nem vagyok nyugodt a két kínai vakcinától.
Qqberci
@Málna: Az orvos nem arra esküdött fel, hogy engedelmeskedik Orbánnak, hanem arra, hogy gyógyít. És ez a szerencse...
Málna
@Qqberci: Nem tudom, te miről beszélsz. Én arról, hogy Orbán nem a hasára ütve hozza meg az intézkedéseit, hanem kikéri orvosok és már szakemberek véleményét.
csak úgy....
spórolnak,hogy a V4 es haveroknak legyen..
csak úgy....
@Málna: "Orbán nem a hasára ütve hozza meg az intézkedései" -ezen jót röhögtem! :)
Macskaszem
Na persze 2 hatástalan kínaira agy harmadik kínai, kb annyit ér, mint az első kettő.
Málna
@csak úgy...: Nem hiszem, de végülis tökmindegy.
Málna
@Macskaszem: Nocsak, van egy újabb virológusunk?:-)
gina
@Málna: Meg a tiéd is te elmebetek repedtsarkú
gina
@vacsi: érdekes azt ugatjátok ami éppen nektek fidesz fattyúk megfelel, Karácsony angol tudását pedig nagyon kritizáltátok , ott is lenne elég forditó ,ugye barmok? szemét egy népség vagytok narancsosok élen a proli cigánnyal
tudode
Biztos is!
.
Az mondja, aki aszonta, hogy
.

---- Orbán: Az a biztos, amikor bedugják a falba és jön a levegő
.
24.hu/kozelet/2020/04/10/koronavirus-lelegeztetogep-orban-viktor-kulugyminiszterium/ű
----------------------------
.

------- Koronavírus: Drámai számok láttak napvilágot a lélegeztetett betegek halálozási arányáról
.
www.portfolio.hu/uzlet/20210331/koronavirus-dramai-szamok-lattak-napvilagot-a-lelegeztetett-betegek-halalozasi-aranyarol-476714
--------------------------
..
Majd ha egy Covidos sem lesz lélegeztetőgépen akkor lehet/lesz vége ennek a rémálomnak!!!
vacsi
@gina: Sajnos, nem értem - elmondanád magyarul is? Én ugyanis magyar vagyok!
Málna
@gina: Mi az enyém is? Teljesen értelmetlen, amiket írsz. Szedd már össze magad...
vacsi
@simmering73: Senkinek sem jó... hogy is volt az idősotthonokkal?
vacsi
@Qqberci: Sajnos, ez így nem igaz! Ma már nincs Hippokratészi eskü - eltörölték.
gina
OV téged kellene oltani de arzénnal te cigány senki
gina
@Málna: OV d szakemberekkel tárgyal te buta kis senki, ennyire agyhalott vagy? ez a te irásod dehát egy IQ 10 es ennyit tud..
gina
@vacsi: Ezt te irtad??? vagy ennyire hülye vagy? Orbán a miniszterelnök, miért kellene értenie az egészségügyhöz? Erre vannak azok a szakemberek, akik eldöntik ezeket a kérdéseket.
Málna
@gina: Írd oda a dátumot, hogy melyik kommentemre válaszolsz. És 10-es IQ. Tanuld már meg végre leírni helyesen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.