Az Európai Bizottság hivatalosan is fellép az LMBTQ-közösséget is kirekesztő új magyar törvény ellen.

Brüsszel a jövő héten levelet intéz Orbánhoz – Ez lesz benne
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A napi.hu adta hírül, hogy az Európai Bizottság a jövő héten elküldi a magyar kormánynak a kötelezettségszegési eljárás előszeleként tekinthető felszólító levelet.

A portál a Bloombergre hivatkozva azt írja, hogy az Európai Bizottság a jövő héten a melegellenes törvény miatt küldi ki a felszólítólevelet a magyar kormánynak. A hírügynökség forrásai szerint ez lesz az utolsó lépés, mielőtt a Bizottság az Európai Bíróságon pert indítana Magyarországgal szemben.

Az Európai Bizottságon emellett két másik eljárásnak az előkészítése is folyik: az egyik a magyar menedékpolitikához, a másik pedig a lengyel szexuális kisebbséggel szembeni fellépések miatt – mondta egy brüsszeli forrás a Bloombergnek.

Az Európai Bizottság illetékes szóvivője a Bloomberg szerint egyelőre nem kommentálta az értesülést.

Forrás: napi.hu, Bloomberg.com
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Namely
@Horizont: "De azt azért mégse lehet, hogy mindenben szembe menjünk velük. orbán pedig ezt teszi. "
Itt tévedsz. Nézd meg, érdemes, hogy a voksolások hány százalékánál szavaznak együtt az EP mainstream-mel, ami valami 95%+. :D van néhány ügy, aminél Orbán tudja a közvéleménykutatások alapján, hogy a magyarok nagy része milyen véleménnyel van (migráció, lmbtq, család, stb) ráadásul politikai oldaltól függetlenül, és ezeket a kártyákat játssza ki ott jó hangosan, mert ezekkel egyben tud tartani egy tábort, plusz európai szövetségeseket is tud szerezni. :) egyet fizet 3-at kap!
"nem csak a haveroknak ment pénz. Csak azt összeraknánk már jobban állnánk. "
Nem sokkal. Az alrendszerekből (eü, oktatás, k+f) hiányzik kb 5000 milliárd. Eközben az éves közbeszerzés kb 2000, amiből mintegy 100 megy el a korrupció által (a budapesti korrupciókutatási intézet becslése). Gondold el, Mészáros 400 milliárdja /9 év mennyi jön ki.
"Mert amit most csinálnak az több mint undorító. "
Erre van igény. Tehát nem ők a rosszak, vagy inkább ők azért rosszak, mert ők is azok a kisemberek voltak, akik mondják, hogy "szemét mészáros", de simán bliccelnek, ügyeskednek, intéznek el mindent "okosságokkal", tekintenek hősként arra, aki nem fizette be az adóját, mennek át a piroson, és még anyáznak is hozzá, stb.
Orbán is ilyen volt. Kicsiben is lopott, és most nagyban csinálja.
Ezért én azt mondom, hogy bárki lehetne választani, ugyanez lenne a vége.
A 2010-es választáson volt látható, hogy mennyi ember kíváncsi a normális jogállamra, amikor is össze lehet adni, mennyi szavazatot kapott Schiffer (nem összetévesztendő a mai lmp-vel!) és Bokros.
Fel kellene nőni egy késő 80-as évekbeli német mentalitás szintjére (demokrácia, szabad piac, tisztelet, jogállam). Nézd meg a House of Commons közvetítéseit. Az parlament. De azokkal, akik szerint politikai teljesítmény a "lemegyek majomba és hazudozok", vagy "a saját majmom lopásainál félrenézek" nem fog menni.
Namely
@Horizont: "csak elítélni tudom minden tettéért"
pedig a lényege lenne, hogy ha valamit jól csinál(t), igaza volt, akkor azt el kellene ismerni, ez lenne a konstruktív ellenzékiség lényege. Pl a Kormányablakok kitűnően működnek, az egykulcsos adó is, az alanyi jogon járó juttatások szinten tartása, lefaragása, kerítés. MNB teljesítménye.
És ott volt a temérdek hiba (korrupció, k+f, oktatás, ipari stratégia, bár ezek korábban is ilyenek voltak, de azért 2/3 birtokában kellett volna valamit kezdeni).
" Ez az orosz és kínai barátság kiakasztó."
Ez ellenzékben mindenkinek gázos, kormányon annyira már nem (Kínát én is kivágnám, de az orosz piacra szükségünk lenne). Az igaz, hogy az EU emiatt dühös(nek tetteti magát), de mit is csinál Angela Merkel Putyinnal? Gázvezetéket épít, ami az EU által "támogatott" Ukrajnát hatalmas bevételtől fosztja meg. Meg nem tesznek semmit a kínai dömping ellen.
"orbánnak mindenki miniszterelnökének kéne lenni."
milyen idealista vagy :) ilyen nemhogy itt, de sehol nincsen, csak szavak szintjén.
"Én még úgy nevelkedtem, hogy lopni bűn "
Mindenki így nevelkedett, de a bliccelés, az adó be nem fizetése, az "okosságok" már nem azok a legtöbb ember szerint. Hát "másképp nem lehet itt megélni". Kérdezd körbe az ismerősök között, de csak úgy mellékesen. Meg fogsz lepődni. :(
Biztos ismered, a Monarchia idejéből béresek mondása volt: "Ha nem figyelnek, állj meg, ha megálltál, miért nem ülsz le?, ha ülsz, miért nem fekszel?, ha fekszel, miért nem alszol?".

"Szóval jó szar minden."
Egyelőre, de hosszú távon meg tud változni, főként ha az emberek tapasztalatokat szereznek, hogy milyen az egészséges politikai diskurzus. Akkor talán nem fognak már másodjára sem szavazni olyanokra, akik egyszer meglopták őket, nem csináltak semmit, hazudoztak (dk, maszop, fidesz, jobbik, lmp, momentum).
Sajnos az ellenzék is eléggé. "
Persze, ők is pont ilyenek. :D
Namely
@Horizont: Nagyon helyes! Ha mindenki ilyen lenne, akkor nem lenne szavazója egyik általam felsorolt pártnak sem, és végre kiürülne a rossz vér.
ómió
Diszlexiás, vagy szövegértő képességének hiányát jelzi majd?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.